18 Mayıs 2019, Cumartesi 09:32:53

Aeroflot pilotları uçakla manuel iniş yapmamış!

Rusya'da geçtiğimiz günlerde meydana gelen Aeroflot uçağının kaza yapmasının ardından yeni bir iddia gündeme geldi.
  • Pilot ucagi kanguru gider gibi indirmeye calismis. Ziplatip durmus.
  • Arkadaş herif uçağı kontrolsüz şekilde indirmiş herşey ortada neyi tartışıyorsunuz
  • Kaptana uçağı neden sert indirdikleri sorulduğunda kaptanın neden cevap vermediği belli oldu
  • Senin belli ki bir rahatsızlığın var. Şöyleki 3 senede 2000 saat ucakta uçuşu olmadan Part A yı okumadan devrem devrem diyerek kaptan olunmuyor. Bir arıza olduğunda yeni kaptanken sağ tarafa bu nedir diye bakanları unutmadık. Airbusta 5000 saat ile kaptan olanlarla kendini aynı kefeye koyma. Herkes kendine bakmalı. Bu kazanın upgrade ile ne ilgisi var?
  • 10. Sıradan oturan tosuncuk bagajlarımı almadan inmem diyor , tahliyeyi geciktiriyor ,13. Sıranın gerisinden kurtulan olmuyor , 44 kişi bu yüzden ölüyor , çıkışta bu insan görünümlü havayolunu bana yaşattıkları için dava edecem diyor ...
  • Sert inişi takiben Pogo ,pas geçmeliydi,
  • Ama pilot abilerim bilgilendirirse sevinirim. Bu haberde kastedilen ils yaklaşma olabilir mi? Hadi fo daha yeni diyelim uçuşu 0 olsun ama kaptan onca sene hep autoland mi yapmış gittiği her pist cat3e uygunmuymuş da autoland yapmış mı da hiç manuel inmemiş? Normalde low visibility dışında manuel inilmiyor mu zaten bu haber ne anlatmak istiyor ?
  • sanırım burdaki vurgulanmak istenen auto callout yoksa inişler manuel olur hep sadece uzaya giden maymun misali callout tan gelen sesle hareket edilir. bu bizim de problemimiz hızlı büyüme ve saate bakarak upgrade yakında yeni meydanda meyvesini toplar şirket . allah göstermesin dicem ama bu işin yaradanla bir alakası yok

Rusya'da geçtiğimiz günlerde meydana gelen Aeroflot uçağının kaza yapmasının ardından yeni bir iddia gündeme geldi. 

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre Aeroflot'a ait Superjet 100 tipi uçağın yaşadığı kazaya pilotlar sebep oldu. Superjet 100 tipi uçağındaki pilotların bu uçağı daha önce hiç manuel indirmedikleri belirtilirken, uçağı manuel indirmeye çalışmaları nedeniyle kazanın yaşandığı ve 41 kişinin hayatını bu sebeple kaybettiği ifade edildi. 

Uçağn yıldırım çarpması sonrası otomatik iniş sisteminde arıza oluştuğu ve çalışmadığı ifade edilirken gazete iddiasını son günlerde çıkan yeni kaza videosuyla birlikte destekledi. 

Aeroflot pilotları uçakla manuel iniş yapmamış!

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

pilot ~ 5 yıl önce
Pilot ucagi kanguru gider gibi indirmeye calismis. Ziplatip durmus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ruh hastası avcısı ~ 5 yıl önce
Arkadaş herif uçağı kontrolsüz şekilde indirmiş herşey ortada neyi tartışıyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dadaş ~ 5 yıl önce
Kaptana uçağı neden sert indirdikleri sorulduğunda kaptanın neden cevap vermediği belli oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaza ve Upgrade ~ 5 yıl önce
Senin belli ki bir rahatsızlığın var. Şöyleki 3 senede 2000 saat ucakta uçuşu olmadan Part A yı okumadan devrem devrem diyerek kaptan olunmuyor. Bir arıza olduğunda yeni kaptanken sağ tarafa bu nedir diye bakanları unutmadık. Airbusta 5000 saat ile kaptan olanlarla kendini aynı kefeye koyma. Herkes kendine bakmalı. Bu kazanın upgrade ile ne ilgisi var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikkatli ! ~ 5 yıl önce
10. Sıradan oturan tosuncuk bagajlarımı almadan inmem diyor , tahliyeyi geciktiriyor ,13. Sıranın gerisinden kurtulan olmuyor , 44 kişi bu yüzden ölüyor , çıkışta bu insan görünümlü havayolunu bana yaşattıkları için dava edecem diyor ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reality ~ 5 yıl önce
Sert inişi takiben Pogo ,pas geçmeliydi,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot değilim ~ 5 yıl önce
Ama pilot abilerim bilgilendirirse sevinirim. Bu haberde kastedilen ils yaklaşma olabilir mi? Hadi fo daha yeni diyelim uçuşu 0 olsun ama kaptan onca sene hep autoland mi yapmış gittiği her pist cat3e uygunmuymuş da autoland yapmış mı da hiç manuel inmemiş? Normalde low visibility dışında manuel inilmiyor mu zaten bu haber ne anlatmak istiyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 5 yıl önce
Önce Türkçe’ni düzelt sonra pilot olmak iste veya havacılık sektörüne merak sar. Yazdığın metinden sen bile ne sormak istediğini anlayamamışsındır. Autoland ILS ile yapılır cat 3 A/B olmakla bereber.
Manuel iniş ~ 5 yıl önce
Tecrübesiz pilotlar boş bir uçakla Manuel iniş kalkış eğitimi alır, sonra yolculu uçakla uçar. Tecrübeli pilotlar yeni bir uçak tipinde direk yolculu uçakla uçabilir ancak belli bir süre kaptan da olsa ikinci pilot da olsa sadece öğretmen pilot ile uçabilir. Öyle Manuel inmemiş diye bir saçmalık olmaz. Uçak fly by wire olduğu için kumandası yıkdırımın yarattığı elektrik arızasından etkilenmiş olabilir. Yıldırım'ın böyle bir etkisi olmaması gerekirdi. Olabilir, belki. Pilot kötü bir iniş yapmış ama sebebi bilinmiyor. Son ana kadar o kadar iyi getirdiği uçak birden niye sert inişi müteakip bounce landing yapıyor. Kumandadaki bir sorun buna sebep olmuş olabilir. Rusya'nın yeni ürettiği bir uçağın pazar payını korumak için pilotları suçlaması maalesef artık normal bir durum. Aynısını bile bile Boeing yapmadı mı?
.. ~ 5 yıl önce
Türkçe öğreten "bereber" pilot. Bu ilahi adalet ne güzel bişey yahu çok seviyorum
Gel bereber ~ 5 yıl önce
Cat II autoland yapalim. Cat I da olabilir. Sadece Cat III autoland yapildigini saniyorsan guzel tecrube olur. Cahil ve gorgusuz adam. Kendin sanki cok biliyorsun bir de utanmadan saygili ve meslege meraki olan genc bir arkadasi hor goruyorsun.
Sanırım ~ 5 yıl önce
Bir tek sen anlayamamışsın usta :(
manuel iniş ~ 5 yıl önce
sanırım burdaki vurgulanmak istenen auto callout yoksa inişler manuel olur hep sadece uzaya giden maymun misali callout tan gelen sesle hareket edilir. bu bizim de problemimiz hızlı büyüme ve saate bakarak upgrade yakında yeni meydanda meyvesini toplar şirket . allah göstermesin dicem ama bu işin yaradanla bir alakası yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne alaka ~ 5 yıl önce
saçmaladın
Cpt ~ 5 yıl önce
Acayip sallamissin Yani ne alakasi var. flyby wire sistemi cökmus, airbus gibi . Hic duydun mu direct law normal law falan.
Manuel iniş'e ~ 5 yıl önce
Allahını seven iki satır okuyup sanki biliyormuş gibi burada kendini rezil etmesin. Akıl fukara olunca fikir ukala olurmuş. Yurdum insanı açıp bir kitap okumaz ama, Hz Google Üniversitesinde doktordan daha doktor, avukattan daha hukukçu, pilottan daha havacı, TAV'dan daha iyi Havalimanı işletmecisi olur

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000