20 Mayıs 2014, Salı 15:48:17

DOBROLET SEFERLERE BAŞLIYOR

Rus havayolu şirketi Aeroflot’un düşük maliyetli (low-cost) şirketi Dobrolet, uçuş operasyonları için gerekli sertifikayı aldığını açıkladı.
  • Arkadaslar bugun Aeroflot First/Officerler alacaklarini hem sitelerinde hemde Pilot Career center sitesinde beyan etmis.Aranizda Airbus/Boeing type-ratingi olan varsa basvuru yapsin,bilginize.

Açıklama yapan Aeroflot Genel Müdürü Vitaliy Savelyev, havayolu şirketinin önümüzdeki günlerde hizmete vermeye başlayacağını belitti, ancak net bir tarih vermedi.

Rusya'nın Sesi Radyosu'nda yer alan habere göre; Savelyev, şirketin filosunda halihazırda iki Boeing 737-800 tipi uçakların bulunduğunu anlattı. Ayrıca ana firmadan SuperJet 100 uçağının rezerve edildiğini de sözlerine ekledi. Rusya havacılık yönetiminin taleplerine göre düzenli uçuş yapan şirketin filosunda en az 3 uçak bulunması gerekiyor.

Savelyev, bu yılın sonlarına doğru Dobrolet’un filosunun sekiz uçağa ulaşacağını belirtti.

Aeroflot, düşük maliyetli Dobrolet şirketini Ekim 2013’te kurmuştu. Şirket, ilk yılında Moskova’dan Rusya’nın diğer 8 kenti: Sankt Petersburg, Krasnodar, Yekaterinburg, Samara, Mahaçkala, Ufa, Kaliningrad ve Yeni Urengoy’a uçuşlar yapmayı planlıyor.

İkinci yılında uçuş coğrafyasını genişletmek niyetinde olan şirketin, ikinci yılında 19, üçüncü yılında ise 26 istikamette uçması bekleniyor. Şirketin, 2016’da yurtdışına, öncelikle Kiev, Erivan ve İstanbul’a uçmaya başlayacağı tahmin ediliyor.

DOBROLET SEFERLERE BAŞLIYOR

Yorumlar

Gurbetci-Pilot ~ 10 yıl önce
Arkadaslar bugun Aeroflot First/Officerler alacaklarini hem sitelerinde hemde Pilot Career center sitesinde beyan etmis.Aranizda Airbus/Boeing type-ratingi olan varsa basvuru yapsin,bilginize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000