29 Nisan 2024, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Yiyin beyler yiyin.. Aksırıncaya tıksırıncaya kadar yiyin...
  • nasil tgse bayram primi cikti valla bravo para personele harcaniyor ise takdir ederim
  • Ne kadar maaş o kadar güleryüz yolcuya. Ne kada ekmecik o kada köftecik
  • Neden thy evlerinin fiyati 3 den 7 ye çıktı 1 senede maliyetler kaç kat arttiki boyle yapıldı lütfen dile getirin ali bey
  • Basganim gurbanda para vercenmi biz çalışırız yaz gış demeden sen merak etme
  • Ortalama 40K ile araç kiralamayı hesaplasak 266 tane yapıyor. 305 çalışan ve 266 araç kiralık? Herkese araç tahsisi var galiba? Görsün millet paylaşın da gözünü açsın kanı nasıl wmilşyor devletin kasalarının!!!
  • Ne teknik ne tgs ... nerede mutlu bir herif var hepsi TK da calisiyor aga.
  • buna imkan tanıyan ve burada çalışan kim varsa haram zıkkım olsun. yedi sülalesinden çıksın.biz saatlerce dirsek çürütüp sınavlara giriyoruz, birileri kolayca giriyor
  • Tabi tabi sen iste hemen olur
  • Ahmet başkan genel kurulda 35 bin bayram ikramiyesi açıklar yada 1 maasda ilave verir sonra babasin sen baskansin sen demeye başlarsınız ne nankorlersiniz bu adam gelmeden önce kimse size zırnık vermiyordu

Korkunç Harcamalar… Milletin Çarçur Edilen Milyonları…

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 2023 yılı faaliyet raporunu yayınladı. Şöyle göz ucu ile kısa bir inceleme yaptım ki gözlerime inanamadım. Aman Allah, o nasıl harcama, o nasıl kalemler, o nasıl şişirilmiş gider maddeleri? Herkese incelemesini tavsiye ederim.

Nedense hiçbir kurum/kuruluş SHGM’ye göz atmıyor. Buna Sayın Cumhurbaşkanı ve Ulaştırma Bakanı da dahil. Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek’in Türksat üzerinden hizmet alımı ve Solvera ile Pusula adlı şirketler üzerinden hem personel temini ve hem de hizmet alımı gibi ultra yüksek rakamlara yaptığı ödemeler kimsenin dikkatini çekmiyor.

Önce personelden bahsedelim. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü faaliyet raporuna göre kurumun 304 personeli var. Bu personelin 208’i erkek 96’sı ise kadın. Solvera üzerinden kaç personel taşeron olarak çalışıyor bilemem.

Gözümden kaçmış olabilir faaliyet raporunda.

Ödemelere baktığımda 395.862.655,63 TL maaş ödenmiş. 304 personel üzerinden yaptığım hesaba göre ve herkesin eşit aldığını düşünerek yaptığım hesaba göre ortalama 55 bin 600 TL her bir personel aylık alıyor ki bu bana göre normal.

Ama diğer taraftan sözleşmeli personel adı altından bir başlık daha var ve orada da 110.616.673 tl bir ödeme daha görünüyor. Yani aylık 9 milyonun üzerinde bir rakam. İşte ayrıntı burada. Eleştirilerin ve bilinmezliğin sırrı da burada. Hatta bir ara devletin bilgilerine dışarından taşere edilen bir kişinin erişmemesi gerekirken, erişme yetkisi verdiğinde ETİK kurulunun soruşturma başlatmasına neden olan olaylardan bahsediyoruz.

Toplamda neredeyse 500 milyon liraya yakın bir personel gideri var. Ama tam bir soruşturmaya ve incelemeye matuf ödemeler.

Bakın çok ilginç şeyler söyleyeceğim, yazacağım.

Kimse bu raporlara bakmaz, kimse bunları incelemez. Üç maymunu oynayanların anlayacağı işler değil bunlar.

Şimdi biraz detay verelim.

Bilgisayar yazılım ve donanım yenileme diye bir madde var 8 milyon 842 bin 606 TL para harcanmış. Allah aşkına ne yazdınız, kime yazdırdınız ve hangi donanımları yenilediniz? SHGM’yi NASA üssü falan mı yaptınız.

Bitmedi. Bilgisayar ile ilgili öyle kalemler var ki aklınız durur.

Sivil Havacılık Dijitalleşme ve lisanslama gibi bir madde koymuşlar. 20 milyona yakın harcama da oraya yapılmış. Oh…

Dijitalleşme dediği nedir bilen varsa anlatsın! Bilgisayar yazılımı değil mi o da? E yukarıda yapmışsınız işte.

En ilginci nedir biliyor musunuz? Giyim/kuşam alımı. Sivil Havacılık  Genel Müdürlüğü’nün özel kıyafetleri mi var? Ben bilmiyorum bilen varsa yazsın, öğrenelim. Ne kadar biliyor musunuz? 4 milyon TL üzerinde.  Aman Ali bey 4 milyonun sözü mü olur diyorsunuz değil mi?

Peki, o zaman şöyle diyelim. Çağrı merkezi hizmeti nedir? Burası banka mı, Telekom şirketi mi, hastane mi, turizm şirketi mi, havayolu şirketi mi?

Buyurun cevap verin. Tam tamına 17 milyon 119 bin 214 TL. Çıldırdınız mı siz? Kime gidiyor bu para Pusula adlı şirkete. Devletin içine ettiniz.

Peki, başka bir kalem daha söylelim.

Taşıt kiralama. 10 milyon 662 bin 063 TL ödemişsiniz. Ortalama bir aracın aylık kirası 40 bin lira olsa kaç araç kiraladığınız ortaya çıkıyor.

Açıklanamayan, açıklamasını diğer alım ve sınıflandırmaya girmeyen giderler kısmına koyduğunuz maddede yaklaşık 40 milyon harcamanız var. Bunu açıklayın Kemal Yüksek bey. Biz diğerlerini tahmin ediyoruz . Şunu meral ediyorum 40 milyon kimin cebine girdi?

Daha neler neler de fazla vaktinizi almak istemiyorum.

“Çalışıyoruz, yiyoruz” diyorsanız afiyet olsun...

Korkunç Harcamalar… Milletin Çarçur Edilen Milyonları…

Yorumlar Tüm Yorumlar (67)

Plt.. ~ 12 gün önce
Yiyin beyler yiyin.. Aksırıncaya tıksırıncaya kadar yiyin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TİS ve sendika toplantisindan ~ 12 gün önce
nasil tgse bayram primi cikti valla bravo para personele harcaniyor ise takdir ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 13 gün önce
Ne kadar maaş o kadar güleryüz yolcuya. Ne kada ekmecik o kada köftecik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali bey ~ 13 gün önce
Neden thy evlerinin fiyati 3 den 7 ye çıktı 1 senede maliyetler kaç kat arttiki boyle yapıldı lütfen dile getirin ali bey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 14 gün önce
Basganim gurbanda para vercenmi biz çalışırız yaz gış demeden sen merak etme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuhhh ~ 15 gün önce
Ortalama 40K ile araç kiralamayı hesaplasak 266 tane yapıyor. 305 çalışan ve 266 araç kiralık? Herkese araç tahsisi var galiba? Görsün millet paylaşın da gözünü açsın kanı nasıl wmilşyor devletin kasalarının!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu kadar iyi hesapla hayatta kalman başarı ~ 13 gün önce
Faaliyet raporundaki rakam yıllık rakamlardır. 40 bin tl ortalama olsa şoförünün de brüt maaşı 30 bin civarı olsa 70 bin tl yapar. Ortalama rakam tabi bunlar. 70 bin maliyetle bir yıllık rakam 840 bin tl yapar. Buna KDV de eklersek 1 milyon yapar. 10 araç olduğu görülüyor bu şekilde hesaplarsak. 6 temsilcilik 1 merkez için 10 adet hizmet aracı olması 250 araç var diyen adama garip geliyor dimi :)) bu hesabı da paylaş ki her yerde nasıl bir hesap uzmanı olduğunu herkes görsün :)
TK ... Gerisi Hikaye!!! ~ 15 gün önce
Ne teknik ne tgs ... nerede mutlu bir herif var hepsi TK da calisiyor aga.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haram zıkkım ~ 16 gün önce
buna imkan tanıyan ve burada çalışan kim varsa haram zıkkım olsun. yedi sülalesinden çıksın.biz saatlerce dirsek çürütüp sınavlara giriyoruz, birileri kolayca giriyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haram ve zikkim ~ 15 gün önce
Inananlar için malesef.
Tgs ~ 16 gün önce
Tabi tabi sen iste hemen olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs bozo ~ 17 gün önce
Ahmet başkan genel kurulda 35 bin bayram ikramiyesi açıklar yada 1 maasda ilave verir sonra babasin sen baskansin sen demeye başlarsınız ne nankorlersiniz bu adam gelmeden önce kimse size zırnık vermiyordu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs Bozo mu ~ 16 gün önce
Daha çok yeteneksiz troll yazmalıydın. Ne oldu ? Senin bile kulis bilgisi diye paylaştığın bilgiler yalan çıktı. Seni de ipe takan, sallayan yok. Neyse gün gelir sana İnternet'e küfür ederler. Kimse yaşattığını yaşamadan bu dünyadan gitmezmiş. ACİZ TROLL!!!
Tgsli ~ 15 gün önce
Adam geldi cebimize para girdi ALLAH senden razı olsun başkan kurban bayramında eşit şekilde 35 bin TL verirsen çok mutlu oluruz eşit şekilde hak gecmesin
. ~ 15 gün önce
Genel kurul sonrası tüm çalışanları da değiştir bari
fo sevgili ile evlenecegini dusunen tgs ~ 15 gün önce
umudu lazim bize aga

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000