10 Mart 2016, Perşembe 13:51:28

"THY Türk pilotlara destek olsun"

Türk işsiz pilotlar, internet üzerinden Türk Hava Yolları'nın Türk pilotlara destek olması yönünde imza kampanyası başlattı.
  • Selam Florida'daki okul mezunlarimizi genelde Turki Cumhuriyetlere'de yonlendiriyoruz. Kazakistan ve Tacikistan basta olmak uzere Turki Cumhuriyetler hem ilk acemilik yillarinin asilmasi hemde saat yapip ATPL'i almak acisindan iyi bir sans. Ayrica Turk Vatandaslarina yabanci pilot gozu ile bakiliyor ve gelirleri ona gore arttiriliyor.Havaciliktaki altin kural "doguya gidildikce pilot maasi artar"dir, sakin unutmayalim:)
  • arkadaşım bu ne acizlik ? pilot oluyorsun senin ihtiyacın olan tek şey uçuş saati yapmak. nasıl bir be bağlamadır thy ye. türk pilotlar olarak azıcık İngilizce azıcık özgüven ile basıp gidebilsek şu duruma düşmez kimse. dünya ve pilot mesleği thy den ve türkiyeden ibaret değil. hayatını thy alımına göre planlayan pilot mu olur? bu düşük İngilizce seviyesi, düşük özgüven ırkımızda var ki, herifler dlr2 denilen allahın almanının İngilizce mülakatında eleniyor, ecnebi psikolog hissediyor sendeki bu acizliği, bas git, dünyada iş çok. türkiyede havacılık hala köy gibi, köy muhtarı thy, gerisi pegakuş , onur, mahmut, Ahmet air. thy yetiştirmek üzere giren adaylar, gerçekten pilot olmak istiyorsan, ürdün havayolları da aday arıyor ve dlr yapıyor. hani dlr1 geçmen yeterli adamlar için, ingiilzce her daim konuşmak zorundasın. thy den iyi midir? iyidir. bir Google hazretlerine girip arap, gulf bölgesi havacılığa bakın. arap derken aklınıza dedinizin, ninenizin gittiği hac, umre medine gelmesin.
  • Hayat,Türkiye'de pilot olmaya çalışmak kadar uzun değildir.
  • Yabancıların b...... Boncuk bulduğumuz için bizde Pilotlar işsiz iken dışardan pilot getirmek en doğru hareket. Gelenler de Sırp, Bulgar, Polonyalı, Uunan v.s ...... Vebali günahı sizlere ait olsun ..... Yazık
  • Bana çıkmaz deme şansını dene
  • THY'nda yabancı hayranlığı hep olmuştur, Türksen ve torpilin de yoksa nal toplarsın, kimse TK alım sürecinde profesyoneller çalışıyor demesin, bal gibi de amatörler çalışır, herşey hükümetten tanıdığın olup olmamasına bakar, eğitim durumun, ATPL ya da ingilizce seviyesi gibi faktörler hep sonra gelir, hadi bir tane delikanlı da bu yazdıklarım yanlış desin...
  • Umudu kesmeyin bir daha deneyin sansinizi. basarilar!!!
  • Bugun thy akademi muduruyle gorustum Aof mezunu almadiklarini ama ilerleyen zamanda sirket kriterleri degistirirse belki alabilir dedi. Kesinlikle kimsenin okudugu bolumu kucumsemiyorum yanlis anlasilmasin ornek veriyorum.Trakya universitesi isletme mezunu ile aöf isletme mezunu arasindaki farki bana biri aciklasin Eger olay gercek bir egitimse orgun egitim veren universitede hocaya yalvararakta geciyosun ama aöf de optigi isaretligin an olay bitiyo yalvaranilecegin hoca yok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Lufthansa liseden üniversiteye geçiş sınavının kazanılmasını yeterli görüyor. Abitur yanı. Schulabschluss: Für LH-Passage, LH-Cargo, Germanwings: Allgemeine oder fachgebundene Hochschulreife (Fachhochschulreife reicht nicht aus)
  • Yahu THY, işsiz pilotlara iş bulma kurumu mu? Başka bir kurum aöflü almayınca dert olmuyor da THY almayınca mı dert oluyor? Bizim berber bile Aöf mezunu onu da mı pilot yapalım o zaman? Bizim saçma eğitim sistemimizle yabancıların eğitim sistemini karıştırmayın..

Her ne kadar pilot açığı artıyor olsa da işsiz kalan Türk pilotlara bir çözüm getirilemedi. İş bulamayan Türk pilotlar internet üzerinden imza kampanyası başlattı.

İbrahim Korkmaz isimli bir kişi iş bulamayan Türk pilotlara THY'nin destek olmasını amaçlayarak Change.org sitesinde imza kampanyası başlattı.

Korkmaz, imza kampanyası için yaptığı açıklamaya bir de pilot mektubu ekledi;

Kampanya açıklaması şöyle; 

Merhabalar Ülkemizde hızla  büyüyen bir yapıya  sahip havacılık sektöründe beraberinde bir çok sıkıntıyı birlikte getiriyor.Bu sorunların yanında ülkemizde yetişmiş hazır pilotlar var ama bir yandan milli bayrak taşıyıcımız Türk hava yolları Yurt dışından pilot getirmekte TÜRK pilotlara gerekli desteği vermemektedir.Türk pilotlar işsiz kalıp havacılıkla ilgisi olmayan mesleklere yönlenmek durumunda kalmaktadır.Bu nedenle yabancı pilotlara ödenen milyarlarca dolar vergisiz bir şekilde yurt dışına paramız gitmektedir.Türk pilotlara bin bir zorluk cıkaran bu sistemin değişmesi için DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ....

Bir pilot arkadaşımızın mektubu ;

Merhaba ismim ali 27 yaşındayım ATPL pilot lisansımı daha sonra Airbus type eğitimi (uçak cinsi) başarı ile tamamladım.TOEFL 90 puanım var bu süreçte  hem tercüman olarak çalışmamdan dolayı üniversite'yi açık öğretimden tamamladım.Şimdi Milli bayrak taşıyıcımız beni mülakata bile almıyor neden Açık öğretim mezunuyum ama yabancı pilotlardan LİSE mezunu kabul ediliyor.Ailem Bu eğitimi alırken bir kuruş para vermedi veremezdi maddi imkanları yoktu çalışarak yapmak başarak zorundaydım bu nedenle üniversite örgün öğretim okuyamadım daha şimdi evliyim eşim kanser evet şaka yapmıyorum allah kimsenin başına vermesin 1 yaşında kızım var   evimi gecindirebilmek için tercümanlık geceleri bazen taksicilik yapıorum.PİLOT EĞİTİMİM herşeyim hazır olmasına rağmen bekliyorum.İranlı;RUS,yunan  ve bir çok ülkeden pilotlar ülkemizde   ama türk pilotlar ikinci sınıf yerine koyuluyor.

"THY Türk pilotlara destek olsun"

Yorumlar Tüm Yorumlar (116)

Erkan OZMERIC ~ 8 yıl önce
Selam Florida'daki okul mezunlarimizi genelde Turki Cumhuriyetlere'de yonlendiriyoruz. Kazakistan ve Tacikistan basta olmak uzere Turki Cumhuriyetler hem ilk acemilik yillarinin asilmasi hemde saat yapip ATPL'i almak acisindan iyi bir sans. Ayrica Turk Vatandaslarina yabanci pilot gozu ile bakiliyor ve gelirleri ona gore arttiriliyor.Havaciliktaki altin kural "doguya gidildikce pilot maasi artar"dir, sakin unutmayalim:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
etihadi, abudhabi ~ 8 yıl önce
arkadaşım bu ne acizlik ? pilot oluyorsun senin ihtiyacın olan tek şey uçuş saati yapmak. nasıl bir be bağlamadır thy ye. türk pilotlar olarak azıcık İngilizce azıcık özgüven ile basıp gidebilsek şu duruma düşmez kimse. dünya ve pilot mesleği thy den ve türkiyeden ibaret değil. hayatını thy alımına göre planlayan pilot mu olur? bu düşük İngilizce seviyesi, düşük özgüven ırkımızda var ki, herifler dlr2 denilen allahın almanının İngilizce mülakatında eleniyor, ecnebi psikolog hissediyor sendeki bu acizliği, bas git, dünyada iş çok. türkiyede havacılık hala köy gibi, köy muhtarı thy, gerisi pegakuş , onur, mahmut, Ahmet air. thy yetiştirmek üzere giren adaylar, gerçekten pilot olmak istiyorsan, ürdün havayolları da aday arıyor ve dlr yapıyor. hani dlr1 geçmen yeterli adamlar için, ingiilzce her daim konuşmak zorundasın. thy den iyi midir? iyidir. bir Google hazretlerine girip arap, gulf bölgesi havacılığa bakın. arap derken aklınıza dedinizin, ninenizin gittiği hac, umre medine gelmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
Hayat,Türkiye'de pilot olmaya çalışmak kadar uzun değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 8 yıl önce
Yabancıların b...... Boncuk bulduğumuz için bizde Pilotlar işsiz iken dışardan pilot getirmek en doğru hareket. Gelenler de Sırp, Bulgar, Polonyalı, Uunan v.s ...... Vebali günahı sizlere ait olsun ..... Yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çıkmaz ~ 8 yıl önce
Bana çıkmaz deme şansını dene

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cengomen ~ 8 yıl önce
THY'nda yabancı hayranlığı hep olmuştur, Türksen ve torpilin de yoksa nal toplarsın, kimse TK alım sürecinde profesyoneller çalışıyor demesin, bal gibi de amatörler çalışır, herşey hükümetten tanıdığın olup olmamasına bakar, eğitim durumun, ATPL ya da ingilizce seviyesi gibi faktörler hep sonra gelir, hadi bir tane delikanlı da bu yazdıklarım yanlış desin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neyin profesyoneli? ~ 8 yıl önce
profesyonel olmamasını da geçtim, daha önceden bu sınavlara girip de, kapasitesi yetmemiş, geçmeyi başaramamış adamların şu an kurulda mülakat yapıp kimlerin pilot olabileceğine karar veriyor olması başlı başına ülkeyi terk etme sebebidir.
gurbt ~ 8 yıl önce
Umudu kesmeyin bir daha deneyin sansinizi. basarilar!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aöf ~ 8 yıl önce
Bugun thy akademi muduruyle gorustum Aof mezunu almadiklarini ama ilerleyen zamanda sirket kriterleri degistirirse belki alabilir dedi. Kesinlikle kimsenin okudugu bolumu kucumsemiyorum yanlis anlasilmasin ornek veriyorum.Trakya universitesi isletme mezunu ile aöf isletme mezunu arasindaki farki bana biri aciklasin Eger olay gercek bir egitimse orgun egitim veren universitede hocaya yalvararakta geciyosun ama aöf de optigi isaretligin an olay bitiyo yalvaranilecegin hoca yok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aöfe ~ 8 yıl önce
Bu yorumları yazan kişinin, hiçbir yere girememmiş cahil cühela adamların toplandığı aöf'ü övme çabası çok komik. Belli ki hepsini aynı kişi yazıyor, her başlıkta kelimesi kelimesine aynı laflar.. Ama dört işlem yapmaktan aciz aöflülerin akademide de, şirkette de yeri yok. Boşuna ağlamayın..
At yalanını ~ 8 yıl önce
Akademi müdürünün senin gibi aöf'lüye harcayacak vakti mi varmış. Ne güzel de sallıyorsunuz burdan..
:) ~ 8 yıl önce
Bende acik ogretim mezunuyum 4 yldir Thy de ucuyorum sacma sapan konusmayin o zaman alim vardi simdi yok yine degisir okul hikaye insanin kendisinde biter
!!!!!!! ~ 8 yıl önce
at yalanını yazan arkadaş gel istersen yarın birde beraber gidelim sen ne iş yaparsan
Lufthansa ~ 8 yıl önce
Lufthansa liseden üniversiteye geçiş sınavının kazanılmasını yeterli görüyor. Abitur yanı. Schulabschluss: Für LH-Passage, LH-Cargo, Germanwings: Allgemeine oder fachgebundene Hochschulreife (Fachhochschulreife reicht nicht aus)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkiye nin ~ 8 yıl önce
Okul sistemi cok deysik. 17 yasindayim ve almanyada yasiyorum ingilizcem güzel. Türkiye de ayni yasimda olan kisilere konusdum zaman kek kük ingilizce konusuyor lar.
Thy ~ 8 yıl önce
Yahu THY, işsiz pilotlara iş bulma kurumu mu? Başka bir kurum aöflü almayınca dert olmuyor da THY almayınca mı dert oluyor? Bizim berber bile Aöf mezunu onu da mı pilot yapalım o zaman? Bizim saçma eğitim sistemimizle yabancıların eğitim sistemini karıştırmayın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İngilizce ~ 8 yıl önce
Oyle diyosunuz ama bide isin ingilizce kismi var bugun toefldan 100 alan biri thy akademi egitimde gidip bambaska bi ingilizce goruyo kisacasi hangi bolumu okudugunun bi onemi yok bence bunlar sadece ilk etaptaki kucuk kriterler onemli olan 2 yillik egitimi basari ile tamamlamak kimse pilot dogmuyo

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000