02 Mayıs 2024, Perşembe 09:22:24

Southwind'den sonra Tailwind'e de mi engel konuluyor?

Avrupa Birliği, bu sefer de Kaliningrad'a uçak isteyen İstanbul merkezli Türk hava yolu Tailwind'e engel çıkarıyor.
  • Avrupa bankaları Batı'nın Rusya'yla olan çatışmasında kazanan oluyor. Ukrayna'ya karşı savaşa rağmen Rusya'da iş yapmaya devam ediyorlar ve Rus bankalarının seçeneklerini sınırlayan yaptırımlardan kısmen yararlanıyorlar. Financial Times'ın bir analizine göre, hâlâ Rusya'da faaliyet gösteren en büyük Avrupa bankaları Kremlin'e geçen yıl 800 milyon avrodan fazla vergi ödedi. Gazeteye göre bu, enstitülerin Ukrayna'nın işgalinden sonra Rusya ile ilişkilerini en aza indirme sözü vermesine rağmen, savaş öncesi seviyenin dört katına denk geliyor. Vergi ödemelerinin arka planında bankaların Rusya'da yaptıkları gelişen işler yer alıyor. Varlıklara göre Rusya'daki en büyük yedi Avrupa bankası - Raiffeisen Bank International, UniCredit, ING, Commerzbank, Deutsche Bank, Intesa Sanpaolo ve OTP - "FT"ye göre 2023 için toplam 3 milyar avronun üzerinde kar bildirdi. Gazete, bu kârların 2021'e göre üç kat daha yüksek olduğunu ve kısmen bankaların ülkeden çekemediği fonlardan elde edildiğini söyledi. FT'ye göre, Avrupalı ​​bankaların ödediği vergiler, Rusya'nın 2024 yılı için beklenen bütçe gelirinin (enerji hariç) yaklaşık yüzde 0,4'ünü oluşturuyor. Bankalar böylece Batı yaptırımlarına rağmen Kremlin'in mali istikrarını korumasına yardımcı oluyor.
  • Medya ne yazarsa halklar o kadar bilir. Rusya da Airbus’a titanyum satmasın madem…
  • 'Hiçbir somut bir delil sunmadan Rus ortaklı olduğunu ileri sürerek Southwind'e uçuş yasağı getiren Avrupa Birliği, şimdi de İstanbul merkezli hava yolu Tailwind'e engel çıkarıyor' Sen yapma bari....
  • Dünya lideriniz çözsün bu konuyu hahahahha
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • arka taraftan hem abd hem ab milyar euroları doğalgaz ve nükleer kaynaklar için rusyaya versin. 3-5 milyon için peşine düşer arka taraftan savaşı finanse ederler. İki yüzlüler topluluğu.

Avrupa Birliği, bu sefer de Kaliningrad'a uçak isteyen İstanbul merkezli Türk hava yolu Tailwind'e engel çıkarıyor.

Hiçbir somut bir delil sunmadan Rus ortaklı olduğunu ileri sürerek Southwind'e uçuş yasağı getiren Avrupa Birliği, şimdi de İstanbul merkezli hava yolu Tailwind'e engel çıkarıyor.

Rus Tur Operatörleri Birliği'nin (ATOR) bülteninde yer alan habere göre Tailwind, eksik/yanlış evrak gerekçesiyle Avrupa hava sahasını kullanarak Antalya ile Kaliningrad arasında uçma izni verilmedi. İlk aşamada bunun yanlış/eksik belgeden kaynaklandığı belirtilse de, sürecin uzaması 'bir engelleme mi var?' sorusunu akıllara getiriyor.

Southwind uçuşlarının engellenmesinin ardından Kaliningrad operasyonları için Tailwind ile anlaşan tur operatörleri, 28 Nisan'da yapılması gereken ilk uçuşu yapamadı. Tur operatörleri operasyonların yapılacağına dair umudunu korusa da, AB otoriteleri ile yaptığı görüşmeler sonrası tur operatörlerini bilgilendiren Tailwind, mevcut şartlar altında en az 15 Mayıs'a kadar uçuşların başlayamayacağını açıkladı.

Tur operatörleri ANEX ve PEGAS sorunun çözüleceğine dair umutlarını korusa da, ANEX Tour müşterilerine yüzde 100 iade veya aynı tutara denk gelen alternatif tatil imkanı sunarken, PEGAS Touristik Kaliningrad Antalya arasındaki programını yüzde 100 iade veya bağlantılı uçuşla başka bir tur alma seçenekleriyle iptal etti.

 

Southwind'den sonra Tailwind'e de mi engel konuluyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

pilot ~ 15 gün önce
Avrupa bankaları Batı'nın Rusya'yla olan çatışmasında kazanan oluyor. Ukrayna'ya karşı savaşa rağmen Rusya'da iş yapmaya devam ediyorlar ve Rus bankalarının seçeneklerini sınırlayan yaptırımlardan kısmen yararlanıyorlar. Financial Times'ın bir analizine göre, hâlâ Rusya'da faaliyet gösteren en büyük Avrupa bankaları Kremlin'e geçen yıl 800 milyon avrodan fazla vergi ödedi. Gazeteye göre bu, enstitülerin Ukrayna'nın işgalinden sonra Rusya ile ilişkilerini en aza indirme sözü vermesine rağmen, savaş öncesi seviyenin dört katına denk geliyor. Vergi ödemelerinin arka planında bankaların Rusya'da yaptıkları gelişen işler yer alıyor. Varlıklara göre Rusya'daki en büyük yedi Avrupa bankası - Raiffeisen Bank International, UniCredit, ING, Commerzbank, Deutsche Bank, Intesa Sanpaolo ve OTP - "FT"ye göre 2023 için toplam 3 milyar avronun üzerinde kar bildirdi. Gazete, bu kârların 2021'e göre üç kat daha yüksek olduğunu ve kısmen bankaların ülkeden çekemediği fonlardan elde edildiğini söyledi. FT'ye göre, Avrupalı ​​bankaların ödediği vergiler, Rusya'nın 2024 yılı için beklenen bütçe gelirinin (enerji hariç) yaklaşık yüzde 0,4'ünü oluşturuyor. Bankalar böylece Batı yaptırımlarına rağmen Kremlin'in mali istikrarını korumasına yardımcı oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Titanyum ~ 15 gün önce
Medya ne yazarsa halklar o kadar bilir. Rusya da Airbus’a titanyum satmasın madem…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deveciyan ~ 15 gün önce
'Hiçbir somut bir delil sunmadan Rus ortaklı olduğunu ileri sürerek Southwind'e uçuş yasağı getiren Avrupa Birliği, şimdi de İstanbul merkezli hava yolu Tailwind'e engel çıkarıyor' Sen yapma bari....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dünya lideri ~ 15 gün önce
Dünya lideriniz çözsün bu konuyu hahahahha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Senin ~ 14 gün önce
Belediye başkanın çözsün. Ha ha ha
Manner ~ 15 gün önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalan ~ 15 gün önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tribün ~ 15 gün önce
arka taraftan hem abd hem ab milyar euroları doğalgaz ve nükleer kaynaklar için rusyaya versin. 3-5 milyon için peşine düşer arka taraftan savaşı finanse ederler. İki yüzlüler topluluğu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000