12 Haziran 2013, Çarşamba 15:03:43

BİR GREV KARARI DAHA

Havacılık sektöründeki grevlere bir yenisi daha eklendi. Fransa'dan sonra İtalya'da da grev kararı alındı...
  • bir defasında paris'e gitmiş eiffel kulesinin (yanlış yazdıysam kusura bakmayınız) oralarda geziyordum. saat akşam 22.00 civarıydı her yer kapalıydı hatta bazı yerler yeni kapatıyordu. şaşkınlık içindeydim böyle ünlü bir yerde neden her yer kapalıydı. sonra bir açık bulduğum bara girdim orda biraz takıldık. ordaki fransız elemana neden her yerin bu kadar erken saatte kapandığını sorduğumda böyle dedi: bizler çalışırken sendikanın belirttiği kurallara göre çalışırız. eğer devlet bizden daha çok çalışmanızı istiyorum demeye başlarsa biz önce sendikaya belirtiriz bu durumu. devlet ile sendika masaya otururlar devlet illa benim dediğim olacak derse biz de grev yaparız. demişti. dün yine gittiğimde bu sefer havaalanı trafiği durma noktasındaydı. 2.5 saat rötar yaptık aktarmalı uçuşları kaçırdık. sistem şu: düzgün çalışma + kuralları ciddiye almak + kuralları uygulamak = refah ve güçlü sendika FRA sadece çalışma+kuralları ihlal et+kuralları uygulama=köle sisteme ve güçsüz sendika TUR
  • diego dur Allahını seversen...zaten ortalık karışık.
  • AHH AH. SIMDI ORADA BIZIM BAKANLAR OLACAKTIKI OTTURURLERDI VALLA ONLARI. NE HADLERINRYMIS GIREV. MILANO COK STRATEJIK BIR YER. HER AN DUSMAN BASABILIR.ITALYANLAR COK SAF. BU YUZDEN BAKAN ITHAL EDELIMDE BUTUN CALISANLARA RACON KESSINLER. ONLARADA DEMOKRASININ NIMETLERINI ANLATSINLAR. GISISLERI SEVINC GOZYASLARI ILE YAPILACAKTIR. AIRPORTHABERE SELAM VE SAYGILAR BIZE TERCUMAN OLDUGU ICIN.
  • Hala arkadaşlarını satmak lafları falan ne ki bu ? Özgürlük ve demokrasiden anladığınız herkesin sizinle aynı düşünmesimidir? Sen durumundan memnun değilsin grev yapıyorsun. Ben durumumdan memnunum çalışıyorum . Senin yaptığın beni ilgilendirmediği gibi benim yaptığımda seni ilgilendirmez. Herkes yaptığının sonucuna katlanır. Daha önceki grevlerde bizim ( tekniğin) katlandığı gibi. Şu an bizim bir isteğimiz yok madem sizin var o zaman tabiki grevide siz yapacaksınız. Eskiden grevi biz yapardık parsayı siz toplardınız ama maymun gözünü açtı .
  • Nankörler işte tona para alıyorlar bide greve gidiyorlar
  • bu nasıl iştir arkadaş sadece türkiyedemi demokrasi var.şu avrupa ülkeleri demokrasiyle yönetilmiyomu.birde bize sizde demokrasi yok diyolar.demokrasiyle yönetilen ülkelrde grev kırıcılığı olur,mesai arkadaşlarını satmak olur,kuralsız yönetim olur.şu ab ülkelerine demokratik şekilde şirket nasıl yönetilir hamdi topçu bir ders vermesi lazım.insanlar demokrasiyi nerelerinden anlıyolar.kanunlara bakarakmı,yöneticinin ağzına bakarakmı.
  • linea değilde linate havaalanı olmasın orası? o kadar insan bi linea ya sığmaz, tamam buyuk araba ama o kadar da değil...

Geçtiğimiz günlerde Fransa'da başlayan grevin ardından havacılık sektöründe bir grev kararı da İtalya'da çıktı. 14 Haziran Cuma günü başlayacak olan grev, İtalya'nın en yoğun şehirlerinden Milano'daki Malpensa ve Linea havalimanı çalışanlarının yanısıra Alitalia çalışanlarını da kapsayacak.

Malpensa ve Linea havalimanları personelinin yanısıra Alitalia personelinin de gideceği grev 24 saat sürecek. Uçucu ve yer personelinin katılacağı grev nedeniyle birçok uçuşun iptal edilebileceği öğrenilirken, personelin çalışma koşulları, ücretler ve işten çıkarılan çalışanlar için grev kararı aldığı belirtildi.

Cuma günü başlayacak grev 24 saat sürecek.

BİR GREV KARARI DAHA

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

bir örnek ~ 11 yıl önce
bir defasında paris'e gitmiş eiffel kulesinin (yanlış yazdıysam kusura bakmayınız) oralarda geziyordum. saat akşam 22.00 civarıydı her yer kapalıydı hatta bazı yerler yeni kapatıyordu. şaşkınlık içindeydim böyle ünlü bir yerde neden her yer kapalıydı. sonra bir açık bulduğum bara girdim orda biraz takıldık. ordaki fransız elemana neden her yerin bu kadar erken saatte kapandığını sorduğumda böyle dedi: bizler çalışırken sendikanın belirttiği kurallara göre çalışırız. eğer devlet bizden daha çok çalışmanızı istiyorum demeye başlarsa biz önce sendikaya belirtiriz bu durumu. devlet ile sendika masaya otururlar devlet illa benim dediğim olacak derse biz de grev yaparız. demişti. dün yine gittiğimde bu sefer havaalanı trafiği durma noktasındaydı. 2.5 saat rötar yaptık aktarmalı uçuşları kaçırdık. sistem şu: düzgün çalışma + kuralları ciddiye almak + kuralları uygulamak = refah ve güçlü sendika FRA sadece çalışma+kuralları ihlal et+kuralları uygulama=köle sisteme ve güçsüz sendika TUR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 11 yıl önce
diego dur Allahını seversen...zaten ortalık karışık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
demorasi ~ 11 yıl önce
AHH AH. SIMDI ORADA BIZIM BAKANLAR OLACAKTIKI OTTURURLERDI VALLA ONLARI. NE HADLERINRYMIS GIREV. MILANO COK STRATEJIK BIR YER. HER AN DUSMAN BASABILIR.ITALYANLAR COK SAF. BU YUZDEN BAKAN ITHAL EDELIMDE BUTUN CALISANLARA RACON KESSINLER. ONLARADA DEMOKRASININ NIMETLERINI ANLATSINLAR. GISISLERI SEVINC GOZYASLARI ILE YAPILACAKTIR. AIRPORTHABERE SELAM VE SAYGILAR BIZE TERCUMAN OLDUGU ICIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 11 yıl önce
Hala arkadaşlarını satmak lafları falan ne ki bu ? Özgürlük ve demokrasiden anladığınız herkesin sizinle aynı düşünmesimidir? Sen durumundan memnun değilsin grev yapıyorsun. Ben durumumdan memnunum çalışıyorum . Senin yaptığın beni ilgilendirmediği gibi benim yaptığımda seni ilgilendirmez. Herkes yaptığının sonucuna katlanır. Daha önceki grevlerde bizim ( tekniğin) katlandığı gibi. Şu an bizim bir isteğimiz yok madem sizin var o zaman tabiki grevide siz yapacaksınız. Eskiden grevi biz yapardık parsayı siz toplardınız ama maymun gözünü açtı .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 11 yıl önce
benim çalıştığım ünite tamamen taşeronlaştı.emeklide oldum senin emekli olacağında yok.yönetim demokratız diyorya,demokrasinin beşiği dediğiniz fransa ve italya demokrasiden nasibini almamış.şimdi diktatör hangi ülkenin lideri olmuş oluyor.grev uygulamasına müdahale eden yönetimmi yoksa etmeyen yönetimmi.
Ek ~ 11 yıl önce
Nankörler işte tona para alıyorlar bide greve gidiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 11 yıl önce
bu nasıl iştir arkadaş sadece türkiyedemi demokrasi var.şu avrupa ülkeleri demokrasiyle yönetilmiyomu.birde bize sizde demokrasi yok diyolar.demokrasiyle yönetilen ülkelrde grev kırıcılığı olur,mesai arkadaşlarını satmak olur,kuralsız yönetim olur.şu ab ülkelerine demokratik şekilde şirket nasıl yönetilir hamdi topçu bir ders vermesi lazım.insanlar demokrasiyi nerelerinden anlıyolar.kanunlara bakarakmı,yöneticinin ağzına bakarakmı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
linea? linate? ~ 11 yıl önce
linea değilde linate havaalanı olmasın orası? o kadar insan bi linea ya sığmaz, tamam buyuk araba ama o kadar da değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000