29 Mayıs 2023, Pazartesi 08:30:08

Air France uçağına kuş çarptı

Air France'a ait Airbus A350-900 tipi yolcu uçağına kuş çarptı, uçak geri döndü.
  • " Klasik Fiziğin Kurucusu Olan Isaac Newton'un Kafasına Elma Düştü Mü? Elma, Isaac Newton’ın kafasına değil, göz mesafesinde bir uzaklığa düşmüştü. Hayatımız boyunca Newton’un bir ağacın gölgesinde oturup dinlenirken kafasına şakkadanak elma düştüğünü ve bunun sonucunda yer çekimi kanununu keşfettiğine dair bir hurafeye muhakkak denk gelmişizdir. Klasik fiziğin en bilinen isimlerinden biri olan İngiliz bilim insanı Isaac Newton’un hayatı birçok garipliklerle doğru. Buna bir başka yazıda değinelim. Konumuza dönersek. Peki bu doğru mu? Newton’un kafasına elma düştü mü? Yoksa bu bir efsaneden ötesi değil mi? Buna bir bakalım. Elma Newton’ın kafasına değil, uzağa düştü Genel kanının aksine bu meşhur elma, Newton’un kafasına değil göz mesafesinde uzağa bir yere düşmüştü. İngiltere’de bir çiftçinin babanın oğlu olan Isaac Newton, 1642’de İngiltere’de doğdu. 1661’de Cambridge Üniversitesi’ne girdi ne var ki buradaki eğitimi yarıda kalmıştı çünkü Büyük Londra Vebası yüzünden okul geçici olarak kapanmıştı. Bu sebeple Newton çocukluk evine gitti. Salgın hastalık yüzünden okullar bir süre kapalı kaldı fakat Newton durur mu öyle, durmaz elbette. Bu genç dahi adam, evinin bahçesinde tabiatı gözlemlemeye başladı. Bir gün evinin camından dışarıdaki bakarken, elmaların neden sürekli yere düştüğünü merak etti: “Neden gökyüzüne doğru hareket etmiyor da hep yere düşüyor” Newton, kütle çekim yasasını ortaya atmasına sebep olan fiziksel hareketi keşfetti. Newton’un Kafasına Elma Düştüğü Efsanesi Nasıl Yayıldı? 1726 yılında yani ölümünden bir yıl önce Newton, bu mevzuyu kendi gibi fizikçi ve Anglikan olan arkadaşı William Stukeley ile paylaşmıştı. Stukeley de dostuna vefa gösterdi ve onun ismini ve yaşamını anlatan bir biyografik kitap yazdı. Bu kitabın ismi Isaac Newton’un Yaşamı ve Hatıraları’dır. (Memoirs of sir isaac newton’s life) Kitapta bu olay bizzat Newton’un dilinden Stukeley’e aktarılmıştır. Tabii elmanın yere düşüşü dilden dile yayıldıkça bozulmuştur. Yani özetle, elma gerçekten düşmüştü fakat düştüğü yer Newton’un kafası değil, evinin bahçesiydi! "
  • İyice ucuzlatacağız diye uçağın önünü kartondan yapmaya başladılar sonunda olacağı bu. Koy şöyle ön tarafa 2 milim paslanmaz sac bakalım yamuluyor mu.
  • Ucak kusa carpar
  • Dakikada, 1000 feet , 1 varyo tırmansa, 30 000 geet yapar. Kuslar oksijen maskesi mi, kullanmaya başladı.

Air France'a ait Airbus A350-900 tipi yolcu uçağına kuş çarptı, uçak geri döndü.

Edinilen bilgiye göre; Japonya'nın Kansai Havalimanı'ndan kalkarak Paris'e gidecek Air France'a ait Airbus A350-900 tipi yolcu uçağına kalkışından yaklaşık yarım saat sonra kuş çarptı.

Kokpit ekibi bunun üzerine geri dönüş kararı alarak Kansai'ye güvenli bir iniş yaptı.

Seferden çekilerek bakıma alınan uçağın ciddi şekilde hasar aldığı görüldü.



Air France uçağına kuş çarptı

Yorumlar

Newt ~ 4 ay önce
" Klasik Fiziğin Kurucusu Olan Isaac Newton'un Kafasına Elma Düştü Mü? Elma, Isaac Newton’ın kafasına değil, göz mesafesinde bir uzaklığa düşmüştü. Hayatımız boyunca Newton’un bir ağacın gölgesinde oturup dinlenirken kafasına şakkadanak elma düştüğünü ve bunun sonucunda yer çekimi kanununu keşfettiğine dair bir hurafeye muhakkak denk gelmişizdir. Klasik fiziğin en bilinen isimlerinden biri olan İngiliz bilim insanı Isaac Newton’un hayatı birçok garipliklerle doğru. Buna bir başka yazıda değinelim. Konumuza dönersek. Peki bu doğru mu? Newton’un kafasına elma düştü mü? Yoksa bu bir efsaneden ötesi değil mi? Buna bir bakalım. Elma Newton’ın kafasına değil, uzağa düştü Genel kanının aksine bu meşhur elma, Newton’un kafasına değil göz mesafesinde uzağa bir yere düşmüştü. İngiltere’de bir çiftçinin babanın oğlu olan Isaac Newton, 1642’de İngiltere’de doğdu. 1661’de Cambridge Üniversitesi’ne girdi ne var ki buradaki eğitimi yarıda kalmıştı çünkü Büyük Londra Vebası yüzünden okul geçici olarak kapanmıştı. Bu sebeple Newton çocukluk evine gitti. Salgın hastalık yüzünden okullar bir süre kapalı kaldı fakat Newton durur mu öyle, durmaz elbette. Bu genç dahi adam, evinin bahçesinde tabiatı gözlemlemeye başladı. Bir gün evinin camından dışarıdaki bakarken, elmaların neden sürekli yere düştüğünü merak etti: “Neden gökyüzüne doğru hareket etmiyor da hep yere düşüyor” Newton, kütle çekim yasasını ortaya atmasına sebep olan fiziksel hareketi keşfetti. Newton’un Kafasına Elma Düştüğü Efsanesi Nasıl Yayıldı? 1726 yılında yani ölümünden bir yıl önce Newton, bu mevzuyu kendi gibi fizikçi ve Anglikan olan arkadaşı William Stukeley ile paylaşmıştı. Stukeley de dostuna vefa gösterdi ve onun ismini ve yaşamını anlatan bir biyografik kitap yazdı. Bu kitabın ismi Isaac Newton’un Yaşamı ve Hatıraları’dır. (Memoirs of sir isaac newton’s life) Kitapta bu olay bizzat Newton’un dilinden Stukeley’e aktarılmıştır. Tabii elmanın yere düşüşü dilden dile yayıldıkça bozulmuştur. Yani özetle, elma gerçekten düşmüştü fakat düştüğü yer Newton’un kafası değil, evinin bahçesiydi! "

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Robert ~ 11 ay önce
İyice ucuzlatacağız diye uçağın önünü kartondan yapmaya başladılar sonunda olacağı bu. Koy şöyle ön tarafa 2 milim paslanmaz sac bakalım yamuluyor mu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elma ~ 11 ay önce
Ucak kusa carpar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kalkıştan, 30 dakika sonra kuş! ~ 11 ay önce
Dakikada, 1000 feet , 1 varyo tırmansa, 30 000 geet yapar. Kuslar oksijen maskesi mi, kullanmaya başladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000