24 Ocak 2015, Cumartesi 08:20:27

UÇAKTA KARŞILAŞILAN EN GARİP DURUMLAR

Günde binlerce insanla uğraşan uçuş görevlilerinin karşılaştığı garip olaylardan sadece bir kaçı...
  • Uçakta bilmeden ölen yolcunun yanında saatler boyunca oturmak. Taa ki de-boarding esnasında fark ediliyor.
  • Hayatında tuvalet nedir bilmeyen Afrika'lı yolcunun arka galley'de çömelip kakasını yapması
  • 6) SunExpress uçağı kalkışa geçtiği sırada koridorda namaz kılmak isteyen yolcular.
  • Kokpit kapılarının çelik kapı olmadığı dönemlerde ön tuvaleti kullanmak isteyen yolcuların kapıları şaşırıp, tuvalet yerine kokpite girdikten sonraki halleri ilginç sayılabilir mi?
  • Sonuncusu saçma olmuş. Sayım olmadığı ortada. :))
  • Sondaki iyimiş :-))
  • TC'de ki kabin ekiblerinden de bekliyoruz.. Belki acimasiz elestirilere bir set ceker. Ne dersiniz Kabin?????

Günde binlerce insanla uğraşan uçuş görevlilerinin karşılaştığı garip olaylardan sadece bir kaçı...

1. Ped İsteyen Erkek Yolcu

Bir kabin memurunun anlattığına göre, nerede beleş git oraya yerleş sözünü hayat tarzı olarak benimsemiş bir yolcu kabin görevlilerinden bedava olduğunu gördüğü her şeyi istiyormuş. Adamın yanında oturan kadın "acil bir durum" için kabin görevlisinden ped rica etmiş. Pedi uyku maskesi sanan yolcu da kendisine "maske" getirilmesini istemiş. Kabin görevlisi İngilizcesi çok kötü olan yolcuya pedin maske olmadığını anlatamadığı için pes ederek adama bir adet ped getirmiş. Adam da pedin paketini açıp yapışkanlarından gözlerine sabitlemiş.

2. Temiz Havaya İhtiyacı Olduğunu Söyleyip Acil Çıkış Kapısını Açan Yolcu

3. Gönüllü Uçuş Görevlisi

Gerffrey Walton isimli bir yolcunun anlattığı hikaye Singapur-Tayvan arası bir uçuşta gerçekleşiyor. Walton, uçağın kalkış rotasında bir fırtına bulutu görüyor. Kalkışın biraz sarsıntılı olsa da sorunsuz olduğunu söylüyor. Uçak yükselmeye devam ederken koridorda, tepsisiyle servise çıkan uçuş görevlisi giriyor. O sırada uçak bir hava boşluğuna denk gelip hızlıca alçalıyor. Yolculara bir şey olmamasına rağmen uçuş görevlisi düşüyor ve tepsiden düşen bir cam şişe kırılıyor. Yerdeki uçuş görevlisini kontrol eden Walton kadının şokta olduğunu görüyor ve yanına oturup kemerini bağlamasını ve biraz sakinleşmesini tavsiye ediyor. Kadın bir süre oturduktan sonra kahkaha atmaya başlıyor. Uçuş görevlisine neden güldüğünü soran Walton "böyle bir durumda benim sizi sakinleştirmem gerekirdi" diyor. Walton da "düşen sendin" diyor ve beraber gülmeye devam ediyorlar.

4. Kendi Kendine Açılan El Bagajı Kompartmanı

Bu olay bir Air France uçuşunda yaşanıyor. Kabin görevlimiz kalkışa geçmeden önce koltukların üzerindeki el bagajı kompartmanlarını kapatıp tam yerine geçecekken, kapatmış olduğuna emin olduğu bir tanesini açık görüyor. Gidip tekrar kapatıyor. Kalkışa geçmeden hemen önce aynı kompartmanın açık olduğunu bir kez daha görüyor ve tam gidip kapatacakken yolculardan birisi uçuş görevlisine "afedersiniz ama kapağı kapatırsanız bebeğimin nasıl nefes almasını bekliyorsunuz?" diye uçuş görevlisini azarlıyor...

5. Lavabo Problemi

ABD'de geçen bu olayın kahramanı yaşlı bir adam ve eşi. Uçuş görevlisi, uçağa bindikten sonra lavabonun yerini soran yaşlı adama uçağın burun kısmını işaret eder. Bu olaydan 10-15 dakika sonra uçak kalkışa geçer. Uçağın yükselmesi bittikten sonra lavabonun yerini soran yaşlı adamın yanındaki koltukta oturan yaşlı kadın kocasının nerede olduğunu sorar. Lavabonun yerini soran adamın kadının kocası olduğu anlaşılır. Tuvalette kilitli kaldığından şüphelenilen yaşlı adam tuvaletten çıkmaz. Bir süre sonra adamın uçakta da olmadığı fark edilir.

Adam lavaboya gitmek için uçaktan çıkması gerektiğini sanarak havalimanındaki tuvalete gittiği için uçağı kaçırır. (Mynet)

UÇAKTA KARŞILAŞILAN EN GARİP DURUMLAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Ölen yolcu ~ 9 yıl önce
Uçakta bilmeden ölen yolcunun yanında saatler boyunca oturmak. Taa ki de-boarding esnasında fark ediliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arka galley ~ 9 yıl önce
Hayatında tuvalet nedir bilmeyen Afrika'lı yolcunun arka galley'de çömelip kakasını yapması

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
6) SunExpress uçağı kalkışa geçtiği sırada koridorda namaz kılmak isteyen yolcular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kokpit kapılarının çelik kapı olmadığı dönemlerde ön tuvaleti kullanmak isteyen yolcuların kapıları şaşırıp, tuvalet yerine kokpite girdikten sonraki halleri ilginç sayılabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Sonuncusu saçma olmuş. Sayım olmadığı ortada. :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lavabo ~ 9 yıl önce
Sondaki iyimiş :-))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Row ~ 9 yıl önce
TC'de ki kabin ekiblerinden de bekliyoruz.. Belki acimasiz elestirilere bir set ceker. Ne dersiniz Kabin?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000