02 Aralık 2014, Salı 08:15:28

AEROFLOT'A İZİN ÇIKMADI

Ukrayna Devlet Havacılık Servisi, Rusya’nın Aeroflot havayolu şirketine 1 Aralık tarihinden itibaren Ukrayna’nın Harkiv ve Dnipropetrovsk şehirlerine yeniden uçuşlara başlamasına izin vermedi.
  • izin neymiş

Haber Ajansı’nın geçtiği habere göre, yasağa ilişkin açıklamada bulunan Ukrayna Devlet Havacılık Servisi Başkanı Denis Antonyuk, “Sonraki talimatlara kadar” dedi ve Aeroflot şirketinin Odesa’ya yaptığı seferleri konusunun da şimdilik açık olduğunu kaydetti.

Rusya’nın Aeroflot şirketi, Harkiv ve Donetsk seferlerini Mayıs ayının başında iptal etmişti.

Odesa ve Dnipropetrovsk seferleri ise silahlı çatışmaların devam ettiği Donbas bölgesinde Temmuz ayında Malezya havayollarına ait Boeing-777 uçağının düşürülmesinden sonra iptal edilmişti.

Ayrıca Ukrayna Devlet Havacılık Servisi, Rusya’nın Aeroflot ve Transaero şirketlerinin Ukrayna’nın hava sahası üzerinden yaptığı transit uçuşlar için özel rejim uygulayacak.

Ukrayna Altyapı Bakanlığı Basın Servisi’nden yapılan açıklamada, söz konusu sınırlamaların, Ukrayna üzerinden Rusya’dan Bulgaristan, İsrail, Türkiye, Mısır ve Yunanistan’a uçuş yapan Aeroflot ve Transaero şirketlerini doğrudan ilgilendirdiğini kaydedildi.

Bundan sonra ilgili havayolu şirketleri, Ukrayna hava sahasından geçmek isterlerse her bir sefer için Devlet Havacılık Servisi’nde izin alması gerekiyor.

AEROFLOT'A İZİN ÇIKMADI

Yorumlar

maho ~ 9 yıl önce
izin neymiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000