11 Mart 2016, Cuma 13:32:33

Adnan Menderes Havalimanı için hükümete çağrı

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, halen kapasitesinin 3’te 1’i oranında çalışan Adnan Menderes Havalimanının tam kapasiteyle değerlendirilmesi için hükümete çağrıda bulundu.
  • İzmir'in tam kapasite ile çalışması için 2.pist gerekli olacaktır.
  • kardrsim her olatformdan bangir bangir seslerini cikariyo bu insanlar, direkt ucuslar koyin , kimin ekmegine yag surulmeyecek anlamiyorum yani
  • Kapasite kullanımı 1/3 değil,% 40.....
  • izmiri alabilmek için yatırımın ucunu gösterenler alamayınca izmire çivi çakmıyor gavur izmir diyor. devlet olarak yapılması gereken su alt yapı çalışmalarını bile izmir belediyesine yıkıyorlar sonra da yapamıyorlarsa devlet olarak biz yapalım diyorlar kendi işleri değilmiş gibi. izmir'den doğuda sanayinin yüksek olduğu antep malataya dahil 23 il'in vergisinden fazla vergi topluyorlar. yatırıma gelince gavur izmir. izmirdeki iş adamları geçen de söyledi yurt dışına direk uçuşlar lazım turist istanbula gelmeden izmire gelemiyor hazır istanbula gelmişken ticaretini orada bitiriyor. yatırımdan anladıkları iki şey var birincisi yol ikincisi siteler kuleler yani binalar... izmir istanbulun 15-20 sene önceki hali gibi. izmir li değilim fakat izmirli hissediyorum. ama herşeye ragmen iyi ki izmiri alamıyorlar alsalar güzel izmiri de yatırım diye binalara betonlara gömecekler... biatçı yandaşlar cemaatçiler yüklenin BEĞENMEDİM butonuna bakalım gerçekler değişecek mi?..
  • Ankara 'da oturmuş br iç hat tarifesi mevcut. Dış hat uçuşu doldurmak bağlantıları sağlam kurmaya dayanıyor. Esenboğa'da fiziki olarak yeterli bir havalimanı. Esenboğa dururken, İzmir'in bağlantı noktası zor. Ekimden itibaren zaten Pegasus Ankara'yı base haline getiriyor. THY'de bu noktada boş durmayacaktır Ankara konusunda.
  • Ey CHP hani herşeyi doğru yapan her şeye karşı cıkan sen nasıl olurda böyle bir çağrıda bulunuyorsun..yapılmasın demiyorum mesele demek ihtiyaç olunan şeyler yapılması gerekiyormuş değilmi...herşeye boş boş konuşmada biraz kalkınmaya yardım etsen..
  • İzmir bu konuda gerek alt yapısı gerekse havalimanı olarak ideal bir yer. Ankara ile kıyaslanmaz.
  • En batıdaki şehirden aktarma merkezimi olur. Ayrıca istanbul ve ankara var zaten olsa olsa üçüncü olur!
  • Birde Karşıyaka'dan Üçkuyular'a beşinci köprüyü istiyoruz körfezi birbirine bağlayacak...

CHP  İzmir Milletvekili Ali Yiğit,  Adnan Menderes Havalimanı’nın kapasitesinin 3’te 1’inin kullanıldığını ve atıl durumda olduğunu vurgulayarak, uçuşların arttırılması ve ülkemizin İstanbul’dan sonra ikinci aktarma merkezi olması gerektiğini belirterek hükümete çağrıda bulundu.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan Ali Yiğit, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesinde şu ifadelere ve sorulara yer verdi:

“İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın, Yap-İşlet-Devlet modeli ile TAV konsorsiyumu tarafından inşa edilen İç Hatlar Terminali 23.03.2014 tarihinde açılmış olup,  20 milyon yolcu/yıl kapasitelidir. Yine Yap-İşlet-Devret modeli ile TAV Konsorsiyumu tarafından inşa edilen Dış Hatlar Terminali ise 09.09.2006 tarihinde hizmete açılmış olup, 10 milyon yolcu/yıl kapasitelidir. Diğer bir ifade ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın toplam kapasitesi 30 milyon yolcu/yıl’dır. Bir yıl içerisinde gelen toplam yolcu sayısı ise yaklaşık 10 – 12 milyon yolcu arasında olup bu durumda havalimanı kapasitesinin 1/3’ü oranında çalışmaktadır. Mevcut durumda İzmir’den dış hatlarda 27 ülkeye 74 destinasyon ve 54 havayolu; iç hatlarda ise 20 destinasyon ve 7 havayolu uçmaktadır. Ancak yıllık 30 milyon yolcu elleçleme kapasitesine sahip bu havalimanı İzmir için oldukça atıl durumdadır. Uçuşların artırılması gerekmektedir. İstanbul ise mevcut iki havalimanı ile havayolu taşımacılığında kapasitesini doldurmuştur. Hava trafiğinin yüksek olması nedeniyle uçuşlarda çok fazla gecikme yaşanmaktadır. İzmir sahip olduğu fazla kapasite nedeniyle, bazı aktarmaların İstanbul’dan yapılması yerine İzmir’den doğrudan yurt dışına gönderilmesi mümkündür. Ayrıca İzmir gerek coğrafi konumu, gerekse altyapı anlamında uygunluğu ile havayolları için hub olmaya oldukça müsait bir yapıya sahiptir. Bu durumda İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın Türkiye’nin ikinci aktarma merkezi olması için çalışmalar hızlandırılmalıdır. Bu bağlamda;

1. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın mevcut kapasitesinin üçte biri oranında kullanıldığı göz önüne alındığında, atıl durumdan kurtarılması ve tam kapasite çalışabilmesine yönelik bir düzenleme yapılacak mıdır?

2. Yıllık 30 milyon elleçleme kapasitesine sahip Adnan Menderes Havalimanı’nın İstanbul’dan sonra ikinci aktarma merkezi olması ve uçuşların arttırılması konusunda bir çalışmanız var mıdır? Yoksa havalimanı bu kapasiteyle çalışmaya devam mı edecektir?

3. İstanbul’un mevcut iki havalimanına rağmen kapasitesini doldurduğu, bu nedenle iniş ve kalkışlarda uzun süreli gecikmeler yaşandığı gerçeğine karşın, yoğunluğu azaltmak adına bu yükün başta İzmir olmak üzere diğer havalimanlarına paylaştırılması konusuna bakanlık olarak yaklaşımınız nedir?

4. İzmir’den Avrupa’nın bir çok kentine ve diğer kıtaların da önde gelen önemli ekonomik ve turistik destinasyon ülkelerinin başkentlerine direk uçuşların artırılması konusunda bir çalışma yapılmakta mıdır?

Adnan Menderes Havalimanı için hükümete çağrı

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

kaptan ~ 8 yıl önce
İzmir'in tam kapasite ile çalışması için 2.pist gerekli olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
e duyun artik izmir'in sesini ~ 8 yıl önce
kardrsim her olatformdan bangir bangir seslerini cikariyo bu insanlar, direkt ucuslar koyin , kimin ekmegine yag surulmeyecek anlamiyorum yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
12..139.785 ~ 8 yıl önce
Kapasite kullanımı 1/3 değil,% 40.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güzel izmir ~ 8 yıl önce
izmiri alabilmek için yatırımın ucunu gösterenler alamayınca izmire çivi çakmıyor gavur izmir diyor. devlet olarak yapılması gereken su alt yapı çalışmalarını bile izmir belediyesine yıkıyorlar sonra da yapamıyorlarsa devlet olarak biz yapalım diyorlar kendi işleri değilmiş gibi. izmir'den doğuda sanayinin yüksek olduğu antep malataya dahil 23 il'in vergisinden fazla vergi topluyorlar. yatırıma gelince gavur izmir. izmirdeki iş adamları geçen de söyledi yurt dışına direk uçuşlar lazım turist istanbula gelmeden izmire gelemiyor hazır istanbula gelmişken ticaretini orada bitiriyor. yatırımdan anladıkları iki şey var birincisi yol ikincisi siteler kuleler yani binalar... izmir istanbulun 15-20 sene önceki hali gibi. izmir li değilim fakat izmirli hissediyorum. ama herşeye ragmen iyi ki izmiri alamıyorlar alsalar güzel izmiri de yatırım diye binalara betonlara gömecekler... biatçı yandaşlar cemaatçiler yüklenin BEĞENMEDİM butonuna bakalım gerçekler değişecek mi?..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankara ~ 8 yıl önce
Ankara 'da oturmuş br iç hat tarifesi mevcut. Dış hat uçuşu doldurmak bağlantıları sağlam kurmaya dayanıyor. Esenboğa'da fiziki olarak yeterli bir havalimanı. Esenboğa dururken, İzmir'in bağlantı noktası zor. Ekimden itibaren zaten Pegasus Ankara'yı base haline getiriyor. THY'de bu noktada boş durmayacaktır Ankara konusunda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2015 ~ 8 yıl önce
ESB 12.326.869......ADB 12.139.789...."Ankara da neymiş,uçuş ve yolcu sayısına baksınlar" diyene gitsin bu şarkı.
izmirli ~ 8 yıl önce
Ankara 5 milyon nüfusa sahip izmir ise 3,5 milyon İzmirli daha çok havayolu kullanıyor
Samsung ~ 8 yıl önce
Ey CHP hani herşeyi doğru yapan her şeye karşı cıkan sen nasıl olurda böyle bir çağrıda bulunuyorsun..yapılmasın demiyorum mesele demek ihtiyaç olunan şeyler yapılması gerekiyormuş değilmi...herşeye boş boş konuşmada biraz kalkınmaya yardım etsen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ADB ~ 8 yıl önce
İzmir bu konuda gerek alt yapısı gerekse havalimanı olarak ideal bir yer. Ankara ile kıyaslanmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Republican ~ 8 yıl önce
Ankara Cumhuriyetin başkenti,dimi?
deniz ~ 8 yıl önce
En batıdaki şehirden aktarma merkezimi olur. Ayrıca istanbul ve ankara var zaten olsa olsa üçüncü olur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karşıyakalı ~ 8 yıl önce
ankaranın yurtdışı yolcusu var da bizim mi haberimiz yok ? başkent oluşu yüzünden kaynaklanan potansiyel dışında herhangi bir potansiyeli yok. izmir tarifeli uçuşlarla geçiyor ankarayı sürekli.
Zeka geriliği ~ 8 yıl önce
.??? Neyin kafasını yaşıyorsun.
İzmiiiiirrrrr ~ 8 yıl önce
Aynen bende Gönül'den katılıyorum. Ankara'da neymiş uçuş ve yolcu sayısına baksınlar
Izmirli ~ 8 yıl önce
Birde Karşıyaka'dan Üçkuyular'a beşinci köprüyü istiyoruz körfezi birbirine bağlayacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onu pek boş belediye başkanına de ~ 8 yıl önce
Binali Yıldırım'ın projeleri karşısında bağnaz ve atıl pek sevdiğiniz belediye başkanınıza deyin onu. Gerçi bişey yapmadığından devlet eliyle yine yapılma projesi var da, İzmir cağpeli kabuklarıyla gelişmeye gururla hayır derken bu kafayla zor
Manzaraya dalmış ~ 8 yıl önce
Pilot herhal

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000