03 Ekim 2014, Cuma 09:29:09

BAKAN ELVAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, gündeme ilişkin soruları cevapladı. Elvan, Türkiye'nin ulaşımda 2023 hedeflerini açıkladı.
  • Bizim neyimiz eksik bizde uzaya çıkalım.Taam abi iyi diyonda...İran ve malezya çıktı.Ne oldu.Çıkınca çok mu modern oldular demi?.
  • 5 yıldır orgi ne zaman açılıyor haberi görmekten bıktık artık.
  • Çekemeyen ne kadar Fasa fiso insancik var burada
  • Astronot değil ama osmanotumuz var :)
  • Gülmekten yaş geldi gözlerimden:)))
  • Sayın Lütfü Elvan madem Haberleşme ve Uydu Başkanısınız şu Türksat 4A rezaletine bir son verin Avrupadaki 7 Milyon Türkü hiç e sayarak Türkiye yayınlarını vermiyorsunuz Avrupaya bıktık usandık Euro Kanallarından Lütfen
  • Bütün planlar 3. hava limanı için yapılırken uçak bakım hizmetleri Sabiha Gökçen'e taşınıyor. Böyle bir mantıksızlık olur mu. Uçak ve komponentlerinin bakım hizmeti AHL'de devam etmeli, 3. hava limanı açıldığında ise 3. hava limanına taşınmalıydı.Bakım hizmetleri ve operasyon birbirinden ayrı düşünülmemeliydi. Taşıma suyla değirmeni döndürmeyi düşünenler acaba ileriyi göremiyormu.Bir yere yatırım yapıldı diye göz göre göre yanlışa devam etmemek gerekir.!
  • Ben türkiye de fazlası ile kendini astronot zanneden birileri biliyorum. Aramak için çok zaman kaybına gerek yok.
  • Sn.Bakanım Gazipaşa ya 2.pist ve yeni terminal binası lütfen! Saygılar
  • astronot ne arar la bu memlekette biz insaatciyiz :D insaat alıp satıyoz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, gündeme ilişkin soruları cevapladı. Elvan, Türkiye'nin ulaşımda 2023 hedeflerini açıkladı.

Yapımı devam eden 3. havalimanı projesine ilişkin bilgiler veren Elvan, İstanbul'da hava trafiğinde yolcu sayısının bir yılda 20 milyon artarak 80 milyona ulaştığını söyledi. Bunun 60 milyonunun Atatürk Havalimanı'ndan, 20 milyonunun da Sabiha Gökçek Havalimanı'ndan gerçekleştiğini söyledi.

3. havalimanının tamamlanması ile Atatürk Havalimanı'nın ne olacağına ilişkin bir soruya Elvan, yine özel uçaklar ve kargo uçakları tarafından kullanılmaya devam edeceğini söyledi.

3. havalimanının inşa edilmesi ile birlikte İstanbul'un havacılıkta dünyanın merkezlerinden biri haline geleceğini ifade eden Elvan, yapımı devam eden Ordu-Giresun Havalimanı'na ilişkin de bilgiler verdi. Projenin dünyada örnek bir proje olduğunu belirten Elvan şunları söyledi: "Denizin içine inşa ediyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. 2015 Mart sonu itibariyle açacağız, belki öne de çekebiliriz. İnşallah seçimden önce vatandaşlarımız kullanabilecek. Denizde inşa edilen ilk havalimanı."

İlk Türk Astronot ile ne zaman tanışıyoruz?

Dün açıklanan Türkiye Uzay Ajansı Projesi hatırlatılarak, "İlk Türk astronotla ne zaman tanışıyoruz, ilk Türk astronotu ne zaman uzaya göndereceğiz?" şeklindeki soruya da Bakan Elvan Uzay Ajansı'nın kurulmasının hükümet programında yer aldığını hatırlatarak cevap verdi. Ajansın kurulması için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Elvan, ilgili kurumların ve bakanlıkların görüşlerinin alındığını belirtti. Elvan, çalışmanın tamamlanmasının ardından Bakanlar Kurulu'na sunulacağını söyledi.
Uzay çalışmalarında Türkiye'nin istenilen noktada olmadığını ifade eden Elvan, "Çok dağınık bir yapı var. TÜBİTAK'ın, TÜRKSAT'ın, TUSAŞ'ın ve ASELSAN'ın bazı çalışmaları var. Farklı kurumlarda farklı çalışmaların olduğunu görüyoruz. Uzay Ajansı'nı kurarak, uzay ve havacılıkla ilgili politikaların tek bir çatıda yönetilmesini hedefliyoruz" diye konuştu.

6-A uydusunun Türkiye'de tamamen Türk mühendisler tarafından üretileceğini söyleyen Elvan, Ankara'nın Kazan ilçesinde uydunun üretileceği tesisin kurulduğunu ve Kasım ayında da açılışının yapılacağı bilgisini verdi.

Bölgesel uçak projesine ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirten Elvan, "Uzay ve havacılığa yönelik araştırma geliştirme çalışmalarımız artacak, fonlar ayıracağız. 'Astronot' dediniz buna şu an net bir cevap veremeyeceğim ancak uzay alanında çalışan çok sayıda bilim adamımız olacak" diyekonuştu.

Bakan Elvan, Uzay Ajansı'nın kurulması ile bu bilim adamlarının daha koordineli bir şekilde çalışacağını da ifade etti. (Trt Türk)

BAKAN ELVAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Kralız la biz... ~ 9 yıl önce
Bizim neyimiz eksik bizde uzaya çıkalım.Taam abi iyi diyonda...İran ve malezya çıktı.Ne oldu.Çıkınca çok mu modern oldular demi?.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zuhaha ~ 9 yıl önce
5 yıldır orgi ne zaman açılıyor haberi görmekten bıktık artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Çekemeyen ne kadar Fasa fiso insancik var burada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Astronot değil ama osmanotumuz var :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:))) ~ 9 yıl önce
Gülmekten yaş geldi gözlerimden:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sayın Lütfü Elvan madem Haberleşme ve Uydu Başkanısınız şu Türksat 4A rezaletine bir son verin Avrupadaki 7 Milyon Türkü hiç e sayarak Türkiye yayınlarını vermiyorsunuz Avrupaya bıktık usandık Euro Kanallarından Lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik Hizmetler ~ 9 yıl önce
Bütün planlar 3. hava limanı için yapılırken uçak bakım hizmetleri Sabiha Gökçen'e taşınıyor. Böyle bir mantıksızlık olur mu. Uçak ve komponentlerinin bakım hizmeti AHL'de devam etmeli, 3. hava limanı açıldığında ise 3. hava limanına taşınmalıydı.Bakım hizmetleri ve operasyon birbirinden ayrı düşünülmemeliydi. Taşıma suyla değirmeni döndürmeyi düşünenler acaba ileriyi göremiyormu.Bir yere yatırım yapıldı diye göz göre göre yanlışa devam etmemek gerekir.!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkiyede astronot ~ 9 yıl önce
Ben türkiye de fazlası ile kendini astronot zanneden birileri biliyorum. Aramak için çok zaman kaybına gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alanya ~ 9 yıl önce
Sn.Bakanım Gazipaşa ya 2.pist ve yeni terminal binası lütfen! Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
astronot mu :D ~ 9 yıl önce
astronot ne arar la bu memlekette biz insaatciyiz :D insaat alıp satıyoz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000