25 Nisan 2013, Perşembe 14:00:02

İZAIR PİLOTU HAVADA UYUDU MU?

İzair adına uçan Air Berlin uçağının Türk pilotu Avusturya hava sahasında telsizin sesini kısıkta unutunca hava sahası karıştı. 20 dakika boyunca uçağa ulaşılamadı, savaş uçakları havalandı.
  • Sevgili microcan;) sanırım çocukluk hayalin pilot olmaktı, ama olamayınca kendini atari salonlarına atmışsın ve maalesef bu meslekten anlamadığın için uçak uçurmayı atari oynamaya benzetmişsin. Üzülme canım arkadaşım bir gün umarım hayaline kavuşursun ama bu iş öyle atari oynamaya benzemez zaten bu özellikleri taşımadığın ve vasıfsız olduğun içinde seni yapmamışlar.. Haa bu arada çocukken topun inşaata falan kaçmadı demi? Şaka şaka;) üzülme arkadaşım çok çalışıp kendini geliştirirsen hayallerine ulaşırsın. Kıskanmak yok tamammı;))
  • cpt ve f/o arkadaslara gecmiş olsun,asırı guven, bosvermislik ve ciddiyetsizlik bu tip hatalara yol acabilir,iz air'in iyi bir ucus işletmesi var hatta baglı bulundugu pegasustan bile cok daha iyi,umarım daha ciddi ceza, yaptırım ve egitimlerle bu talihsiz olayın tekerruru önlenir.
  • Yapmayın arkadaşlar,herkezin başına gelebilir bu.FREKANSI YALNIŞ BAĞLAMA,FREKANSA İSTEMEDEN BASILMA VE DEĞİŞMESİ VEYA TELSİZİN BLOKE OLMASI,lütfen büyütmeyin olayı.Ben çok tecrübeli pekçok kaptanın bu konuda sıkıntı yaşadığını gördüm.Aynı olay defalarca oldu.Birbirinize nazik olmayı ve meslek etiğinize göre davranmanızı tavsiye ederim.Bu arkadaşlarada geçmiş olsun Allah kaza ,bela vermesin.
  • Alma mazlumun ahini cikar aheste aheste KAPTANNN........
  • Iste thy nin pilotlarinin yapacagi is de anca bu kadar olur..globally fossss !!
  • Iste thy nin pilotlarinin yapacagi is de anca bu kadar olur..globally fossss !!
  • 1 ay süreliğine kaptanlığın alınması ne saçma sapan bi ceza. Bunu veren yönetim de, bunu kabul eden kaptana da yazıklar olsun..
  • IZ AIR ne zamandan beri ucuyor !? PGT olmasinmi o...
  • Bu kendini astronot zannede zat a referans olan BİLAL KARA kaptan kime referans olacagini iyi bil...l
  • Aynısını Onur Air yapınca haber olmaz.

Avusturya hava sahasını karıştıran olay geçtiğimiz haftalarda yaşandı. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Almanya’ya gitmek üzere havalanan Air Berlin’e ait uçağın Türk uçuş ekibi Avusturya hava sahası üzerinde telsiz çağrılarına cevap vermeyince savaş uçakları havalandı.

Boeing 737-800 tipi uçağın ikinci pilotunun frekans değiştirdiği sırada telsizin sesini kısıkta unuttuğu için çağrılara cevap vermediği kaydedilirken, bazı kaynaklar pilotların havada uyuduklarını ve bu yüzden çağrılara cevap vermediklerini öne sürdü.

Yaklaşık 20 dakika süresince  uçak yer ile irtibatı olmadan uçtu. Bu sırada Avusturya Hava Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçakları alarma geçti. 

Almanya hava sahasına girildiği sırada ikinci pilot yaptığı hatayı farketti ve telsizin sesini açtı.

Bu olay sonrası uçağın kaptan pilotu T.T.H’nin kaptanlığı bir ay süreyle alındı. İkinci pilota ise ihtar verildi ve tekrarında iş akdinin feshedileceği söylendi.

©AirportHaber.com ÖZEL

İZAIR PİLOTU HAVADA UYUDU MU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Micro ya cevap; ~ 11 yıl önce
Sevgili microcan;) sanırım çocukluk hayalin pilot olmaktı, ama olamayınca kendini atari salonlarına atmışsın ve maalesef bu meslekten anlamadığın için uçak uçurmayı atari oynamaya benzetmişsin. Üzülme canım arkadaşım bir gün umarım hayaline kavuşursun ama bu iş öyle atari oynamaya benzemez zaten bu özellikleri taşımadığın ve vasıfsız olduğun içinde seni yapmamışlar.. Haa bu arada çocukken topun inşaata falan kaçmadı demi? Şaka şaka;) üzülme arkadaşım çok çalışıp kendini geliştirirsen hayallerine ulaşırsın. Kıskanmak yok tamammı;))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gecmis olsun ~ 11 yıl önce
cpt ve f/o arkadaslara gecmiş olsun,asırı guven, bosvermislik ve ciddiyetsizlik bu tip hatalara yol acabilir,iz air'in iyi bir ucus işletmesi var hatta baglı bulundugu pegasustan bile cok daha iyi,umarım daha ciddi ceza, yaptırım ve egitimlerle bu talihsiz olayın tekerruru önlenir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ABİNİZ ~ 11 yıl önce
Yapmayın arkadaşlar,herkezin başına gelebilir bu.FREKANSI YALNIŞ BAĞLAMA,FREKANSA İSTEMEDEN BASILMA VE DEĞİŞMESİ VEYA TELSİZİN BLOKE OLMASI,lütfen büyütmeyin olayı.Ben çok tecrübeli pekçok kaptanın bu konuda sıkıntı yaşadığını gördüm.Aynı olay defalarca oldu.Birbirinize nazik olmayı ve meslek etiğinize göre davranmanızı tavsiye ederim.Bu arkadaşlarada geçmiş olsun Allah kaza ,bela vermesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zavalli.... ~ 11 yıl önce
Alma mazlumun ahini cikar aheste aheste KAPTANNN........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dc3 ~ 11 yıl önce
Iste thy nin pilotlarinin yapacagi is de anca bu kadar olur..globally fossss !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OKU ~ 11 yıl önce
HABERİ İYİ OKUYUN THY DEĞİL İZAİR
737 ~ 11 yıl önce
haberi okumadan yorum yazıyorsun ön yargılı arkadaşım
dc3 ~ 11 yıl önce
Iste thy nin pilotlarinin yapacagi is de anca bu kadar olur..globally fossss !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kkl ~ 11 yıl önce
1 ay süreliğine kaptanlığın alınması ne saçma sapan bi ceza. Bunu veren yönetim de, bunu kabul eden kaptana da yazıklar olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CaptA320 ~ 11 yıl önce
IZ AIR ne zamandan beri ucuyor !? PGT olmasinmi o...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haha..... ~ 11 yıl önce
Bu kendini astronot zannede zat a referans olan BİLAL KARA kaptan kime referans olacagini iyi bil...l

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HA HA YA CEVAP ~ 11 yıl önce
PARALI ASKERMİSİN SEN?LİSANSI KAÇ A ALDIN.?1-BİLAL KARA KİMSEYE REFERANS OLMAZ.2-PEGASUS TA YAPILIR TÜM SEÇMELER REFERANS İŞLEMEZ.3-ASRONOT SENİN CANINI YAKMIŞ SANIRIM,4-BİLAL KARA KİME REFERANS OLACAĞINI ÇOK İYİ BİLMİŞKİ SANA OLMAMIŞ ANLAŞILAN,PARALI ASKER.
onur ~ 11 yıl önce
Aynısını Onur Air yapınca haber olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000