17 Ocak 2015, Cumartesi 09:22:39

İNTERNETTEN UÇAK BİLETİ ALANLAR DİKKAT!

Air Berlin'den bilet alan ve ekranda görülen ücretten daha fazla kesinti olması nedeniyle açılan davada 7 yılın ardından karar verildi.
  • Tras yapmayın dava açın. Herkes klavye başında konuşuyor, bende bi konu hakında davacıyım ve 1 tane dilekçe verdim, karşı tarafı hakim şimdi kasım kasım kasıyor ve yıpratıyor. Konuşmakla olmuyor, hak aramak çeneyle olmaz, ver mahkemeye onlar gereğini en iyi şekilde yapıyorlar merak etme.
  • Thy websitesi her zaman son fiyattan reklam gösterir. Tüm dünyada uçtuğu icin tüm regülasyonlara uydugu icin boyle bir standardizasyonu vardır. Bu olay low-cost'larda gözlemlenir. :)
  • adalet tr de gecikiyor diyorduk adamlarin tuketici davasi 7 sene surmus.
  • Pegasus'a ne demeli. 33 tl olan bilet 60 a cikiyor.Tum sirketler buna ornek verilebilir.
  • Örneğin THY online satış sitesinde ilk sayfada çıkan ücretleri vergi hariç. Bence onlar da son sayfada değil ilk sayfaya vergi dahil fiyatı eklemesi gerekiyor
  • Sahtekar low cost'lar bundan sonra yolcuyu aldatamayacak!

Avrupa Adalet Divanı yedi yıldır devam eden bir davayı neticelendirdi. Elektronik ortamda kim ne satıyorsa müşterisinin son ödeyeceği para miktarını yazmasına karar verdi.

Air Berlin şirketinin internet sayfasından satın aldığı uçak bilet fiyatının, ekranda gördüğü ücretten daha fazla bankasından para çekildiğini gören yolcu, havayolu şirketini arayarak durumu izah etti ve fazla paranın iadesini istedi.

Havayolu şirketi ise para iadesini kabul etmeyince yolcu Air Berlin'i mahkemeye verdi. Almanya Tüketicileri Koruma Derneği, mahalli mahkemelerde hakkını alamayan yolcunun adına durumu Avrupa Adalet Divanı’na taşıyarak dava açtı. 2008 yılında başlayan mahkeme yolcuyu haklı bularak havayolu şirketinin yolcunun fazla ödediği parayı ve uğradığı zararı tanzim etmeyle mahkum etti.

Avrupa Adalet Divanı’nın kararına göre Avrupa pazarında uçak biletlerini internet sayfalarında tüketici satın alacağı hizmetin son fiyatını görmesini esasa bağladı. Kampanya adı altında veriler düşük fiyatların, müşteriyi yakalamak için kullanılan tuzakların hukuka aykırı olduğuna hükmetti. Ekrandaki fiyatın üstünde kimsenin, yolcudan hava alanı ücreti, vergiler ve kart ücreti gibi ekstra ücret talep etme hakkı bulunmuyor. 

İNTERNETTEN UÇAK BİLETİ ALANLAR DİKKAT!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

herkes konusuyor ~ 9 yıl önce
Tras yapmayın dava açın. Herkes klavye başında konuşuyor, bende bi konu hakında davacıyım ve 1 tane dilekçe verdim, karşı tarafı hakim şimdi kasım kasım kasıyor ve yıpratıyor. Konuşmakla olmuyor, hak aramak çeneyle olmaz, ver mahkemeye onlar gereğini en iyi şekilde yapıyorlar merak etme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Thy websitesi her zaman son fiyattan reklam gösterir. Tüm dünyada uçtuğu icin tüm regülasyonlara uydugu icin boyle bir standardizasyonu vardır. Bu olay low-cost'larda gözlemlenir. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
adalet tr de gecikiyor diyorduk adamlarin tuketici davasi 7 sene surmus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a.l ~ 9 yıl önce
Pegasus'a ne demeli. 33 tl olan bilet 60 a cikiyor.Tum sirketler buna ornek verilebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Örneğin THY online satış sitesinde ilk sayfada çıkan ücretleri vergi hariç. Bence onlar da son sayfada değil ilk sayfaya vergi dahil fiyatı eklemesi gerekiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sahtekar low cost'lar bundan sonra yolcuyu aldatamayacak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000