02 Şubat 2019, Cumartesi 12:52:13

Atatürk Havalimanı'nda kaçakçılık operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 900 bin TL olan yüzlerce manda boynuzu ve bunlardan üretilmiş süs eşyaları ele geçirildi.
  • 921.000 ₺, bunlar ya hesap bilmiyor ya dayak yememiş...
  • Rahat bırakın hayvanları , yetti sömürdüğünüz
  • O boynuz ve ahşaplar dakarda her köşe başında tanesi 5-10 dolardan satılan basit şeyler. Yakalanan ürünler taş patlasa 5 bin tl eder. Fil dişi değil bunlar manda boynuzu. Gümrük muhafaza yol sonu hedeflerini tutturmaya çalışmak için şişirmece yapıyor sanırım. Sigortadan alınmış hatasız ama ağır hasar kaydı vardır araba gibi:)
  • Gumrukculer de kafalarına gore takılıyorlar iş yapmak için iş yapıyorlar. Alt tarafı süs esyası. fildisi degil bisi degil. İşgüzarlık. Aksam sirinevlere getirip satcaklardı alt tarafı. zabıtanın avantasına cokmusler. ayıp etmisler. lol
  • Değeri biraz abartılmış gibi görünüyor. Altın olsa o kadar etmez. Manda dediğimiz hayvan öyle soyu tükenmekte olan bir hayvan değil ki, çiftliklerde bile yetiştirilen bir hayvan. Bilen biri açıklasın.
  • Bu boynuzları?

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 900 bin TL olan yüzlerce manda boynuzu ve bunlardan üretilmiş süs eşyaları ele geçirildi.

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile Atatürk Havalimanı Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü ekiplerince nesli tükenmekte olan hayvanların kaçakçılığının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Varış Öncesi Yolcu Bildirim Sistemi üzerinden analiz yapıldı. Bu kapsamda Dakar’dan İstanbul’a seyahat eden iki yolcu şüpheli değerlendirilip takibe alındı.

Türk Hava Yolları'na ait uçakla Dakar’dan İstanbul’a gelen ve 'gümrüğe tabi eşyam yok' anlamına gelen 'yeşil hat'tan geçen yolcular ve beraberindeki eşyalar denetlendi. Senegal vatandaşı olan şahısların bagajlarında yapılan x-ray taramasında şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine şahısların valizleri fiziki arama yapmak amacıyla açıldı.

Yapılan kontrolde şüpheli şahısların valizleri içerisinde; 117 adet Afrika mandası boynuzu, 136 adet Afrika mandası boynuzundan yapılmış süs eşyası, 87 adet Afrika kıtasına özgü el yapımı ahşap heykel tespit edildi.

Şahıslar 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa istinaden işlem yapılmak üzere Atatürk Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliğine teslim edildi. Ele geçirilen ve yurda kaçak olarak getirilmek istenen eşyaların gümrüklenmiş değerinin 921 bin 900 lira olduğu belirlendi. 





Atatürk Havalimanı'nda kaçakçılık operasyonu

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Jakku ~ 5 yıl önce
921.000 ₺, bunlar ya hesap bilmiyor ya dayak yememiş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tüketen insanoğlu ~ 5 yıl önce
Rahat bırakın hayvanları , yetti sömürdüğünüz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gümrük muhafaza amma abartmış! ~ 5 yıl önce
O boynuz ve ahşaplar dakarda her köşe başında tanesi 5-10 dolardan satılan basit şeyler. Yakalanan ürünler taş patlasa 5 bin tl eder. Fil dişi değil bunlar manda boynuzu. Gümrük muhafaza yol sonu hedeflerini tutturmaya çalışmak için şişirmece yapıyor sanırım. Sigortadan alınmış hatasız ama ağır hasar kaydı vardır araba gibi:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyük gelişme ~ 5 yıl önce
Gümrükte biüyük gelişme var. Geçen sene de özbekistan’dan gelen bir yolcuda 5 kilo et yakalamışlar ve hava atmışlardı. :) hatırladınız mı?
PapaJohns ~ 5 yıl önce
Gumrukculer de kafalarına gore takılıyorlar iş yapmak için iş yapıyorlar. Alt tarafı süs esyası. fildisi degil bisi degil. İşgüzarlık. Aksam sirinevlere getirip satcaklardı alt tarafı. zabıtanın avantasına cokmusler. ayıp etmisler. lol

Yanıtla

Kalan karakter 1000
süs eşyası ~ 5 yıl önce
Değeri biraz abartılmış gibi görünüyor. Altın olsa o kadar etmez. Manda dediğimiz hayvan öyle soyu tükenmekte olan bir hayvan değil ki, çiftliklerde bile yetiştirilen bir hayvan. Bilen biri açıklasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne yapıyorlarmış ki ~ 5 yıl önce
Bu boynuzları?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metin ~ 5 yıl önce
Çok güzel tesbih olur..
Hayvan hakları ~ 5 yıl önce
Ey insanoğlu şaşırma

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000