18 Kasım 2013, Pazartesi 10:01:05

'HAVACILIKTA ADIMINIZI HESAP ETMEZSENİZ KAYBEDERSENİZ'

İsviçre’deki Basel merkezli dünyanın en büyük VIP dönüşüm, bakım ve modifikasyon merkezi AMAC Aerospace’nin Türkiye’de faaliyet göstermeye başlayan iştiraki AMAC Aerospace Turkey, Türkiye’deki faaliyetleri ve hedeflerini AirportHaber’e anlattı.
  • bu yazıları okuyunca gulesım geldı.yanı taılwınd alehındekı yazıları.eskıdende aynıydı sımdıde aynı.eskı ıstanbul hava yolları ekıbı.egıtımede pegasusdan corendondan atılan bırısı yonetımde dıger sırketlerden atılan bırısı .ee ne olacak hepsı bır arada.sırketın zaten cok buyuk bır bolumu atılan kaptan kabın ekıbı yada yonetıcıden olusuyor.bazı seylerın farkına varmamız gerekıyor.buraya ne yazarsanı yazın kısıelr hep aynıdır.bu camıada cok kucuktur.herkes kımın ne oldugunu bılır.taılwındı bılmek ıcın calısanlarına degıl etrafa sormak gerekıyor.ve etraftan gelen sesler sudur.onlar ucuz ıscılık yaparlar.az para cok ıs.haklarını alamasssın kımse sevmez cunku nefret edılen tıpler yonetıcı konumunda.maaslar dogru durut yatırılmaz,duzgun yerde kalmassın ve huzurlu ucamassın.daha ne olacak.bukadarı yeter sanırsam.pek yorum yazmam ama buradakılerı gorunce yazmak geldı ıcımden.
  • dunyada ilk 747-800 donusumu yapildigi bilgisi dogru degil. 747-800 ilk ucak modifikasyon teslimden hemen sonra, arap musteri icin, teksas ta yapildi, duzeltirim. saygilarimla
  • Bu uçak kalitesiyle diger jetleri yerrrr; varsin tek motorlu olsun... Bilgi sahibi olmadan yorum atmayalım! Made in Switzerland ;)
  • ne kadar jet ve zengin var sen düşün...milletde ne para var arkadaş...yaratsan bu derece para gelmez...hayret yani...
  • Başında Atilla bey olduktan sonra hiç bir şirketin sırtı yere gelmez
  • ya bu ucagı satabıleceklerını dusunuyormusınuz.bırkere oncelıklı olan busıness işinde karsıya guven sahlamak.hangı ıs adamı pervaneli bır ucak alır.ıstedıgı kadar guvenlı olsungunumuzde artık pervaeli vıp ucak maz.tamamen sacmalık.kısılere mal sahıplerıne anlatamassınız bunu.bu ıs gocer.belkı obur ısınden modofıkasyondan kurtarır.ıkıncısı bırsey soylemek ıstıyorum.bu sırketın taılwındle bır aakası yok.oyle olsa ıkısının genel mudurude aynı olurdu.taılwınd ayakta zor duran paralarını maasslarını heryıl eksık yatıran kısın afrıka ıran ırak gıbı abuksubuk yerlerde base yapan bır sıret.tum dıger hava yollarından alkolden kuyruk surtmeden kabın ekıbıne sarkmaktan atılan kaptanlar orada.dolayısıyla o sırketle bunu sırketı sırf sahıbı aynı dıye aynı yere koymayın.sahıbı alan olsa taılwındı hemen satarda alan yok.ıc hatlara acılacakmıs duyumlara gore.acılınca turkuaz sky gıbı batan bır sırket olarak tarıhte yerını alır
  • Yakışır

İsviçre’deki Basel merkezli dünyanın en büyük VIP dönüşüm, bakım ve modifikasyon merkezi AMAC Aerospace’nin Türkiye’de faaliyet göstermeye başlayan iştiraki AMAC Aerospace Turkey, Türkiye’deki faaliyetleri ve hedeflerini AirportHaber’e anlattı.

Bir ilki gerçekleştirerek Business jetlerin bakımının yanı sıra VIP modifikasyonunu da Türkiye’de gerçekleştirecek olan ve Atatürk Havalimanı Özel Hangarlar Bölümü’ndeki Sancak Air’a ait hangarı devralan AMAC Aerospace Turkey’in Genel Müdürü Atilla Güney, AirportHaber’e konuştu.

VIP tasarımda sınır tanımayan AMAC Aerospace, uçakların içini bir ev gibi düşünerek yatak odasından mutfağına kadar en ince detaylara ve VIP kaliteye göre tasarlıyor. 2011 yılı cirosu 300 milyon doları bulan Amac Aerospace’in Türkiye’deki iştarakinin hedefleri de oldukça göz doldurur kaliteye sahip.

VIP uçak bakım ve modifikasyonlarının yanı sıra Pilatus marka özel kullanım uçağının da Türkiye ve  Ortadoğu satış ve bakım haklarını da elinde bulunduran AMAC Aerospace, Genel Müdür Atilla Güney’in deyimiyle dünyanın en büyük özel sermayeli VIP dönüşüm, bakım ve modifikasyon merkezi olarak hizmet vermeye devam ediyor.

AirportHaber’in sorularını yanıtlayan AMAC Aerospace Türkiye Genel Müdürü Atilla Güney, ‘AMAC, deneyimi yüksek ve profesyonellerle çalışan büyük bir kurum’ dedi.

Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan AMAC’ın Türkiye Genel Müdürü Atilla Güney, ‘Merkezimiz İsviçre’nin Basel kentinde ve dünyanın en büyük özel sermayeli VIP dönüşüm, bakım ve modifikasyon merkezi konumunda. Toplamda 30 bin metrekarelik alana sahip 3 hangara sahip. Boeing 747, 777 gibi büyük gövdeli ve A320, Corporate jet gibi dar gövdeli uçakların VIP dönüşümü, bakımı ve modifikasyonunu yapıyoruz. İstanbul’daki merkez olarak biz de şirketin bir iştiraki konumundayız. AMAC Aerospace Turkey olarak, 2011 yılının sonunda ticari tesciline kavuşmuş, hava aracı bakım ve modifikasyon konusunda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Mayıs ayında devraldığımız hangarımız ve Tailwind’den aldığımız çekirdek kadromuzla Temmuz ayında Atatürk Havalimanı’na geldik’ dedi.

‘PİLATUS’UN YETKİSİ BİZDE’

Kuruluş amacı ile ilgili bilgiler veren Güney, ‘Kuruluş projemizi Pilatus PC-12 uçaklarının Türkiye ve Ortadoğu satış ve garantili bakım merkezi olmamız olduğunu söyleyebilirim. Şirketimiz bu uçakların Türkiye ve Ortadoğu satış haklarını almış durumda. Bunun için teknik destek konusunda alt yapısını oluşturmak gerekiyor. Bu nedenle Türkiye’de böyle bir yatırım ile başlandı. Bununla ilgili girişim ve başvurularımız sonunda bu yılın Nisan ve Mayıs ayında EASA’dan Part-145 bakım yetkisini ve SHGM’den de SHY-145 yetkilerini aldık. Bu anlamda Pilatus’un yetkili bakım ve satış merkeziyiz.

‘TÜRKİYE’DEKİ AÇIĞI KAPATMAK İSTİYORUZ’

İş jeti anlamında bazı çalışmalar neticesinde eksiklikler tespit ettik. Türkiye’de şu an 100’e aşkın iş jeti ve 50’yi aşkın hava taksi şirketi var. 3 tane de EASA onaylı iş jetlerine bakım hizmeti veren şirket var. İş jetlerinin çoğu Fransa, Almanya ve İsviçre’deki bakım merkezlerine gidiyor. Biz de bu boşluğu görünce adımımızı attık, çünkü Türkiye’de bunu yapacilecek kalitede iş gücü ve mühendislerimiz mevcut. Bu nedenle Falcon 900 serisi uçaklar üzerine yatırım yapmaya karar verdik. Şu an Falcon 900 ve 900 EX easy uçaklarının 4A Plus seviyesine kadar bakım yetkisine sahibiz. Önümüzdeki hafta Avrupa’dan denetlemeye geldiklerinde Falcon 900 konusunda yetkimizi de sertifikamıza ilave edeceğiz. Ayrıca önümüzdeki yıl Falcon 2000 tipi uçakların da bakım yetkisini alacağız, bununla ilgili çalışmalarımız tamamlandı’ şeklinde konuştu.

‘DÜNYANIN EN İYİSİ AMAC’

Dünyadaki VIP dönüşüm ve modifikasyon pazarı hakkında da bilgiler veren Güney, ‘AMAC dünyanın en büyük VIP dönüşüm merkezi. Basel’deki merkez bu anlamda örnek teşkil edebilecek durumda. Şu an dünyada ilk kez 747-800 tipi uçağın VIP dönüşümü yapılıyor. Bu nedenle dünyada çok önemli bir paya sahip durumda. Bizim de amacımız bakım anlamında kabiliyetimizi ispatladıktan sonra kabin içi dönüşüm, modifikasyon konusunda kabiliyetimizi Türkiye’ye kazandırmak olacak. Açıkcası buradan yurt dışına giden iş jetlerinin bizimle olmasını sağlayacağız. Çünkü ülkemizde bu potansiyel var’ dedi.

‘AHL’NİN İŞ JETLERİNE KALMASI BİZİM İŞİMİZE GELİR’

3. Havalimanı ile ilgili henüz somut projeleri olmadığını sözlerine ekleyen Güney, ‘Başbakanımız Atatürk Havalimanı’nın sadece iş jetlerine hizmet vereceğini açıklamıştı. Bu bizim için son derece faydalı bir adım olacak. Çünkü Atatürk Havalimanı’nın sadece iş jetlerine ait kalacak olması yatırım ve kapasitemizi artırmak anlamında çok önemli bir fırsat’ dedi.

‘TÜRKİYE’DEKİ BÜYÜMENİN BENZERİ DÜNYADA YOK’

Türk Havacılığı’nın dünyadaki örneklerine oranla çok daha hızlı büyüdüğünü ifade eden Güney, ‘Türkiye’deki iş jeti pazarı ve yoğunluğu Avrupa ve dünyaya oranla çok hızlı büyüme ve potansiyele sahip durumda. Avrupa’daki girişimciler de Türkiye pazarına girmenin yollarını arıyor. Bu gelişmelere baktığınızda bakım hizmeti, operasyon ve uçak sayısı da bu paralelde artacak gibi görünüyor. Bizim de amacımız deneyimimiz ve ekiplerimiz ile kapasitemizi artırmak olacak. Fizibileti çalışmaları yapıyoruz, araştırıyoruz ve ona göre hareket ediyoruz. Bu büyümenin gerisinde kalmayacağız. Hesap yapmadan adım atmıyoruz, çünkü atacağınız adımları hesaplamazsanız çok büyük kayba uğrayabiliyorsunuz. Ayrıca Ankara ve İzmir’de base edilmiş uçaklar da var, bu uçaklara yerinde hizmet vermek gibi hedeflerimiz var, çalışmalarımız devam ediyor’ dedi.













©AirportHaber Özel

'HAVACILIKTA ADIMINIZI HESAP ETMEZSENİZ KAYBEDERSENİZ'

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

:))) ~ 10 yıl önce
bu yazıları okuyunca gulesım geldı.yanı taılwınd alehındekı yazıları.eskıdende aynıydı sımdıde aynı.eskı ıstanbul hava yolları ekıbı.egıtımede pegasusdan corendondan atılan bırısı yonetımde dıger sırketlerden atılan bırısı .ee ne olacak hepsı bır arada.sırketın zaten cok buyuk bır bolumu atılan kaptan kabın ekıbı yada yonetıcıden olusuyor.bazı seylerın farkına varmamız gerekıyor.buraya ne yazarsanı yazın kısıelr hep aynıdır.bu camıada cok kucuktur.herkes kımın ne oldugunu bılır.taılwındı bılmek ıcın calısanlarına degıl etrafa sormak gerekıyor.ve etraftan gelen sesler sudur.onlar ucuz ıscılık yaparlar.az para cok ıs.haklarını alamasssın kımse sevmez cunku nefret edılen tıpler yonetıcı konumunda.maaslar dogru durut yatırılmaz,duzgun yerde kalmassın ve huzurlu ucamassın.daha ne olacak.bukadarı yeter sanırsam.pek yorum yazmam ama buradakılerı gorunce yazmak geldı ıcımden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahmet ~ 10 yıl önce
dunyada ilk 747-800 donusumu yapildigi bilgisi dogru degil. 747-800 ilk ucak modifikasyon teslimden hemen sonra, arap musteri icin, teksas ta yapildi, duzeltirim. saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aşk böceği ~ 10 yıl önce
Bu uçak kalitesiyle diger jetleri yerrrr; varsin tek motorlu olsun... Bilgi sahibi olmadan yorum atmayalım! Made in Switzerland ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
john terry ~ 10 yıl önce
ne kadar jet ve zengin var sen düşün...milletde ne para var arkadaş...yaratsan bu derece para gelmez...hayret yani...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B.T ~ 10 yıl önce
Başında Atilla bey olduktan sonra hiç bir şirketin sırtı yere gelmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
buuu ~ 10 yıl önce
ya bu ucagı satabıleceklerını dusunuyormusınuz.bırkere oncelıklı olan busıness işinde karsıya guven sahlamak.hangı ıs adamı pervaneli bır ucak alır.ıstedıgı kadar guvenlı olsungunumuzde artık pervaeli vıp ucak maz.tamamen sacmalık.kısılere mal sahıplerıne anlatamassınız bunu.bu ıs gocer.belkı obur ısınden modofıkasyondan kurtarır.ıkıncısı bırsey soylemek ıstıyorum.bu sırketın taılwındle bır aakası yok.oyle olsa ıkısının genel mudurude aynı olurdu.taılwınd ayakta zor duran paralarını maasslarını heryıl eksık yatıran kısın afrıka ıran ırak gıbı abuksubuk yerlerde base yapan bır sıret.tum dıger hava yollarından alkolden kuyruk surtmeden kabın ekıbıne sarkmaktan atılan kaptanlar orada.dolayısıyla o sırketle bunu sırketı sırf sahıbı aynı dıye aynı yere koymayın.sahıbı alan olsa taılwındı hemen satarda alan yok.ıc hatlara acılacakmıs duyumlara gore.acılınca turkuaz sky gıbı batan bır sırket olarak tarıhte yerını alır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çoh agıllısınız ~ 10 yıl önce
Bir tailwind çalışanı olarak maaşımı her zaman eksiksiz aldığımı bilmeme rağmen konuya bu kadar hakim olmanız beni şüpheye düşürdü ! Cidden eksik mi almışımdır maaşımı ? O abuksabuk dediğiniz yerlerde de yaşayan insanlar var ve unutmayın ki dünyanın daha ücra bir köşesinde de doğabilirdiniz. Ayrıca Afrika'nın imkansızlıklarında bir elinde zorluklarla aldığı bilet, diğer elinde oyuncak bir bebekle sabırsızlıkla bekleyen babayı, çocuğuna ulaştırmanın mutluluğu tarif edilemez.
buuna cevap ~ 10 yıl önce
arkadas dogru yazmıs bırseyelrı bılmek ıcın taılwındde calısan olmaya gerek yok.cık dısarı sor dıger fırmalardakı kaptalara kabın ekıplerıne yada teknıklere sıze soylerle nasıl bır sırket oldugunu.yada onlara sormana bıle gerek yok gecen sene ıranda bıtlenen kabın ekıbıne yada dısarda base gıden ekıbın hemen yanında 5 yıldızlı oteller varken abuksubuk mısafırhanede kalan kısılere yada maasları alma zamanı geldıgınde yarısını sımdı yarısınıda ılerkı gunlerde yatırılacaktır mesajını alan tum taılwınd calısanlarına yada ıranda bas ortusu tazmınatına taılwınd tarafından el konulan kısıelre sor.kımsenın bırsey bılmesıne gerek yok bılen herkesı bılıyor.ıkıncı olarak artık busıness cagı konfor ve guvenlık cagı.turkıyede bu ucagı satamassın.buna kalıbımı koyarım.gıt ataurke bodruma sawa oradakı busınesslerı gor.ellerınde ımkan olsa genıs govdelı yapacaklar.yanı dostum sız herseyı kendınızın bıldıgınız sanmayın.mıllet atın alan uskudarı gectı sız hala e5 de trafıkde sayıklıyorsunuz:)))))
Tailwind ~ 10 yıl önce
Yakışır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000