06 Ağustos 2014, Çarşamba 09:16:28

AEROFLOT HİSSELERİNE AVRUPA DARBESİ

Avrupa’nın Rusya üzerinden Asya’ya aktarmalı uçuşlarına kısıtlama getirecek ve kısmen iptal edecek haberleri Aeroflot’un hisselerini olumsuz etkiledi.

Rusya'nın Avrupa’dan aktarmalı uçuşları kısıtlayacağı ve kısmen iptal edeceği haberleri Aeroflot'un hisselerinin yüzde 5,47 oranında değer kaybetmesine neden oldu.

Vedomosti gazetesi ismini açıklamadığı üst düzey bir kaynağa dayanarak Avrupa’nın Rusya üzerinden Asya’ya aktarmalı uçuşlarına kısıtlama getirecek ve kısmen iptal edecek haberleri Aeroflot’un hisselerini olumsuz etkiledi. Moskova Borsası’nın verilerine göre dün öğle saatlerinde Aeroflot hisseleri yüzde 5,47 oranında değer kaybetti.

Kaynağın verdiği bilgilere göre; Rusya aktarmalı uçuş yapan Avrupalı şirketler Aeroflot’a yılda yaklaşık 300 milyon dolar kazandırıyor.

Daha önce, Ukrayna krizi nedeniyle AB’nin yaptırım listesine giren ve leasing yöntemiyle kiraladığı Boeing 737-800 uçakları ile ilgili sözleşmesi feshedilen Rusya’nın Dobrolet Havayolları tüm uçuşlarını iptal etmek zorunda kalmıştı. Rusya’nın bu hamle ile yaptırımlara karşılık vereceği iddia ediliyor.

AEROFLOT HİSSELERİNE AVRUPA DARBESİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000