17 Nisan 2023, Pazartesi 13:34:59

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin son durumu havadan görüntülendi

İstanbul'da yapımı devam eden dünyada 5., Türkiye'nin ise en büyük şehir parkı olacak Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ağaçlarla kaplandı. Havadan çekilen görüntülerde alana binlerce ağaç dikildiği, tenis kortlarının kurulduğu ve çimlerin dizilmeye başlandığı görüldü.
  • Sözün bittiği yer.
  • Konu tartışmaya bile açık değildir. Ne doğa, ne din ne de vatan hiçbir konuda samimiyetleri yok. Doğayı korumak, değer vermek ve ülkeye değer katmak böyle bir şey değil. Şu alana max 1000 adet ağaç dikiliyor diye doğasever kesildiler başımıza ama bunun onlarca katı daha büyük ormanı talan edip, ekosistemi bozarken ses çıkartmadılar. Yıllardır sancısını çektiğimiz iki yüzlü güruh ve manzaralar bunlar...
  • Bu gezicileri üzmek bizi nasil mutlu ediyor bir bilseniz
  • Şimdi bir başka deli gelip yeni havalimanını Belgrad Ormanı’na dahil edeceğim derse nasıl olur acaba?
  • Bir düzeltmede bulunayım: AHL'nını artık kargo uçakları da kullanamıyor (afet durumları haricinde). THY'nın tüm kargo tesisi (Yeni) IST Havalimanına çoktaan taşındı. Burasını sadece 05/23 Ataköy pistini kullanan Genel Havacılık hava taşıtları, THY'nın MRO tesislerine bakım-onarım için gelen uçaklar ve unutmadan son olarak T.C. Devletinin VIP uçakları kullanmakta. Genel Havacılık uçakları da 17/35 pistlerinin fotoğraflarda da görüldüğü üzere iptal edilip kırılması nedeniyle oldukça uzun bir taksi yolu kullanarak Genel Havacılık Terminaline (Sefaköy tarafında bulunan terminal) ulaşabilmekte. "İhanet çok büyük" demek dahi yetersiz; bu yapılan ihanet ötesi bir operasyondur.
  • Dünyada eşi benzeri görülmemiş büyük rezalet !
  • avrupada ülkeler havalimanı yapmaya yer bulamıyor bizimkiler ise hazır meydanı yıkıyorlar YAZIK ÇOK YAZIKKK GÜZELİM MEYDANI NE HALE GETİRDİLER
  • Bunların hesabı en ağır şekilde sorulacaktır. Bu nasıl bir hainliktir ya
  • Şu ülkede yapılan bir şeye de muhalefet olmayın. Sizi gidi istemezukçular sizi. Yaparım bilirsin.
  • tek kelimeyle yzık

İstanbul'da yapımı devam eden dünyada 5., Türkiye'nin ise en büyük şehir parkı olacak Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ağaçlarla kaplandı. Havadan çekilen görüntülerde alana binlerce ağaç dikildiği, tenis kortlarının kurulduğu ve çimlerin dizilmeye başlandığı görüldü.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da yapımı devam eden Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde yakın zamanda incelemelerde bulunarak 1. etabın açılışına az süre kaldığını açıklamıştı. İnşaatı büyük bir hızla devam eden millet bahçesinin son durumu havadan görüntülendi.

Millet bahçesi inşaatında binlerce ağacın dikildiği havadan çekilen görüntülere yansıdı. Bazı alanlarda ise çimlendirme çalışmaları başlanarak millet bahçesi yeşil görüntüsüne kavuşmaya başladı.

Ayrıca pistlerin tam üzerine ise tenis kortlarının kurulduğu, sosyal alanların ve caminin inşaatında büyük ilerleme kaydedildiği görülüyor. İnşaat devam ederken havalimanında diğer pistte kargo uçakları ve özel jetler uçuşlarını sürdürüyor.

Caminin ana kubbesi ise ortaya çıkarak üzerine Türk Bayrağı asıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi 2 milyon metrekare alan üzerine kurulu, yeşil alanları, 70 bin metrekareye yakın kapalı alanları ve sosyal donatıları ile büyük bir şehir parkı olma özelliği taşıyor.

Alan, herhangi bir afet durumunda yaklaşık 165 bin kişinin barınabileceği 40 bin çadır kapasitesine sahip olacak. Havalimanı millet bahçesi tamamlandığında 9 ayrı noktadan girilebilecek. Farklı girişlerde sera ve bostanların olması burada doğal köy ürünlerinin yetiştirilebilmesi hedefleniyor. Vatandaşlar isterlerse bu bölgelerden doğal ürünleri temin edebilecekler. Yaklaşık 2 buçuk kilometre uzunluğunda Ab-ı Hayat Suyu denilen bir yapay derenin millet bahçesi içerisinde yer alması planlanıyor. (sputnik)









Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin son durumu havadan görüntülendi

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Yasko ~ 1 yıl önce
Sözün bittiği yer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şarlatanlık ~ 1 yıl önce
Konu tartışmaya bile açık değildir. Ne doğa, ne din ne de vatan hiçbir konuda samimiyetleri yok. Doğayı korumak, değer vermek ve ülkeye değer katmak böyle bir şey değil. Şu alana max 1000 adet ağaç dikiliyor diye doğasever kesildiler başımıza ama bunun onlarca katı daha büyük ormanı talan edip, ekosistemi bozarken ses çıkartmadılar. Yıllardır sancısını çektiğimiz iki yüzlü güruh ve manzaralar bunlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet Sayış ~ 1 yıl önce
İşini doğru yapan bir güruh var mı?
İsmine binaen ~ 12 ay önce
Zaten sizden takdir etmeniz beklenmiyor.
Akilli olun ~ 1 yıl önce
Bu gezicileri üzmek bizi nasil mutlu ediyor bir bilseniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikkat et ~ 1 yıl önce
bir gün üzülmeyesin…klavye delikanlısi seni…
Deli ~ 1 yıl önce
Şimdi bir başka deli gelip yeni havalimanını Belgrad Ormanı’na dahil edeceğim derse nasıl olur acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 1 yıl önce
Bir düzeltmede bulunayım: AHL'nını artık kargo uçakları da kullanamıyor (afet durumları haricinde). THY'nın tüm kargo tesisi (Yeni) IST Havalimanına çoktaan taşındı. Burasını sadece 05/23 Ataköy pistini kullanan Genel Havacılık hava taşıtları, THY'nın MRO tesislerine bakım-onarım için gelen uçaklar ve unutmadan son olarak T.C. Devletinin VIP uçakları kullanmakta. Genel Havacılık uçakları da 17/35 pistlerinin fotoğraflarda da görüldüğü üzere iptal edilip kırılması nedeniyle oldukça uzun bir taksi yolu kullanarak Genel Havacılık Terminaline (Sefaköy tarafında bulunan terminal) ulaşabilmekte. "İhanet çok büyük" demek dahi yetersiz; bu yapılan ihanet ötesi bir operasyondur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katliam ~ 1 yıl önce
Dünyada eşi benzeri görülmemiş büyük rezalet !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsmet ~ 1 yıl önce
İstemezsiniz ama açıldığında ilk siz koşarak gidersiniz
Qmr ~ 1 yıl önce
Boş konuşma
Qmr'a ~ 12 ay önce
Klavye delikanlısı hadi git işine
yazık ~ 1 yıl önce
avrupada ülkeler havalimanı yapmaya yer bulamıyor bizimkiler ise hazır meydanı yıkıyorlar YAZIK ÇOK YAZIKKK GÜZELİM MEYDANI NE HALE GETİRDİLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne alaka ~ 1 yıl önce
Berlin Tegel’i unuttun galiba. Şehirin göbeğinde olan havaalanları cazipliğini gittikce kayıp ediyor.
Hesap ~ 1 yıl önce
Bunların hesabı en ağır şekilde sorulacaktır. Bu nasıl bir hainliktir ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Edep yahu ~ 1 yıl önce
Şu ülkede yapılan bir şeye de muhalefet olmayın. Sizi gidi istemezukçular sizi. Yaparım bilirsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ~ 1 yıl önce
tek kelimeyle yzık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000