13 Ekim 2014, Pazartesi 07:50:13

AEROFLOT YILLAR SONRA ZARAR ETTİ

Rusya’da havayolu şirketlerinin 2014'ün ilk 9 ayında geçen senenin aynı dönemine kıyasla yolcu sayısını %12,1 oranında artırdığı bildirildi.

Rusya Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya) tarafından yapılan açıklamaya göre, Ocak-Eylül döneminde 2013'e kıyasla %2,3'lük artışla 746,9 bin kargo ve posta taşındı.

Piyasa temsilcileri birçok kez yolcu sayısının düşeceğini bildirmişlerdi.

Aeroflot Genel Müdürü Vitaliy Savelyev, Ağustos ayında yaptığı açıklamalarda, taleplerdeki düşüşün 2009 yılından beri yaşandığını ifade etmişti.

Aeroflot’un iş planına göre, bu seneki talep artış oranının %10-15 seviyesinde olması bekleniyordu, fakat Savelyev bu değerin %8-9 seviyesinde olabileceğini kaydetti.

Yapılan açıklamalarda, yolcu sayısındaki artışın uluslararası uçuşlardan değil, iç uçuşlardaki artıştan kaynaklandığı belirtildi.

Dış hatlarda yolcu sayısı %5,4'lük artış gösterirken, iç hatlarda %15,3 oranında artış yaşandı.

Bu arada  Aeroflot 2014'ün ilk yarısında yıllardan bu yana ilk defa zarar etti. Savelyev son değerleri Eylül ayının göstereceğini ifade etti.

Aeroflot, 9 ay sonunda düşüş tespit ederse, yük konteynerlerinin optimizasyonu ve uçak sipariş sözleşmeleri ile ilgili son karar alınacak. (Star)

AEROFLOT YILLAR SONRA ZARAR ETTİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000