19 Ağustos 2019, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • THY bu kardeşe inşallah sahip çıkacaktır. Ilker bey hissiyatı olan birisidir. Yüreklidir ve hasta kardeşe sahip çıkacaktır. Rabbim acil şifalar versin inşallah
  • Peki MEMUR OLCAKSINIZ VAADİ VERİLEREK İŞTEN ÇIKARILAN GENÇ TGS ASK ME PERSONELLERİNİN DE SESİ OLACAKMISINIZ SAYIN KIDIK ? Sevgili abimize Allahtan acil şifalar dilerim.
  • THY tarihinin en acimasiz katliaminin butun sorumlulari Allah sizi nasil biliyorsa oyle yapsin. Hepinizin burnundan fitil fitil gelsin vicdansiz ahlaksizlar. Bu yenilen kul haklarinin misli misli cezasini cekeceksiniz elbet..
  • Muhammed adı güzel kardeşim.Rabbim kefaret saysın yaşadıklarını. Bizde yanındayız. Emekli Kabin Memurları
  • Sizi bugünlerde yitirmiş olduğumuz bir değerimizi hatırlatıp örnek olduğunuz için tebrik ediyorum,alkışlıyorum.
  • 15 temmuz 2016 hain darbe girişimi hemen akabinde 24/25 temmuz 2016’da planlanan algı operasyonu ile iş akitleri fesh edilerek fetöcü, vatan haini, terörist ilan edilerek hayatları mahvedilen daha sonrasında masum oldukları ispatlanan eski TK çalışanlarının şu anda ne durumda olduklarını bilen var mı? Yoktur ama TK tarihine not düşelim: Bir çoğu iş bulamadı, iş bulanlarda asgari ücrete talim edildi. Bir çok kişi de karşılaştığı ekonomik zorluk sebebiyle aile düzenleri bozuldu, boşanmak ve ülkeyi terki diyar eylemek kaderleri oldu. Hemen hepsinin psikolojik travmaları oldu, bazıları hala atlatamadı bu psikolojiyi. Öyle durumlarla karşılaştılarki yıllarca iş arkadaşı olduğu bir çok kişi acaba bizi de listeye eklerler mi diye selamı sabahı kesti, öyle ki sosyal medya hesaplarından takip, arkadaşlık vs ilişkilerini sonlandırdılar. Bir kısmı öyle küstü ki haber alınamaz oldu. Bu kişilerin masumiyetleri ispatlanınca ne oldu? Koca bir hiç. Hiç edildiler, aynen linç edildiği gibi. Daha da ötesi var, cellatları terfi ettirildi. Şimdi soru şu: 15 temmuz gecesi köprüde masum insanlara kurşun sıkan vatan hainleri ile masum insanları listeye ekleyip fetöcü diye ilan edenlerin aralarında ne gibi farklılıkları vardır. O da şu: köprüde kurşun sıkanlar tutuklanıp cezalarını çekmek için ceza evine konuldu ama THY’de masum insanları listeyenler ne oldu, ne olacak terfi almışlardır. Ne diyelim. Diyecek çok var da kim duyacak ki!
  • Ali kıdık, Allah razi olsun böyle çaresizleri gündeme getirdigin icin.insallah thy yönetimi duyar da bu kardesimize yardimci olur.ilker ayci bence olaydan haberdar olsa yardimci olur ve kimse de neden thy'nin parasiyla böyle birsey yaptin diyemez herhalde.bir de hesap no belirtseniz de thy ve tum havacilik calisanlari olarak gönlümüden koptugu kadar yardimci olsak iyi olur.
  • Daha ne AHLAR aldılar, bir bilseler
  • Isparta da hangi hastanede acaba bilen var mı?
  • ILK DEFA AIRPORT HABERI OKUYUP TUM KALBIMLE SIZE TESEEKUR EDIYORUM RABBIM YAPILAN HIC BIR HAKSIZLIGI KABUL ETMEZ BUNA SEBEP OLANLAR CEZASINI MUTLAKA CEKECEKTIR RABBIM SANA SIFA VERSIN INSALLAH

İlker Aycı’ya açık çağrımdır…

Bir dramın parçası olmak ister misin Sayın İlker Aycı? Bir hayatı kurtarmak ister misin Sayın İlker Aycı? Bir acıklı yaşam öyküsünün parçası olmak ister misin İlker Aycı? Hayata tek başına tutunmak isterken işten kovduğunuz bir gencin üzüntüden kanser olan hücrelerinin yenilenmesi için önder olmak ister misin İlker Aycı?

Adı Muhammet Çaltılı. O Ispartalı bir genç.

Henüz üç yaşında iken annesini kaybetti. Üvey annenin tüm şiddeti ile çocukluk yaşayamadı bile. 13 yaşında iken Antalya’da yaşayan abisinin yanına sığınmak için yollara düştü. Baba velayeti olduğu için abisinin veliliği kabul edilmedi.

Okula gitmek istiyordu ama babasından velayet almak için Antalya’dan Isparta’ya geldiği gün babasının ölüm haberini aldı. Artık hem yetim hem de öksüz idi.

Annesiz büyüyen Muhammet Çaltılı, tek başına kalmıştı koca dünyada. Abisine sığındı. Çocuk yaşta hem okuyor hem de çalışıyordu.

Antalya otellerinde aşçı yardımcılığı yapıyor diğer yandan da eğitimini ihmal etmiyordu. Sevmişti mesleğini ve eğitimini de bu yönde yapıyordu. İyi bir aşçı olup meslek sahibi olarak geleceğini hayal ediyordu.

İyi bir aşçı oldu ve eğitimini de bu yönde yaptı.

Daim bir işi olsun istiyordu. Bir arkadaşının önerisi ile Turkish Do&Co’da sınavlara girdi ve başarılı bir şekilde tüm mülakatları bitirip işe başladı.

Çok geçmeden kahrolası 31 Aralık vakası yaşandı. Diğer arkadaşları gibi o da hiç sebepsiz işten çıkartıldı. Oysa ne hayalleri vardı.

Evlenecekti ve bir yuva sahibi olacaktı. Bunun için hazırlık yapıyordu ve borçlanıp kendi evini düzüyordu.

İşten çıkartılmasına boyun eğdi. Mahkemeye bile gitmedi. Şirketine aidiyet duygusu sonsuz idi. Kötü ayrılmaktansa boynumu eğer giderim düşüncesi ile kaderine boyun eğdi.

Uzun süre işsiz kaldı. Üzüntülerini hep içine attı. Kimseye belli etmedi belki ama öyle üzülüyordu ki içindeki üzüntü bir volkan olmuştu sanki.

Sonra Turkish Do&Co onu geri çağırdı. Sevinçle yine işine dönmek için tüm prosedürleri yerine getirmeye başladı. Sıra sağlık kontrolüne gelmişti ki kanında şüphe çeken bir durum tespit edildi.

Hastane hastane koşarken acı gerçekle yüz yüze geldi.

O işten çıkartma yok mu o işten çıkartma.  Her şeyin sebebi oydu işte. Lenf kanseri olmuştu. Her şiddetlenerek artan karın ağrıları onu yemeden içmeden kesmişti adeta.

Ama o çok cesur idi ve bu hastalık ondan güçlü olamazdı. Savaşmaya karar verdi. Belki de bugüne kadar verdiği en büyük karardı bu.

Hastane koridorlarını tek başına arşınladı. Kah düştü yerlere, kah oturdu merdivenlere. Kah yürüdü kah süründü ama pes etmedi.

Abisi, ablası hariç kimsesi yoktu. Onlar da Muhammet Çaltılı kadar çaresiz idiler ve kendi yaşamları vardı.

Muhammet Çaltılı Isparta Süleyman Demirel Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yattı. 17 cm büyüklüğündeki tümör ile savaşmaya başladı.

Ve ona sahip çıkan bir mesai arkadaşı oldu. Sosyal medyadan yapılan bir çağrı ile tüm havacılık sektöründen destek gelmeye başladı.

Konu Airporthaber’e ulaştığında tüylerimiz diken diken oldu. Kurban Bayramı’nın üçüncü günü yanına giderek manevi destek olduk. O kadar mutlu oldu ki bilemezsiniz.

Muhammet Çaltılı’nın hayat hikayesi aslında bu kadar yüzeysel değil. O kadar acıklı ki anlatmakla bitmez.

Onun gibi işten çıkartılan onlarca gencimiz var. Hepsi Anadolu çocuğu ve hepsi doğru düzgün işimiz olsun derdinde idi. İşten çıkartılan o gençlerden çoğu eşinden boşandı, evini sattı, şehri terk etti, kimi ise hamile karısını Türkiye’de bırakıp Amerikalara kadar gitti. Çünkü borcu vardı ve ödemek zorunda idi. Kimileri de işsiz kaldı FETÖ damgasından dolayı.

Acıklı hikayeleri say say bitmez.

Ama bize bir insanlık görevi bir vicdan görevi düşüyor.

Çağrım İlker Aycı’yadır.

Lenf kanseri olan kardeşimiz İstanbul’daki bir hastaneye getirilip ilik nakli olması gerekiyor. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Ama asıl siz vicdan yapıp bir şeyler yapacak mısınız çok merak ediyorum.

Evet, bana düşman olabilirsiniz, beni bitiniz kadar sevmeyebilirsiniz ama insanlığınızın bitmediğini göstermeniz ve bu gencimizi el birliği ile hayata kavuşturmak için birlikte hareket etmemiz gerektiğini buradan açıkça ilan ediyorum ve istiyorum.

THY nelere sponsor olmuyor ki! Bir hayatın kurtarılmasına sponsor olsa ne kaybeder ki?

Biz Airporthaber olarak kampanya başlatacağız. Gelin bu çağrıya kulak verin.

Son sözüm budur ve bu da insanidir.

İlker Aycı’ya açık çağrımdır…

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Ruhi ~ 5 yıl önce
THY bu kardeşe inşallah sahip çıkacaktır. Ilker bey hissiyatı olan birisidir. Yüreklidir ve hasta kardeşe sahip çıkacaktır. Rabbim acil şifalar versin inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ASK ME ~ 5 yıl önce
Peki MEMUR OLCAKSINIZ VAADİ VERİLEREK İŞTEN ÇIKARILAN GENÇ TGS ASK ME PERSONELLERİNİN DE SESİ OLACAKMISINIZ SAYIN KIDIK ? Sevgili abimize Allahtan acil şifalar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK211 ~ 5 yıl önce
THY tarihinin en acimasiz katliaminin butun sorumlulari Allah sizi nasil biliyorsa oyle yapsin. Hepinizin burnundan fitil fitil gelsin vicdansiz ahlaksizlar. Bu yenilen kul haklarinin misli misli cezasini cekeceksiniz elbet..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canım Kardeşim ~ 5 yıl önce
Muhammed adı güzel kardeşim.Rabbim kefaret saysın yaşadıklarını. Bizde yanındayız. Emekli Kabin Memurları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vicdan ~ 5 yıl önce
Sizi bugünlerde yitirmiş olduğumuz bir değerimizi hatırlatıp örnek olduğunuz için tebrik ediyorum,alkışlıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 ~ 5 yıl önce
15 temmuz 2016 hain darbe girişimi hemen akabinde 24/25 temmuz 2016’da planlanan algı operasyonu ile iş akitleri fesh edilerek fetöcü, vatan haini, terörist ilan edilerek hayatları mahvedilen daha sonrasında masum oldukları ispatlanan eski TK çalışanlarının şu anda ne durumda olduklarını bilen var mı? Yoktur ama TK tarihine not düşelim: Bir çoğu iş bulamadı, iş bulanlarda asgari ücrete talim edildi. Bir çok kişi de karşılaştığı ekonomik zorluk sebebiyle aile düzenleri bozuldu, boşanmak ve ülkeyi terki diyar eylemek kaderleri oldu. Hemen hepsinin psikolojik travmaları oldu, bazıları hala atlatamadı bu psikolojiyi. Öyle durumlarla karşılaştılarki yıllarca iş arkadaşı olduğu bir çok kişi acaba bizi de listeye eklerler mi diye selamı sabahı kesti, öyle ki sosyal medya hesaplarından takip, arkadaşlık vs ilişkilerini sonlandırdılar. Bir kısmı öyle küstü ki haber alınamaz oldu. Bu kişilerin masumiyetleri ispatlanınca ne oldu? Koca bir hiç. Hiç edildiler, aynen linç edildiği gibi. Daha da ötesi var, cellatları terfi ettirildi. Şimdi soru şu: 15 temmuz gecesi köprüde masum insanlara kurşun sıkan vatan hainleri ile masum insanları listeye ekleyip fetöcü diye ilan edenlerin aralarında ne gibi farklılıkları vardır. O da şu: köprüde kurşun sıkanlar tutuklanıp cezalarını çekmek için ceza evine konuldu ama THY’de masum insanları listeyenler ne oldu, ne olacak terfi almışlardır. Ne diyelim. Diyecek çok var da kim duyacak ki!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anladınızsiz ~ 5 yıl önce
iktidarın arkasından kufreden sahislar malum mulakatları sabah aksam iktidar fotograflari paylasarak gecmekteydi asil bunlarin tespiti tayini yapilmasi gerekirdi bu arkadasimizin cikarilacagi yerde ama yalakalık devam ama canakçılık devam sayğılar
Ruhi ~ 5 yıl önce
15 temmuz gecesi darbeye kalkan hainle iftiracı arasında fark yoktur. Benden de isim istendi. Dedim ki komisyondakilere güvenmiyorum ve ben kimseyi vermem. Bildiğimi emniyete verdim. Çünkü komisyonlar atacak adam arıyordu kim olduğuna bakmadan.
Steward ~ 5 yıl önce
Ali kıdık, Allah razi olsun böyle çaresizleri gündeme getirdigin icin.insallah thy yönetimi duyar da bu kardesimize yardimci olur.ilker ayci bence olaydan haberdar olsa yardimci olur ve kimse de neden thy'nin parasiyla böyle birsey yaptin diyemez herhalde.bir de hesap no belirtseniz de thy ve tum havacilik calisanlari olarak gönlümüden koptugu kadar yardimci olsak iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211'den ~ 5 yıl önce
Daha ne AHLAR aldılar, bir bilseler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jason ~ 5 yıl önce
Isparta da hangi hastanede acaba bilen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okan ~ 5 yıl önce
ILK DEFA AIRPORT HABERI OKUYUP TUM KALBIMLE SIZE TESEEKUR EDIYORUM RABBIM YAPILAN HIC BIR HAKSIZLIGI KABUL ETMEZ BUNA SEBEP OLANLAR CEZASINI MUTLAKA CEKECEKTIR RABBIM SANA SIFA VERSIN INSALLAH

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000