29 Nisan 2024, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]

TAAHHÜT

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Biden her 24 Nisan’da olduğu gibi yine Soykırım ifadesini kullandı. Ermeni soykırımında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuyoruz ve asla unutmama taahhütlümüzü yineliyoruz dedi. Dışişleri Bakanlığından da konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Yapılan yazılı açıklamada konu olarak “Bazı ülkelerin yetkililerince yapılan açıklamalar hakkında” denildi. Tamam kınansın, edilsin ama muhatap belli. Neden gerçek muhataba daha net ve sert bir açıklama yapılmadı, anlayamıyorum.

ABD üslerinin kapatılması iyi bir cevap olabilir mesela. İncirlik Tanker Üs Komutanlığı, Merzifon’da bulunan 152.Filo’nun İncirlik’e kaydırılmasıyla geçtiğimiz günlerde Ana Jet Üssü oldu. Umarım bir an önce buradan başlayan bir değişime de gidilir. Adamların zaten her yerde üssü var. Ne hikmetse NATO ülkesi olmamıza rağmen Yunanistan’a da üsler açtılar, askeri yığınak yaptılar. Niye?

PİLOTLAR GÜNÜ

TALPA tarafından tüm dünyaya mal edilmiş 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü coşkuyla kutlandı. TALPA bu anlamlı günde azaltılmış mürettebatla operasyon (RCO) ‘ a karşı tüm dünya pilot birlikleri ile ortak bir kampanya başlattı.

TALPA Başkanı Okan Üreksoy, 2030’dan sonra iki pilotlu uçakları tek pilotlu uçurabilecekleri bir konsept üzerinde çalışmalar olduğunu ve bu sebeple dünya çapında bütün pilot birlikleri olarak buna karşı bir duruş sergilediklerini açıkladı.

Daha düne kadar kokpitte kimseyi yalnız bırakmak istemeyenler şimdi bu konsept üzerinde çalışıyor. Şaşılacak şey.

PİLVAK SEÇİMLERİ

PİLVAK seçimlerini yakından takip ettim. Gayet güzel bir şekilde organize edilmiş güzel bir seçim atmosferi vardı. 4 iyi ekibin yarıştığı seçimlerde Mavi Liste galip geldi. Tolga Hakan Çakıter başta olmak üzere tüm mavi listeyi tekrar tebrik ederim.

THY GENEL KURULU

Türk Hava Yolları’nın genel kurul tarihinin yakında açıklanabileceğini yazdığım hafta tarih 24 Mayıs olarak belirtildi. Büyük bir değişim bekleyenler var. Ama mevcut üst yönetimde ve özellikle de Prof.Dr. Ahmet Bolat’ın değişimine ihtimal vermiyorum. Yaptıklarıyla gayet başarılı.

Geçen hafta yazdıklarımdan bazıları Ahmet Bolat’ı hedef aldığımı düşünmüş. Halbuki birilerinin zoruyla, birilerine baskı kurdurarak şirkette üst makamlarda olanlaraydı sözlerim. Şirkete kâr ettirecek dünya çapındaki projeleri bile görmezden gelebiliyorlar. Makamın ağırlığını taşıyamıyorlar. İşlerinde başarılı değiller. Umarım onlar da artık ayıklanır.

Yukarıda belirttiğim gibi Ahmet Bolat’ın koltuğunu muhafaza edeceğine inanıyorum. Haa bundan sonraki seçimde olursa O’nun da ismi üç aşağı beş yukarı belli. O yüzden başkalarının koltuğa fazla gözünü dikmemesini tavsiye ederim.

Tavsiye deyince Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pistindeki sorunlar ve raporlar hakkında bilgi toplamaya başladım. Umarım pist hakkındaki bu iddialar asılsızdır. Birilerinin canı tehlikeye atılıyorsa da vay bunu görmezden gelene…

YÜKSEK SEZON YÜKSEK ÜCRET

Yüksek sezona gireceğimiz şu günlerde tavan bilet ücretlerinde yeni bir artış yapıldı. Zaten kimsenin de bu tavan nasıl tavan dediği de yok. Olan hep yolcuya oluyor. Bunun karşılığında da şirketlerin kasasına para giriyor. Hani bir serçe parmak hikayesi vardır ya… Personel de hani bana hani bana diyor sayın yöneticiler…

Eğer bu şirketin yükünü personel çekiyorsa, biraz empati ile şu hayat pahalılığında personelin yüzünü de güldürmeyi ihmal etmeyin!

AĞIZDAN ÇIKAN TAHAHÜTÜNÜZDÜR! BİZ BÖYLE GÖRDÜK!

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

TAAHHÜT

Yorumlar

Thy ve ülke gerçekleri ~ 14 gün önce
Afrika gibi yerlerde kontuarda iki personel çalışıyor,check ini,satışı her şeyi bunlar yapıyor,şef de uçağı karşılıyor,ekiple ilgileniyor,tek dakika alanda çalışmadan,sırf dövizle cepleri daha çok dolsun diye torpille işe sokulup torpille müdür tayin edilip dil bilmeyenler saçma sapan emirler yağdırıyor sonra da Thy şöyle başarılı böyle bilmem ne masalları anlatılıyor da gerçek tam tersi. Thy aidiyet,iş barışı,huzurun bittiği,iktidar,tarikat,cemaatlerin oyuncağı haline gelmiş,zararları sürekli sübvanse eden,maddi destek veren devlet sayesinde,ikramla, yurtdışında ucuza bilet satarak, kargo taşıyarak hormonlu büyümüş, rekor borcu olduğu iyi bilinen bir şirket. Kerameti kendinden menkul yöneticilerin maaşları ve huzur hakları yaptıkları işe göre aşırı fazla,kıyas yaparken bizleri de Thy'nin rakipleriyle kıyaslayın olur mu? Hangi Thy rakibi çalışanları bizim gibi geçim sıkıntısı çekiyor, zar zor geçiniyor,aldığı para pul oluyor?Onlar değerli döviz kazanıyor biz alım gücü bitik TL. Onlar bir ürünü aylarca hatta yıllarca zamsız alıyor biz her hafta değişen etiketlerle. Hak,hukuk,liyakat vs de ayrı.Hangi rakip yabancı şirket çalışanın parasına göz dikiyor, mesailerini kesiyor,mahkeme kararını uygulamıyor?Bizi kıskanan Almanya'da bizdeki gibi bölgecilik,particilik, adam kayırma,torpil var mı? Oralarda ana dillerini şiveyle konuşan müdür şef var mı? Bizi bu hale düşürenler, sözüm ona dini bütün görünüp paraya tapan,çıkarcı,lüks hayat delisi Thy yönetimini başımıza getiren,1100 odalı 24 saat ışıkları yanan saray ve uçak ve makam aracı filolarıyla prestij kazandığını sanan,altın kaplama musluk kullanan Hermes mağazasını kapatan,kendileri en iyi şeyleri sülalece tıka basa yiyip millete porsiyonları azaltın, tasarruf yapın buyuran zat ile zevcesi ve onlara para ve çıkar için oy ve destek verip duranlar yani kendi insanımız başkası değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atece haberi ~ 10 gün önce
Yaparak deyerimizin anlaşilmasina katkida bulunmuş olmaniz nedeniyle size teşekkür ediyoruz.en eyitimli insanlar (inkluding pilot vs astronot) olarak susucak deyiliz.
Başarılımı :) ~ 16 gün önce
Ahmet bey neyse başarılı söylermisin bana THY hariç diğer bütün çalışanlara 20 yada 25 bin TL maaş vererek sonrada yıl sonu şöyle kar ettik böyle kar ettik demesini başarı. Başarı nasıl olur sana söyliyim mi tüm çalışanlara adam gibi maaş verirsin ondan sonra kar varsa acıklarsın milletin maaşından keserek uçak alıp kar etmek başarı değil hiledir bunu bilin lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başarı ??? ~ 16 gün önce
Başarı neye,kime göre,kıstas ne? Thy'nin rakipleri niye bu kadar çok uçak almıyor,her yere uçmuyor hiç düşündünüz mü? Thy sırtını devlete yaslamış,hesap soran,veren yok, istediği gibi borçlanıyor,istediğini atıyor,alıyor,zarar olunca varlık fonunda olduğu için de milletin vergileriyle karşılanıyor,yönetici kararları sonucu oluşacak zararlara karşı sigorta da var daha ne olsun? Thy geliri belli gideri belirsiz bir şirket,rekor kar açıklıyor ama kısa ve uzun vadeli borcu bilen de yok. Uçaklar ucuz araçlar değiller,her uçulan noktada ödenen kiralar, maaşlar,vergiler,giderler de cabası. Yönetim gelir vergilerini bile şirkete ödettirip,şirket kesesinden bedava lüks hayat yaşayıp, iktidarın yarattığı aşırı enflasyona karşı mücadele eden çalışanlardan tasarruf ederek,Türkiye'de pahalıya dışarda ucuza bilet satarak,kargo taşıyarak, hak edilmiş hakları,maaşları, verilmesi gereken promosyonları vermeyerek,işsizlikle tehdit ederek, torpil yaparak başarılı olsa ne olmasa ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaptıklatıyla gayet başarılı öyle mi? ~ 16 gün önce
Serdar bey yazınızı bir daha gözden geçirmeniz uygun olurdu.Dışı seni içi beni yakar misali ancak sizin bu şirkette çalışıyor olmanızı isterdik ki ancak o zaman bazı şeyleri anlayabilirdiniz Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdar bey ~ 17 gün önce
Abd aleyhimize ne varsa yapıyor ama iktidarın ülkemizi kasten kötü yönetmesinden,dışa bağımlı olmamız, kredi,borçların çoğunu onlardan almamız yüzünden onlara hiçbir tepki veremiyorlar. Bu kadar çok dış borç cari açık,ithalat,enflasyon,rekor döviz kurları varken üsler de kapanamaz. Neyin ne olduğunu Rahip Brunson,İsveç konularında da gayet iyi gördük. İktidarı isim vermemekle suçluyorsunuz ama bolatın yerinde kimin gözü var yazmıyorsunuz. Ve bay bolat neye göre başarılı,Thy'nin aylık döviz bazlı lease ve faiz ödemesi ne,toplam borcu ne kadar onu da açıklasın görelim. Çalışanların hakkını yiyen,pandemide kesilen paraları,pazar mesailerini ödemeyen Yargıtay'ın onadığı kararı yıllardır keyfe keder uygulamamazlık eden torpilli,sömürücü,tehditkarları övmeyin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Talât paşa ~ 18 gün önce
Ermeni soykırımı tüm dünya da tanısa yalandır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000