30 Mayıs 2022, Pazartesi 17:17:51

Atatürk Havalimanı'nda 'NOTAM' krizi!

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen İstanbul'un Fethi kutlamaları sonrası NOTAM krizi yaşandığı ortaya çıktı.
  • Ayasofya'nın kapısını duvarını yediler, sıra pistlere gelmiş belli ki. Kardeşim ne açlıkmış bu ya
  • Karadeniz ve Doğu insanında kanı bozukluk vardır. Zamanında karadenizde 1 doğuda 2 vilayette techir yapılmadı. Ordaki rumlar ermeniler filan Türk kisfesi altında yaşıyor. Bu tür meseleler değerlendirilirken buda dikkate alınmalıdır. Buarada yalnış anlaşılmasın vatansever doğulu ve karadenizli kardeşlerimi tenzih ederim vesselam.
  • Temizlik çalışmaları yetişmemiş 3 saat daha uzatımışlar, ne varki bunda. 10 saat yol yapıp gelen jetler var.
  • Şaşırdık mı? Şaşıran, zaten şaşkındır!... Burası artık böyle bir ülke oldu... İsteyen, beğenmeyen çekip gidebilir! Liyakat derken, işte böyle durumlar kastedilmekte. Madem oraları zamanında temizleyemeyeceksin, o zaman NOTAM'ın bitişini gündüz 11:00 değil akşam 21:00 yapacaksın.
  • Ağalar inememiş beklemiş yazık
  • Muz cumhuriyeti, kardeşimize halkımız verdi yetkiyi sonra gördü tersten.
  • Ortadogu'da siradan bir gun daha.

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen İstanbul'un Fethi kutlamaları sonrası NOTAM krizi yaşandığı ortaya çıktı.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Geçtiğimiz Cuma günü başlayan ve bugün 11:00'e kadar süren NOTAM'dan dolayı tüm uçuşların yasak olduğu Atatürk Havalimanı'nda bugün bir skandal yaşandı.

Bugün saat 11:00'de sona eren NOTAM'ın ardından Atatürk Havalimanı'na gelecek business jetler meydana inemedi. Uçakların havada olduğu sırada yeniden bir NOTAM yayınlandığı ve hava trafiğinin aniden kesildiği öğrenildi.

PİSTTE FOD VAR!

Bugün 11:00'de sona ermesi gereken NOTAM'ın ani bir kararla saat 15:00'e kadar uzatıldığı, bu durumdan havada haberi olan bazı özel jetlerin İstanbul Havalimanı'na zorunlu iniş yaparak saatlerce burada beklediği öğrenildi.

NOTAM'ın uzatılmasının sebebinin ise Fetih kutlamalarının temizliğinin henüz bitmememesi olduğu öğrenildi. Meydanda bulunan çadırların henüz kaldırılmadığı, ayrıca pistte de FOD olduğu bildirildi.

Bu nedenle aniden uzatılan NOTAM nedeniyle bazı uçaklar İstanbul Havalimanı'na zorunlu iniş yaparken bazı uçaklar da havada uzun bir süre tur attı. 

FOD NEDİR?

Havalimanı uçak hareket alanı (Pist, Apron ve Taksi yolu) üzerinde bulunabilecek; lastik parçası, taş, kum, pet şişeler, kâğıtlar, meşrubat kutuları, gazete/dergi parçaları, bez/kumaş/kauçuk parçalar, poşet vb. uçuş emniyetini olumsuz etkileyebilecek yabancı maddeler “Yabancı Madde Döküntüsü” (FOD) olarak tanımlanıyor.

Atatürk Havalimanı'nda 'NOTAM' krizi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Havacı ~ 2 yıl önce
Ayasofya'nın kapısını duvarını yediler, sıra pistlere gelmiş belli ki. Kardeşim ne açlıkmış bu ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi Gurup Yön. ~ 2 yıl önce
Karadeniz ve Doğu insanında kanı bozukluk vardır. Zamanında karadenizde 1 doğuda 2 vilayette techir yapılmadı. Ordaki rumlar ermeniler filan Türk kisfesi altında yaşıyor. Bu tür meseleler değerlendirilirken buda dikkate alınmalıdır. Buarada yalnış anlaşılmasın vatansever doğulu ve karadenizli kardeşlerimi tenzih ederim vesselam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Notam ~ 2 yıl önce
Temizlik çalışmaları yetişmemiş 3 saat daha uzatımışlar, ne varki bunda. 10 saat yol yapıp gelen jetler var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 2 yıl önce
Şaşırdık mı? Şaşıran, zaten şaşkındır!... Burası artık böyle bir ülke oldu... İsteyen, beğenmeyen çekip gidebilir! Liyakat derken, işte böyle durumlar kastedilmekte. Madem oraları zamanında temizleyemeyeceksin, o zaman NOTAM'ın bitişini gündüz 11:00 değil akşam 21:00 yapacaksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fatih ~ 2 yıl önce
Ağalar inememiş beklemiş yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
w ~ 2 yıl önce
Muz cumhuriyeti, kardeşimize halkımız verdi yetkiyi sonra gördü tersten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezalet ~ 2 yıl önce
Ortadogu'da siradan bir gun daha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ortadoguyu niye karistiriyorsun ~ 2 yıl önce
Senin memleketinde oluyor bunlar, sana ne ortadogudan!
Giderek daha ~ 2 yıl önce
Benzemeye başladıkta onu demiş arkadaş, plan yok, program yok, öngörü hiç yok, eee liyakat liyakat diye niye bağırınıyor işi bilenler işte bu hadisede de vukuu bulmuş malesef.
Fod ~ 2 yıl önce
         Tümünü görüntüle Açıklama Yabancı madde hasarı, uçak hasarlarının en önemli nedenlerinden biri. Yabancı madde; bir donanımın emniyetli çalışmasını veya performans karakteristiklerini negatif yönde etkileyebilecek fiziksel ya da ekonomik terimler olarak açıklanabilir. Yabancı madde hasarı literatürde FOD olarak da adlandırılır. Fo hasar veren Fod hasarın kendisi.
Haydi ~ 2 yıl önce
Bu kafalar gitsin be! Dünya akıllı ve yaşamdan zevk alan insanlarla daha güzel.
Akepenin son gunleri ~ 2 yıl önce
Hepiniz yargılanırken keyifle izleyecegiz 20 yıllık esaretin sonunda
Aziz ~ 2 yıl önce
Plansızlığın, liyakatsızlığın, ben yaptım olduculuğun, cehaletin, içgüdüsel ve sebep sonuç ilişkisiyle alakasız karar vermenin kaçınılmaz sonuçları, alnımıza ne yazıldıysa o!!!!! Bunu hak etmiyoruz daha iyi bir Türkiye mümkün!
Casper ~ 2 yıl önce
Abe sen onun kusuruna bakma,ne olsa ortadoğuya sarıyor:))
Mea ~ 2 yıl önce
Aman ha mazallah ortadoğuya bir laf etmeyin Araplar üstlerine alınır
~ 2 yıl önce
Yaaa harbiden aklın yok yaaa..! Ortadoğu artık burasıııııı..!!!!!
Rezalet 2 ~ 2 yıl önce
Bırak ortadoğuyu afrikada bile olmaz böyle şeyler. Ne hallere geldik değil mi? Neyse mi 2023 de her şey süper olacak
kartal ~ 2 yıl önce
casper sizin kafa ortadoğunun da gerisinde olduğu için size normal geliyor ama gelişmiş ülkelerde bunlar olmaz anca olsa olsa ortadoğu gibi geri kalmış toplumlarda normalle karşılanır.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000