12 Mart 2013, Salı 08:02:02

ZOR GÖREVİNE BAŞLADI

Ocak ayında açılışı dördüncü defa ertelenen Almanya'nın en büyük inşaat projelerinden BER havaalanı yönetiminin yeni başkanı Hartmut Mehdorn, dün itibariyle görevine başladı.

Daha önce Deutsche Bahn (DB) ve Air Berlin şirketlerinin müdürlüğünü yapan Mehdorn'dan havaalanı çalışmalarını en kısa zamanda tamamlaması bekleniyor. Yeni başkanın bir an önce sorunlu havaalanının çalışmalarını hızlandırmasını talep eden Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit (SPD), Hartmut Mehdorn'un üç yıllık anlaşmaya imza attığını ve bu sür içinde havaalanı çalışmalarının sona ereceğini kaydetti. Mehdorn'u destekleyen BER havaalanı Denetim Kurulu Başkanı ve Brandenburg eyalet Başbakanı Matthias Platzeck (SPD), Mehdorn'a ihtiyacı olan özgürlüğün kendisine verileceğini belirterek, "Önemli olan havaalanını bir an önce faaliyete geçmesi." diye konuştu. Havaalanının eski Denetim Kurulu Başkanı Wowereit, Ocak ayında açılış tarihinin ertelenmesinden sonra kamuoyu baskısı karşısında başkanlıktan çekilerek görevini yardımcısı Matthias Platzeck'e devretmişti.

40 BİN ARIZA OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR

Diğer yandan Focus dergisinde yer alan bir habere göre havaalanındaki arıza sayısının belirtilenin iki katı olduğu ifade edilirken, arıza sayısının toplam 40 bin olduğu iddia ediliyor. Havaalanı Sözcüsü Ralph Kunkel, bu tür verilerin şaşırtmaca olduğunu belirterek, ana sorunun hala yangın önleme sistemi olduğunu kaydetti.

Berlin eyaleti ve federal düzeyde 2006 yılında havaalanının tamamı için 2 Milyar Euro öngörülürken, bu rakam geçtiğimiz sonbaharda 4,3 milyar Euro'ya çıktı. Rakamlarla ilgili yeni bir gelişme bulunmazken, yangın önleme sistemi hatasından dolayı defalarca ertelenen havaalanının yeni açılış tarihi için en erken 2014'ün son baharı öngörülüyor. (Zaman)

ZOR GÖREVİNE BAŞLADI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000