29 Nisan 2021, Perşembe 14:37:02

Alitalia geri dönüyor

İtalya’da yeniden yapılandırılan Alitalia, 1 Temmuz itibariyle yeniden uçuşlara başlamayı planlıyor Kaynak: Yeniden yapılandırılan Alitalia 1 Temmuz’da uçmak istiyor
  • Gök mavililer

İtalya’da  yeniden yapılandırılan Alitalia, 1 Temmuz itibariyle yeniden uçuşlara başlamayı planlıyor 

İtalyan havayolu Alitalia, yeniden düzenlendikten ve yeniden adlandırıldıktan sonra 1 Temmuz’dan itibaren tekrar uçmaya başlayacak. Havayolunun yaklaşık 45 uçak konuşlandıracağı ve yaklaşık 4,500 çalışanı olacağı tahmin ediliyor.

La Repubblica gazetesinin yaptığı haberde, Alitalia, devletten istediği miktarın yarısından azı olan bir milyar avronun biraz üzerinde destek alıyor. 

Makalede, yeni İtalya Başbakanı Mario Draghi, hızlı bir çözüm bulmak amacıyla ulaştırma, ekonomi, sanayi ve çalışma bakanlarıyla bir araya geldiğini belirtiliyor. Hükümet dairesi ise yorum yapmaktan kaçındı.

Başbakan Giuseppe Conte’nin hükümeti, Alitalia’nın yerini alacak ITA adlı yeni bir havayoluna üç milyar euro ayırmıştı. 2017 yılında iflas ilanından bu yana zorunlu yönetimde bulunuyor. La Repubblica’ya göre, ITA, Alitalia’nın tüm uçaklarını, personelini ve rotalarını satın alacak.

Önümüzdeki yaz sezonundan yararlanmak için Temmuz sonunda faaliyete geçmeyi planlıyor. (Türkiyeturizm)

Alitalia geri dönüyor

Yorumlar

Azzurro ~ 3 yıl önce
Gök mavililer

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000