14 Mart 2016, Pazartesi 08:44:44

Yerli üretim Paramotor satışı başladı

Bursa'da uçuş okulu sahibi 44 yaşındaki İbrahim Dinçer, Türkiye'nin tek yerli paramotor üreticisi oldu.
  • 2016 mart ayinda 3000 euro ve 10500 tl iken 07.09.2017 de yaptigim görüşmede bana 17500 tl fiyat soylendi 3000 euronun bugunku karşılığı 12000 kusur yaparken bu aradaki 5000 tl lik fark neyden kaynaklaniyor bundan 2 ay once aradigimda tandem motor icin 3750 euro fiyat vermislerdi oda 15000 tl civari yapiyor sonuc olarak dusuncem şuki amac ulkeye hizmet etmek faydali olmak degil daha cok daha cok kazanmak
  • Siparis ve bilgi almak icin ulasim yolu solermisiniz. Acaba
  • Telefon yokmuş nasıl ulasiriz
  • Öğrenciye indirim yapılsın lütfen. Klüpler vb.
  • %100 Türk olduğunu bildikten sonra yalvarsalar binmem!
  • Tebrlk ediyor basarilar dlilyorum.
  • çok güzel bir atılım ve yatırım ülkemizde bu tür araçlar yavaş yavaş yayılıyor keza bundan sonra 2 kat fazla gelişim olur burada üretiliyor fiyatlar uygun.
  • Bravo, Bursa'nın ismini, üretimde, girişimcilikte, havacılıkta duyurduğunuz için. Amasya'lı amcayı ekmeğinden etmek değil amacım ama, pervaneler de Bursa'da üretilebilsin :)
  • İşte bu 100% yerli oluşuna çok sevindim ve de gurur duydum inşallah uçak üretimine de başlarsınız başarılarınız daim olsun...
Bursa'da uçuş okulu sahibi 44 yaşındaki İbrahim Dinçer, Türkiye'nin tek yerli paramotor üreticisi oldu. Yurt dışından aldığı paramotorda yaşadığı sıkıntı nedeniyle kendi üretimini yapmaya karar verdiğini söyleyen İbrahim Dinçer, "İlk paramatorumu 2010 yılında yaptım. Gerekli araştırma sonrası şimdi seri üretime başlattım. Motor ve yedek parçaların tümü yerli" dedi. Seri üretime geçtiğini de kaydeden Dinçer, yurt dışında fiyatı 7 bin Euro olan paramotoru 3 bin Euro'ya satıyor.
 
Merkez Nilüfer ilçesi Beşevler Mahallesi'nde uçuş okulu sahibi İbrahim Dinçer, Türkiye'nin tek yerli paramotor üreticisi olmasının ardından seri üretime de başladı. İlk paramotorunu yurt dışından satın alan ancak daha sonra paramotorda karşılaştığı sıkıntılar sebebiyle paramotoru kendisi üretmeye karar veren Dinçer, kendi uçuş okulunda atölye kurdu ve paramotor üretmeye başladı.
 
İlk paramotorunu 2010 yılında üreten Dinçer yaptığı araştırma ve geliştirme projesi kapsamında seri üretime geçme kararı aldı. Şu ana kadar 15 paramotor yapan ve 30 paramotoru tamir eden Dinçer fabrika kurmayı hedefliyor. Bunun için Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'na 'BEBKA' başvuran Dinçer, kuruldan gelecek olumlu haberi bekliyor. Yurt dışında tanesi 22 bin lira olan paramotoru Dinçer 10 bin liraya satıyor. Yaptığı çalışmayla Türkiye ekonomisine katkı sağladığını söyleyen Dinçer, şöyle dedi: 
 
"İlk paramotorumu yurt dışından istemiştim. Ancak bazı sorunlar yaşadım. Makinenin arızalanması halinde yedek parçasının yurt dışından gelmesi iki ayı buluyordu. Aslında çok basit bir yedek parça ama bulamıyorsun. Sonra paramotoru yapacağıma karar verdim. 2009 yılında ilk temelleri attım ve şu anda seri üretime başladım. Şu ana kadar 15 tane paramotor sattım. 30 paramotorun ise tamirini yaptım. Yurt dışında bu paramotorların parçaları çok pahalı. Yaptığım çalışmayla dışa bağımlılığımızı azaltmış oldum."
 
Dinçer, yurt dışından 22 bin liraya getirilen bir paramotoru faturası ile birlikte 10 bin 500 liraya teslim ettiğini anlatırken, "Parça sıkıntımız yok. Paramotoru olan bir vatandaşımız parça sıkıntısı yaşadığı zaman benden parça istiyor. Aynı gün kargoya veriyorum" diye konuştu.
 
MOTOR BURSA'DAN
 
Paramotorun motorunun Bursa'da üretildiğini pervanesinin ise Amasya'da bir saz ustası tarafından üretildiğini söyleyen Dinçer, paramotorun tamamen yerli parçalardan oluştuğunu söyledi. Dinçer, şöyle devam etti: 
 
"Motor; Bursa'da üretiliyor, tamamen yerli bir üretim. İki çeşit motor üretiliyor. Eğer paramotora iki kişi binecekse 25 beygirlik, eğer tek kişi binecekse 20 beygirlik motor takıyoruz. 9 litre benzin alıyor bir motor. 4 saat boyunca havada uçabiliyorsun. Benzin biterse de sorun değil. Paraşütle aşağı iniyorsun." (Haberler)
Yerli üretim Paramotor satışı başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Omer sessiz ~ 7 yıl önce
2016 mart ayinda 3000 euro ve 10500 tl iken 07.09.2017 de yaptigim görüşmede bana 17500 tl fiyat soylendi 3000 euronun bugunku karşılığı 12000 kusur yaparken bu aradaki 5000 tl lik fark neyden kaynaklaniyor bundan 2 ay once aradigimda tandem motor icin 3750 euro fiyat vermislerdi oda 15000 tl civari yapiyor sonuc olarak dusuncem şuki amac ulkeye hizmet etmek faydali olmak degil daha cok daha cok kazanmak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ulasim ~ 7 yıl önce
Siparis ve bilgi almak icin ulasim yolu solermisiniz. Acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gazi ~ 8 yıl önce
Telefon yokmuş nasıl ulasiriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öğrenci ~ 8 yıl önce
Öğrenciye indirim yapılsın lütfen. Klüpler vb.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leman ~ 8 yıl önce
%100 Türk olduğunu bildikten sonra yalvarsalar binmem!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen ~ 8 yıl önce
Sadece baba parasıyla avrupa yaparsın.oda şimdilik.
Lütfen bin ~ 8 yıl önce
Sen binmezsen n'apar adam.
Mustafa ~ 8 yıl önce
Tebrlk ediyor basarilar dlilyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal olsun ~ 8 yıl önce
çok güzel bir atılım ve yatırım ülkemizde bu tür araçlar yavaş yavaş yayılıyor keza bundan sonra 2 kat fazla gelişim olur burada üretiliyor fiyatlar uygun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 8 yıl önce
Bravo, Bursa'nın ismini, üretimde, girişimcilikte, havacılıkta duyurduğunuz için. Amasya'lı amcayı ekmeğinden etmek değil amacım ama, pervaneler de Bursa'da üretilebilsin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
%100 Türk ~ 8 yıl önce
%100 Bursalı olması değil konu.
%100 yerli ~ 8 yıl önce
İşte bu 100% yerli oluşuna çok sevindim ve de gurur duydum inşallah uçak üretimine de başlarsınız başarılarınız daim olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000