15 Ocak 2016, Cuma 15:32:50

AHL 3. sıraya çıktı

Atatürk Havalimanı 2015 yılında ev sahipliği yaptığı 61 milyon 323 bin yolcu ile Avrupa'da ilk kez üçüncü oldu.
  • O iki yorum cep telefonu ile zor şartlarda yazıldı. Gönül isterdi ki bilgisayar başında geniş geniş yazabilseydik. Sadece bir şeyi merak eden yorumculara yardimci olmak hedeflendi. Konuyu illa ki oraya getirmek isterseniz, ben DTCF'de sizin Türkçe hocalarınıza Türkçe'yi yeniden öğretmiş biriyim. Biraz toleransli olun, cep telefonu veya sadece ingilizce karakterleri tanıyan platformlarda yazılmak zorunda kalınmış yorumlardaki bir kac küçük hata icin insanlari hakir görmeyin. Gerekirse sizi de tersten okuturum. Hiç sıkıntı yok.
  • Diğer havalimanlarimizdan SAW 14., Antalya 15. Sirada. Turizmdeki kriz nedeni ile Antalya ilk kez kuculdu, SAW solladi. Antalya yaklasik 0.5 mn azalirken SAW yaklasik 5 mn artmis. Fark bir daha kapanmaz. Artik 2. Buyuk havalimanimiz SAW. Ank. Esenboga 38., Izmir Adnan Menderes 39. Ankara cok az farkla daha hizli büyüyüsünü sürdürdü. Adana Avrupanin 78. büyük havalimani, Dalaman da 93. Ikinci 100'de bulunan Trabzon ve Milasin siralamadaki yerini bilmiyorum ancak yolcu sayilarina bakilirsa onumuzdeki sene olmasa bile 2017'de bunlardan biri ilk 100'e girmeye aday olabilir. Kisaca ilk 100'de 7 havaalanimiz var. Bu sonuclar gecici, bazi havaalanı yolcu sonuclari henuz açıklanmadı. Gecen yilki sayisini muhafaza ettigi düşünülerek siralam yapildi. Artış % de haberde verilen oranlardan kucuk miktarlarda farkli. Ama AHLnin durumu net. Yine de tum panoramayi girmek isteyenler icin link : https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_the_busiest_airports_in_Europe
  • Ahl nin yeni yilda ikinciligi biraz zor. % 8.2 eskiye göre dusuk bir artis hizi olsa da hala yüksek. Fakat git gide dusen bir artis hizi. Onceki yillardaki % 14-15'ler kalmadı. Nedeni ise artik dogal buyume sinirlarina yaklasmis olması. Hucbir sistem surekli ayni huzda buyuyemez, bir muddet sonra egrinin x aksisine yaptigi aci azalir ve yataya yakinlasmaya naslar. Ama asıl sorun, Ahl'nin fiziksel sınırlarına yaklaşması, slot taxi ve park alanlarinin yeni hatlara pek imkan vermemesi. Bu sebeple 2016'da % 8.2 gibi bir hizda buyuyemeyebilir. Ayrica bu hizla buyuse bile CDG de % 4.1 gibi bir hizla büyüdü. 2016'da da ayni hizla buyurse AHL aradaki farki sadece %4 civarinda kapatabilecek. Bu da 2.5 m yolcu yapar. Kisacasi bu trendle fark ancak 2017de kapanir ya da CDG'den bir yolcu azalisi, eksi buyume gelmesi gerekir (Avrupada bazi havalimanlarında rastlanabiliyor.). Bekleyelim görelim..
  • 3.hava limanını istemezük çiler sesiniz cılız çıkıyo ama sizde iyi biliyosunuzki istanbul rekorlar kıracak 3. liman açılınca
  • İkinci 10'u da merak etmiyor değilim.28'i aşan ve ona yakın SAW ve AYT acaba içindemi? İST FRA'yı kıl payı geçmiş görünüyor.Diğer rakamları da veremezmiydiniz ?
  • ya hizmet kalitesinde kacinci sirada? 1 saatte antalya'dan gel istanbul'a sonra 1 saat havada tur at, azicik kar yagsin apronda arac,gerec,personel eksikliginden pistler temizlenemesin yolcular saatlerce ucak icinde bekletilsin,olaylar ciksin,tuvalet,guvenlik,pasaport kuyruklari alip basini gitsin, yer darligindan birbirlerine carpa carpa yurumeye calisan insanlar,hersey tikis tikis,ustelik de ates pahasi yiyecek,icecekler,msganda taksiciler,yolculardan bahsis almak icin bavullarina yapisanlar vs daha sayalim mi ?
  • Evet 1.yiz cunku en dar ferah olmayan yolcu kapasitesinin altinda bir ic hatlar terminalimiz var parcalar dusup yaralanma olabilir dikkat 1.yiz guvenlik onlemleri arttirildi diyorlar Sevgili guvenlik arkadaslarim sahdi guvene dayali aranmadan xrayden gecer sorumsuzlukta1ciyiz 1ciyiz en pahali dutyfree ve restoranlarda bizde personele ayni fiyat 1ciyiz halen hijyen kosullarini saglamadan insanlarin sagliklarini hice sayacak sekilde mekan islettiriyoruz.1cyiz rusya cayir cayir kar operasyonunda ucak indirir kaldirirken biz 2 gun kar yagisinda elimiz ayagimiza xolasiyor listeyi daha da uzatirim ama kendini tanri zannedenler okusada utanmayacak
  • Taxi yollarını bir görseniz...
  • Anlaşılan Frankfurt Havalimanı´nda ki Krizler AHL´ye Yaramış
  • Olması gereken de budur.

Atatürk Havalimanı 2015 yılında ev sahipliği yaptığı 61 milyon 323 bin yolcu ile Avrupa'da ilk kez üçüncü oldu.

İstanbul Atatürk Havalimanı ilk kez yolcu sayısında Avrupa üçüncüsü oldu. Bloomberg’ün haberine göre Türk Hava Yolları’nın son yıllarda içinde bulunduğu agresif büyüme havalimanının yolcu sayısını artırdı.

Öte yandan İstanbul Atatürk Havalimanı Avrupa’da yolcu sayısını yüzde 8.2 ile en çok artıran ikinci havalimanı oldu.

Atatürk Havalimanı 2015 yılında 61 milyon 323 bin yolcu ağırladı.

Avrupa’da en çok yolcu ağırlayan birinci havalimanı Londra Heathrow olurken (75 milyon 20 yolcu) onu 65 milyon 767 bin ile Paris Charles De Gaulle Havalimanı izledi.


Atatürk Havalimanı 23 Temmuz 2015 tarihinde günde 1.403 uçak inişiyle tarihinin en yoğun gününü yaşamıştı.

AHL 3. sıraya çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

egitimli arkadaş ~ 8 yıl önce
O iki yorum cep telefonu ile zor şartlarda yazıldı. Gönül isterdi ki bilgisayar başında geniş geniş yazabilseydik. Sadece bir şeyi merak eden yorumculara yardimci olmak hedeflendi. Konuyu illa ki oraya getirmek isterseniz, ben DTCF'de sizin Türkçe hocalarınıza Türkçe'yi yeniden öğretmiş biriyim. Biraz toleransli olun, cep telefonu veya sadece ingilizce karakterleri tanıyan platformlarda yazılmak zorunda kalınmış yorumlardaki bir kac küçük hata icin insanlari hakir görmeyin. Gerekirse sizi de tersten okuturum. Hiç sıkıntı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
we r proud of'a ~ 8 yıl önce
Diğer havalimanlarimizdan SAW 14., Antalya 15. Sirada. Turizmdeki kriz nedeni ile Antalya ilk kez kuculdu, SAW solladi. Antalya yaklasik 0.5 mn azalirken SAW yaklasik 5 mn artmis. Fark bir daha kapanmaz. Artik 2. Buyuk havalimanimiz SAW. Ank. Esenboga 38., Izmir Adnan Menderes 39. Ankara cok az farkla daha hizli büyüyüsünü sürdürdü. Adana Avrupanin 78. büyük havalimani, Dalaman da 93. Ikinci 100'de bulunan Trabzon ve Milasin siralamadaki yerini bilmiyorum ancak yolcu sayilarina bakilirsa onumuzdeki sene olmasa bile 2017'de bunlardan biri ilk 100'e girmeye aday olabilir. Kisaca ilk 100'de 7 havaalanimiz var. Bu sonuclar gecici, bazi havaalanı yolcu sonuclari henuz açıklanmadı. Gecen yilki sayisini muhafaza ettigi düşünülerek siralam yapildi. Artış % de haberde verilen oranlardan kucuk miktarlarda farkli. Ama AHLnin durumu net. Yine de tum panoramayi girmek isteyenler icin link : https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_the_busiest_airports_in_Europe

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2.lik zor ~ 8 yıl önce
Ahl nin yeni yilda ikinciligi biraz zor. % 8.2 eskiye göre dusuk bir artis hizi olsa da hala yüksek. Fakat git gide dusen bir artis hizi. Onceki yillardaki % 14-15'ler kalmadı. Nedeni ise artik dogal buyume sinirlarina yaklasmis olması. Hucbir sistem surekli ayni huzda buyuyemez, bir muddet sonra egrinin x aksisine yaptigi aci azalir ve yataya yakinlasmaya naslar. Ama asıl sorun, Ahl'nin fiziksel sınırlarına yaklaşması, slot taxi ve park alanlarinin yeni hatlara pek imkan vermemesi. Bu sebeple 2016'da % 8.2 gibi bir hizda buyuyemeyebilir. Ayrica bu hizla buyuse bile CDG de % 4.1 gibi bir hizla büyüdü. 2016'da da ayni hizla buyurse AHL aradaki farki sadece %4 civarinda kapatabilecek. Bu da 2.5 m yolcu yapar. Kisacasi bu trendle fark ancak 2017de kapanir ya da CDG'den bir yolcu azalisi, eksi buyume gelmesi gerekir (Avrupada bazi havalimanlarında rastlanabiliyor.). Bekleyelim görelim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gap ~ 8 yıl önce
3.hava limanını istemezük çiler sesiniz cılız çıkıyo ama sizde iyi biliyosunuzki istanbul rekorlar kıracak 3. liman açılınca

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğitim ~ 8 yıl önce
Türkçe öğrenmeden yorum yazmayın lütfen. Burası oy sandığı değil.
We are proud of it. ~ 8 yıl önce
İkinci 10'u da merak etmiyor değilim.28'i aşan ve ona yakın SAW ve AYT acaba içindemi? İST FRA'yı kıl payı geçmiş görünüyor.Diğer rakamları da veremezmiydiniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahl ! ~ 8 yıl önce
ya hizmet kalitesinde kacinci sirada? 1 saatte antalya'dan gel istanbul'a sonra 1 saat havada tur at, azicik kar yagsin apronda arac,gerec,personel eksikliginden pistler temizlenemesin yolcular saatlerce ucak icinde bekletilsin,olaylar ciksin,tuvalet,guvenlik,pasaport kuyruklari alip basini gitsin, yer darligindan birbirlerine carpa carpa yurumeye calisan insanlar,hersey tikis tikis,ustelik de ates pahasi yiyecek,icecekler,msganda taksiciler,yolculardan bahsis almak icin bavullarina yapisanlar vs daha sayalim mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Infantino ~ 8 yıl önce
Evet 1.yiz cunku en dar ferah olmayan yolcu kapasitesinin altinda bir ic hatlar terminalimiz var parcalar dusup yaralanma olabilir dikkat 1.yiz guvenlik onlemleri arttirildi diyorlar Sevgili guvenlik arkadaslarim sahdi guvene dayali aranmadan xrayden gecer sorumsuzlukta1ciyiz 1ciyiz en pahali dutyfree ve restoranlarda bizde personele ayni fiyat 1ciyiz halen hijyen kosullarini saglamadan insanlarin sagliklarini hice sayacak sekilde mekan islettiriyoruz.1cyiz rusya cayir cayir kar operasyonunda ucak indirir kaldirirken biz 2 gun kar yagisinda elimiz ayagimiza xolasiyor listeyi daha da uzatirim ama kendini tanri zannedenler okusada utanmayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jeka ~ 8 yıl önce
Taxi yollarını bir görseniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AHL ~ 8 yıl önce
Anlaşılan Frankfurt Havalimanı´nda ki Krizler AHL´ye Yaramış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arbeitslos ~ 8 yıl önce
Olması gereken de budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000