30 Nisan 2024, Salı 14:30:13

Avrupalı şirketler maliyet telaşına düştü

Lufthansa ve Air France-KLM, maliyet azaltma planlarını açıkladılar.
  • Onlar da Türkiye ve Thy'yi örnek alsınlar,çalışanları sömürsün,az maaş ve sosyal hak versin,işsizlikle tehdit etsin,sarı sendikalarla ve grevsiz çalıştırsınlar...

Lufthansa ve Air France-KLM, maliyet azaltma planlarını açıkladılar. Air France-KLM yılın geri kalanında harcamaları kısacağını Lufthansa, işletme maliyetlerini azaltacağını, yeni projeleri duraklatacağını açıkladı.

Alman Lufthansa, grevlerden kaynaklanan ağır kayıpları önlemek için ana markası Lufthansa Havayolları'nda tasarruf yapmak amacıyla işletme maliyetlerini azaltacağını, yeni projeleri duraklatacağını ve ek idari personel üzerindeki incelemeyi artıracağını söyledi.

Havayolu şirketi bu yılın ilk üç ayında personel ücretlerinde artışa gitmesi ve iptallerden kaynaklanan aksama maliyetleriyle başa çıkabilmek için 350 milyon euro (374,82 milyon dolar) harcarken, Air France-KLM Hollandalı havayolu şirketindeki operasyonel zorluklar nedeniyle müşterilerine 50 milyon euro ödemek zorunda kaldı.

Bernstein analisti Alex Irving, “Aksaklıklar bazı yolcuları bu havayolunda rezervasyon yapmaktan caydırabilir ve daha istikrarlı iş ilişkilerine sahip havayollarını ve havalimanlarını kullanarak daha düşük riskli bir yaklaşımı tercih edebilir” dedi.

Air France KLM 2024 görünümünü korudu, ancak maliyetlerin ikinci çeyrekte yıllık bazda %2 artacağı uyarısında bulundu.

Air France-KLM İcra Kurulu Başkanı Ben Smith yaptığı açıklamada, “Beklendiği gibi, faaliyet gelirimiz kesinti maliyetlerinden ve daha yavaş bir kargo işinden etkilendi. Yine de 2024 birim maliyet görünümümüze ulaşma kabiliyetimize olan güvenimiz devam ediyor” dedi. (Finansgündem)

Avrupalı şirketler maliyet telaşına düştü

Yorumlar

Eyy avrupaaa ~ 17 gün önce
Onlar da Türkiye ve Thy'yi örnek alsınlar,çalışanları sömürsün,az maaş ve sosyal hak versin,işsizlikle tehdit etsin,sarı sendikalarla ve grevsiz çalıştırsınlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000