12 Haziran 2014, Perşembe 08:02:32

DOBROLET UÇUŞLARA BAŞLADI

Rusya'nın ana taşıyıcı şirketi Aeroflot tarafından kurulan ucuz havayolu şirketi Dobrolet'in operasyonlarına başladığı bildirildi.
  • Rusya'nın herhangi bir full-service hizmet veren şirketi ile dahi uçmak istemem :)
  • türkiyede istanbul sabiha gökçen uçuşlarınada başlıcakmış...
  • bizim uyanıklara rakip çıktı.. Tavuk uyandı mı ne?
  • Hayırlı olsun diyelim

Dobrolet'in ilk ticari uçuşunu Moskova - Simperefol arasında gerçekleştirdiği belirtilirken, uçuştan önce Moskova Sheremetyevo Uluslararası Havalimanı'nda bir tören düzenlendiği ifade edildi. Törene, Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'in yanısıra, Rusya Ulaştırma Bakanlığı ve Aeroflot'un üst düzey yöneticileri de katıldı.

Aeroflot'un JSC Dobrolet'i kurulmaktaki amacının, Rusya vatandaşları için hava taşımacılığının güçlendirilmesi olduğu belirtildi. Ucuz havayolu şirketinde, maliyetlerin çok sıkı kontrol edileceği ve biletlerin yüzde 20 - 30 daha ucuz olacağı ifade edildi.

Kırım'ın Simperefol Havalimanı, Dobrolet'in ilk anahtar destinasyonu olduğu ve buraya günde dört uçuş gerçekleştireceği açıklandı. Şirketin ağustos ayında itibaren St Petersburg ve Samara şehirlerinden de uçmaya başlayacağı ve operasyonların hızla diğer şehirlere de yayılacağı kaydedildi. Şirket ayrıca, 2016 yılından itibaren Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu CIS) ülkelerine de uçmaya başlayacağı bilgisi verildi.

Şu anda 8 uçak ile operasyonlara başlayan Dobrolet, 2018 sonunda 40 uçaklık bir filoyla 45 destinasyona uçarak 10 milyon yolcu taşımayı hedefliyor.

DOBROLET UÇUŞLARA BAŞLADI

Yorumlar

Hoşgörü Elçisi ~ 10 yıl önce
Rusya'nın herhangi bir full-service hizmet veren şirketi ile dahi uçmak istemem :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saw ~ 10 yıl önce
türkiyede istanbul sabiha gökçen uçuşlarınada başlıcakmış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayda ~ 10 yıl önce
bizim uyanıklara rakip çıktı.. Tavuk uyandı mı ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hayırlı olsun diyelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000