11 Mart 2016, Cuma 09:50:24

Isparta Davasında karar ceza genel kuruluna kaldı

2007 yılında Isparta'da düşen ve 57 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazası ile ilgili Yargıtay 12. Dairesi'nde bugün yapılan karar duruşmasında son karar verildi.
  • Bu ülkenin bu saflarıyla hali ne olacak? hepiniz ne kadar da safsınız ya. havacılığın dinazorları güç gösterisi yapıyor. Siz de saf saf adalet işliyor sanıyorsunuz. Atı alan Üsküdar'ı geçeli çok oldu bu kaza üzerinden nemalanan nemalana. Orman işletmelerinin kereste satışına döndü açık artırma en çok veren kazanıyor. Şimdi de Tüncay Kaptanla Erbilgin kaptan işin içine çekildi. Siz adalet aramaya devam edin. Suyu arayan adam misali
  • Ceza alanlarbu cezaları fazlasıyla hak ettiler.SHGM şirketi gerektiği gibi denetlemedi.Denetleme raporuna uyarak şirketin uçuşunu durdurmadı.Patron Bile bile Uçağı dört adet No-GO Item ile uçurdu.Pilotlara gereken eğitim verilmedi.Şirket arızaları Teknik LOG BOOK'a değil Bakkal defterine yazdığı için Pilotlar EGPWS arızasından habersizdi.Mahkeme iki defa bilirkişi incelemesi yaptırdı.Ceza alanlar suçlu bulundu.Bu cezalar Türk Sivil Havacılığında bir dönüm noktasıdır.Şirket yöneticilerinin hatalarını pilotlar canıyla ödedi.Yolcular Atlas Jetle uçtuğunu zannetti WORLD FOCUS Uçağında öldü.Bu cezalar az bile.
  • bugün 1000 kişi çalıştıran bir çelik firması daha iflas etti!!!! havacılıkta batışta!!
  • Evet burası dinsel bilgiler veren bir yer değil. Ama insanların inançlarına hakaret yeri de değil. . Senin kutsal ne bilmiyorum ama başkaların kutsalına nefretini anlayamadım. Sana ne başkasının kutsalından. Sanırım laik yobazlardansın.
  • Havacilikla ilgili ve bu davayi biraz takip etmis biri adi gecenlerin hepsinin sucsuz oldugunu biliyor. Yanlis verilmis kararlar uzerinden sahsi hirslarinizla maniplusyon yapmaktan vazgecin. Elbet adalet yerini bulacak ve verilmis bu yanlis kararlar duzelecek!
  • Ne yazıkki bu kazada birçok etkenin bir araya gelmesiyle oluştu. Tek diyebileceğim şey ölenlerin mekanı Cennet olaun.
  • Bunlar mazide kaldı, 2023'e roket gibi gidiyoruz. O kazada kaptanların LOGBOOK'ları güncel değilmiş, şimdi Sıvacılık Müdürlüğü bunları hemen yakalıyor artık kazalar olmuyor. Mesai şartları olsun, yorgun uçan pilot, kabin olsun, stresli yorgun hava trafik kontrolörü olsun, teknisyenlerin durumu olsun, sıvacılık teknik denetimleri olsun, ooooo ohhh çok farklı artık diyemesem de logbooklar güncel, bardağın boş tarafına takılmayalım.
  • Adalet yerini bulsun artık, Çizmeci isimli şahıs içeri girsinki bu güne kadar aldığı beddualar yerini bulsun...
  • umarim ihmali bulunan herkes az cok bir ceza alir ve bu ileriye donuk bir ornek teskil eder.cunku insanlar kaza deyip isin icinden siyriliyorlar.en azindan sorumlular ihmalkarliklarinin kendini birgun bulacagini gorurler.
  • olan bilim adamlarına oldu. bilim adamlarına allah rahmet etsin mekanları cennet ruhları şad olsun. dertleri türkiye ilerlemesin. bilim adamları yok olması için yapılan bir oyundu. yapanlar er yada geç hesabını hem bu dünyada hem öte dünyada verecek. iyi cumalar.

Isparta'da 2007 yılında meydana gelen ve 57 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasına ilişkin davanın karar duruşması, Yargıtay 12. Ceza Dairesinde yapıldı.

Atlasjet vekili Güneş Ayyıldız, Oktay Erdağı vekili Mehmet Toker, Ali Arıduru vekili Selçuk Aşçı, Aydın Kızıltan ve İsmail Taşdelen Vekili İrfan Ataş, Yavuz Çizmeci vekili Bekir Kaynak, Tuncay Doğaner vekili Üzeyir Termeli, sanıklardan Oktay Erdağı duruşmada hazır bulundu. 

Vekilerden ve sanıklardan savunmaların ayanen geçerli olduğunu söylemeleri üzerine yargıtay 12. ceza dairesi heyeti kararını açıkladı. Buna göre bir alt mahkemede verilen hükümler onandı. Zeynel Gündoğ, Faruk Çağımnı, Şahin Tufan, Yavuz Yaşar, Sinan Sevinç, Necati Küçük, Reşat Atalay, Murat Ersoy'un Ali Arıduru ve Oktay Erdağı'nın taksirle ölüme sebebiyet olma suçundan beraatlerine, Yavuz Çizmeci, Aydın Kızıltan, İsmail Taşdelen, Zafer Dinçer'in taksirle öldürme suçundan Ali Arıduru ve Oktay Erdağı'nın görevi kötüye kullanma suçundan mahkumiyetlerinin onanmasına, sanıklar Tuncay Doğaner ve Mehmet Erbilgin'in taksirle öldürme suçundan beraatlerine ilişkin hükme rağmen tali kusurlu bulunmasına hükmetti.

Sanıkların 30 gün içerisinde itiraz etmesi halinde CMK 308'e göre karar ceza genel kurulunda görüşülecek.

Yalancı tanıklık yaptıkları için hüküm yiyen iki pilottan Vedat Örs'ün mahkemeye itirazı sonucu hüküm bozulurken aynı suçtan hüküm giyen Recep Değirmencioğlu'na ilişkin karara yasal süre içerisinde itiraz edilmediği için karar onandı.

KİM NE CEZA ALMIŞTI
World Focus Havayolları ortağı Yavuz Çizmeci, Genel Müdürü Aydın Kızıltan ve çalışanı İsmail Taşdelen ’taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme’ suçundan önce 14’er yıl hapis cezasına çarptırılmış, sanıkların cezası 11’er yıl 8’er aya indirilmişti.

World Focus Havayolları teknisyeni Fikri Zafer Dinçer, aynı suçtan 7 yıl hapis cezasına çarptırılmış, Dinçer’in cezası 5 yıl 10 aya düşürülmüştü. Dönemin Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ve Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı, ’taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme’ suçundan beraat ederken, ’görevi kötüye kullanma’ suçundan 2’şer yıl hapis cezası almış ve iki sanığın cezası da 1’er yıl 8’er aya indirilmişti.

Davaya sonradan eklenen iki sanıktan Recep Değirmencioğlu ile Vedat Örs ’yalancı tanıklık’ suçundan 3’er yıl hapis cezasına çarpıtırılmış, İki sanığın cezası 2’şer yıl 6’şar aya düşürülmüştü.

Diğer sanıklar Yavuz Yaşar, Faruk Çağımnı, Şahin Tufan, Necati Küçük, Sinan Sevinç, Fevzi Yavuz, Reşat Atalay, Murat Ali Ersoy, Tuncay Doğaner, Mehmet Şerif Erbilgin, Zeynel Gündoğ ve Hilmi Tülemen ise beraat etmişti.

©AirportHaber

Isparta Davasında karar ceza genel kuruluna kaldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Adalet mi? ~ 8 yıl önce
Bu ülkenin bu saflarıyla hali ne olacak? hepiniz ne kadar da safsınız ya. havacılığın dinazorları güç gösterisi yapıyor. Siz de saf saf adalet işliyor sanıyorsunuz. Atı alan Üsküdar'ı geçeli çok oldu bu kaza üzerinden nemalanan nemalana. Orman işletmelerinin kereste satışına döndü açık artırma en çok veren kazanıyor. Şimdi de Tüncay Kaptanla Erbilgin kaptan işin içine çekildi. Siz adalet aramaya devam edin. Suyu arayan adam misali

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt.Plt. ~ 8 yıl önce
Ceza alanlarbu cezaları fazlasıyla hak ettiler.SHGM şirketi gerektiği gibi denetlemedi.Denetleme raporuna uyarak şirketin uçuşunu durdurmadı.Patron Bile bile Uçağı dört adet No-GO Item ile uçurdu.Pilotlara gereken eğitim verilmedi.Şirket arızaları Teknik LOG BOOK'a değil Bakkal defterine yazdığı için Pilotlar EGPWS arızasından habersizdi.Mahkeme iki defa bilirkişi incelemesi yaptırdı.Ceza alanlar suçlu bulundu.Bu cezalar Türk Sivil Havacılığında bir dönüm noktasıdır.Şirket yöneticilerinin hatalarını pilotlar canıyla ödedi.Yolcular Atlas Jetle uçtuğunu zannetti WORLD FOCUS Uçağında öldü.Bu cezalar az bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 8 yıl önce
Kesinlikle katılıyorum. Bu cezalar az olduğu gibi, bazı kişiler de yurt dışına kaçarak cezalardan kurtulduklarını sanıyorlar. Mehmet Küçükayyıldız, Aydın Kızıltan, Aytaç Aras denilen kişiler de mutlaka ceza alanların arasında olmalı idiler. Asıl sorumlu bunlardır. Fazla yazmıyorum, çünkü nedense Airport Haber yayımlamıyor. Ama bu söylediklerimin tamamı gerçektir. Zaten sonuca bakınca herşey gün ışığı gibi ortada.
kpt pilota ~ 8 yıl önce
madem bütün bunları biliyordunuz kaza olmadan neden shgm ne ihbarda bulunmadınız ????? neden suca ortak oldunuz ???
Karıştırırsan ~ 8 yıl önce
Kaptanlıkla boşboğazlığı karıştırırsanız olacağı budur. Bu kazadan sonra yaptığınız Amsterdam, Nepal ve AHL kazalarını nereye koyacaksanız. Neymiş o No Go Itemler. Pilotlar keyfine düşkün olduğu için EGPWS'in ekranını kapalı tutuyor veya açmıyorlarsa kim ne yapsın? Bu şirketin tüm şirketlerden daha çok denetlendiğinin raporları mahkeme dosyasında var. Şirket bakkalmıydı ki keyfim böyle istedi uçuşunu durdurdum desin. Bu ülkede kaza olmaması için öncelikle haysiyetli pilotlara ihtiyaç var.
iflas ~ 8 yıl önce
bugün 1000 kişi çalıştıran bir çelik firması daha iflas etti!!!! havacılıkta batışta!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ye ~ 8 yıl önce
Evet burası dinsel bilgiler veren bir yer değil. Ama insanların inançlarına hakaret yeri de değil. . Senin kutsal ne bilmiyorum ama başkaların kutsalına nefretini anlayamadım. Sana ne başkasının kutsalından. Sanırım laik yobazlardansın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 8 yıl önce
Hem Abdullah'a, hem de sana cevap vereceğim. Önce Abdullah...Benim cenazemden sana ne, ne ile yıkarlarsa yıkarlar, kim isterse katılır. Ayrıca tarikatları ve şeyh denen palyaço, yalancı düzenbazları sevmem. Gelmesinler. Öbür taraf ise Allah ile benim aramda. Sana tavsiyem sen de arana kimseyi sokma. Allah aracılar sevmez. Sıra Sema'da...kimsenin kutsalına sataşmıyorum. İnsanların inançları da beni ilgilendirmez. Ama dergi adresini şaşırıp ta abuk sabuk istek yapınca komik oluyor. Evet. Laik'im, Ama hiç bir anlamda yobaz değilim. Bu arada Cuma gününün diğer günlerden kutsiyet ( ! ) açısından bir farkı olduğunu da zannetmiyorum. Tamam mı tosunlar?
Laiklik yobazlık mı?? ~ 8 yıl önce
Laikliğin ne olduğunu kavrayabilse bu memleket bu halde olmazdı. Din çok basit bir şey aslında. Sadece Tanrıyla kul arasında. Bir insanın ne yaptığı sadece kendini ilgilendirir. Üçüncüye halt yemek düşer.
Hala anlamamışsın ~ 8 yıl önce
Ben sana laik değilsin demedim laik yobazlığı yapıyorsun demedim. Hala da öylesin . İkincisi kutsiyet senin zannetmenle değil bildirlme ile oluyor onu da senin kafaya anlatmak şu an biraz zor. Allah hepimize hidayet versin.
Sucsuz ~ 8 yıl önce
Havacilikla ilgili ve bu davayi biraz takip etmis biri adi gecenlerin hepsinin sucsuz oldugunu biliyor. Yanlis verilmis kararlar uzerinden sahsi hirslarinizla maniplusyon yapmaktan vazgecin. Elbet adalet yerini bulacak ve verilmis bu yanlis kararlar duzelecek!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
Ne yazıkki bu kazada birçok etkenin bir araya gelmesiyle oluştu. Tek diyebileceğim şey ölenlerin mekanı Cennet olaun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sıvacılık ~ 8 yıl önce
Bunlar mazide kaldı, 2023'e roket gibi gidiyoruz. O kazada kaptanların LOGBOOK'ları güncel değilmiş, şimdi Sıvacılık Müdürlüğü bunları hemen yakalıyor artık kazalar olmuyor. Mesai şartları olsun, yorgun uçan pilot, kabin olsun, stresli yorgun hava trafik kontrolörü olsun, teknisyenlerin durumu olsun, sıvacılık teknik denetimleri olsun, ooooo ohhh çok farklı artık diyemesem de logbooklar güncel, bardağın boş tarafına takılmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acelesi yok ~ 8 yıl önce
Hocam sen belli ki bu işlerden anlamıyorsun. En iyisi mi sen vatan ve millet aşkın hayrına şu Türkçeni biraz geliştir. LOGBOOK işlerine sonra bakarsın. Acelesi yok.
Çizmeci ~ 8 yıl önce
Adalet yerini bulsun artık, Çizmeci isimli şahıs içeri girsinki bu güne kadar aldığı beddualar yerini bulsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maket ~ 8 yıl önce
Cizmeci'nin neyini gordun de boyle hirs kupu oldun?
Yakında ~ 8 yıl önce
Son 1o yılda 13 havayolu kapandı binlerce havacı ya boşta geziyor yada pazarlarda don, atlet satıyor. Çok yakında Çizmeci de şirketlerini kapatıp yurt dışında yaşamaya başlar şirketlerinde çalışan binlerce havacı işsiz kalır onlara da sen bakarsın artık. Ay Çizmeci kadar hepinizin başına taş düşsün emi. Sermaye düşmanı herifler.
.. ~ 8 yıl önce
umarim ihmali bulunan herkes az cok bir ceza alir ve bu ileriye donuk bir ornek teskil eder.cunku insanlar kaza deyip isin icinden siyriliyorlar.en azindan sorumlular ihmalkarliklarinin kendini birgun bulacagini gorurler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
elif ~ 8 yıl önce
olan bilim adamlarına oldu. bilim adamlarına allah rahmet etsin mekanları cennet ruhları şad olsun. dertleri türkiye ilerlemesin. bilim adamları yok olması için yapılan bir oyundu. yapanlar er yada geç hesabını hem bu dünyada hem öte dünyada verecek. iyi cumalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
amin.. ~ 8 yıl önce
Elifle huzura dogru programı burada son buluyor..
Arzu ~ 8 yıl önce
Ay Elif ne güzel yazmışsın
Oya ~ 8 yıl önce
Ya bi ben gidemiyorum kutsal topraklara :(( giden birinden ricam bi kavanoz toprak getirebilir mi?
. ~ 8 yıl önce
hayırlı cumalar kardeşim
B-52 ~ 8 yıl önce
Oya....burası Airporthaber dergisi....Dinsel bilgiler veren, tarikat şeyhlerinin abuk sabuk yorumlarda bulunup, hasta fikirlerini yazdıkları paçavra değil. Sen karıştırdın galiba. Önemli olan oralardan toprak getirmek değil, buradaki topraklar ülken için çalışarak, ibadetini de ona uygun yapmak. Kutsal ( ! ) topraklara ( ne demekse ) gidip te işi ticarete dökmüş olan Araplara para vermek değil. Heriflerin zemzem suyu diye kör cahillere sattıkları bile mikrop yuvası bir sıvı.
Akıl / fikir ~ 8 yıl önce
Bir fincan akıl bulmaya bak biryerlerden
Öküz altında buzağı aramak... ~ 8 yıl önce
Kaza ile alakası olmayıp, sırf kaza olduğu için ortaya çıkan şeylerden ceza alanlar var anladığım kadarıyla. Ancak şu var ki, kaza maalesef çok bariz pilotaj hatasından oldu. Yanlış course'da yaklaştılar ve tepenin tam zirvesine vurdular. Komplo teorisinden başka bir şey değil maalesef söyledikleriniz.
sema ~ 8 yıl önce
b-52, sen her şeye muhalefet yapmak zorunda mısın? sanane kardeş, istediğini yazar? yorum yayınlanmışsa sana bunu sorgulamak düşmez! pis erkekler! yaşasın kadın dayanışması!!
Bilim Adamı ~ 8 yıl önce
Herkese Allah rahmet eylesin. Ancak komplo teorileri de aramayalım.
Pilotaj HATASI ! ~ 8 yıl önce
Kaza pilotaj hatasıdır. Pilotlar tekrar yargılanmalı, diğer kişiler beraat etmelidir. 2020 yılı geliyor, 2020, az okuyun yahuuu, KAZA'nın sebebi öncelikle kök nedene gidelim. SHGM, sivil havacılık genel müdürlüğü, neden??? Denetleme, düzeltici işlem yapma, uygun prosedürleri belirleme, aklına ne gelirse hepsi eksik. Şirketin patronu Türk insanı, Türk işte yahu, sen kural koymamışsın, denetlememişsin, sonra onlarda gerekeni yapmışlar. Uçağın teknik olarak bir sürü eksiği var, pilotaların eğitimi zayıf, pilotlara düzgün eğitim verilmemiş, kontrolü düzgün yapılmamış. Yani patronlar SHGM göz yumduğu için maksimum kara gitmişler, uçaklar arıza içinde uçmuş, teknisyenin şartlar gereği elinden bu kadar gelmiş, patron izin vermemiş, pilotların eğitimi zayıf kalmış. Son halka olan pilotlar çuvallayınca tüm yolcu ve ekip ölmüş. Almanya'da, İngiltere'de patronlar çok para kazanmak istemiyor mu ? Neden bizde oluyor da onlarda olmuyor. Tabii ki PİLOTAJ, şu an çok mu farklı !!!!
Abdullah ~ 8 yıl önce
B-52 senin de cuman mübarek olsun. Cenazene zemzemle yıkanmak nasib olsun. Torenine Araplar katılsın. Namazını da tarikat şeyhi kıldırsın inşallah. Öteki tarafta da Allah bildiği gibi yapsın.
Oya ~ 8 yıl önce
Oya oyalama hadi canım uza
Ceza ~ 8 yıl önce
Adalet bu ülkede acaba ne zaman tecelli edecek!!! Ama her konuda. Bir sürü vurdumduymazlık zinciri sonucu kaza meydana geldi. Tabii sonunda pilot suçlu.
Gökcen ~ 8 yıl önce
Guzel dileklerde bulunmussunda keske dalga gecme amacli olmasaydi kadinin bi hayirli cumalar demesi neden bukadar rahatsiz etti dikkat ette Allah seni bildigi gibi yapmasin öbür tarafta

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000