09 Temmuz 2013, Salı 08:45:48

BİR İDDİA DAHA!

San Francisco Havalimanı'na inişi sırasında düşen Boeing 777 tipi yolcu uçağının Güney Koreli kaptanının, Boeing lisansının olmadığı iddia edildi...
  • o uçak düştü ya herşey İDDİA edilir artık. bakalım daha neler duyucaz görücez...
  • havacılıkla sadece hobi olarak ilgileniyorum uzmanlığım yok ancak 2011 ocakta güney korede iç hatlarda b738 ile yaptığım uçuştan sonra bu koreli pilotlar nerde öğreniyor kaptanlığı diye düşünmüştüm.. fazla da şaşırmadım bu duruma bence kesinlikle yetenekle ilgili sıkıntıları var..
  • Havacilikla ilgili birinin konuyu bilip bu sekilde bir baslik atmamasi gerekirdi , sacma bir baslik ve konu olmus . Kaptanin yer egitimi , simulator egitimi tamamlaninca , bos ucakla yada simulatorde inis kalkisi takiben lisansina type islenmistir. Sadece line egitimi devam ediyordur. Havaciligin disindaki biri gibi lisans koltuga kimse oturamaz. Yillar once bir gazete; bjk li metin , gs li tanju yu bicakladi diye 1. Sayfa haber koymus ; aldim , detay da besiktas semtinde oturan, metin adinda biri, gs taraftari tanju isimli birini bicakladi yaziyor, ama gazetesini sattirdi! Bir daha o gazeteyi hic almadim !!!
  • boeing lisansı yokmuş da boeing uçurmuş.haberler harika
  • Herkese Merhaba, ben bu kırımı Crm eksikliğine bağlıyorum. Capt. B747 de saygıyı hakediyor ama sanırım bu uçuşta kokpit ekibi kaptana müdahale edememişler. Bu nedenle hem Asiana Airlines ın yıllarca yaptığı müthiş çalışmaları ve B777 gibi efsane kuşun geçmişine leke sürmüş oldular. Yazık çok yazık. Saygılarımla
  • bence yalnis bir haber veya eksik ceviri var. Eger bahsedilen kaptan lisanssiz ucak ucurduysa, ki nasil koreden kalkti ? amerikan topraginda olumle sonuclanan kaza yapti. direk hapis cezasi alir olume sebebiyet vermekten. Ayrica asiana'yi olmekten beter ederler. bence haberde bir yalnis anlasilma var. lisanssiz ucan kisi o sirada yada ucusun herhangi bir asamasinda kontrolde degildir. ucakta gozlemci olarak bulunuyordur
  • faiz lobisinin işi bunlar..
  • Biseyide carpitmayin hacim yaaa, acik acik yazin havacilik sitesi burasi guya.adamin type ratingi var line training ucuyomus. Anormal bisey yok.
  • şaka herhalde??? air asiananın kapısına kilit vurulur eğer doğru ise!
  • type rate almamış bir insanı nasıl olurda o uçakta uçuruyorsunuz nasıl bir yönetim ???

ABD'deki San Francisco Havaalanı'na inişi sırasında kuyruğu yere çarparak alev alan Güney Koreli Asiana Havayolları'na ait Boeing 777 tipi uçakla ilgili tartışmalar zirve yaptı. Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan kazadan sonra havayolu şirketinden yapılan açıklamada, kaptan pilot Lee Kang-kook'un Boeing 777'leri kullanmak için gerekli olan lisansı alma aşamasında olduğu belirtildi. Takvim'de yer alan habere göre; Asiana Havayolları Sözcüsü Lee Hyomin, pilotun daha önce Tokyo, Londra ve Los Angeles'a uçuş gerçekleştirdiğini, ancak San Francisco'ya ilk uçuşunu gerçekleştirdiğini söyledi.

ÇOK UÇTU ANCAK...

Sözcü Lee, "Kaptan pilot, Boeing 747 tip uçaklarda en az 10 bin saat uçuş tecrübesine sahip. Ancak 777 tip uçakları kullanmak için henüz lisansını almamış olduğu doğru"dedi. 

BİR İDDİA DAHA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

he he ~ 11 yıl önce
o uçak düştü ya herşey İDDİA edilir artık. bakalım daha neler duyucaz görücez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kore ~ 11 yıl önce
havacılıkla sadece hobi olarak ilgileniyorum uzmanlığım yok ancak 2011 ocakta güney korede iç hatlarda b738 ile yaptığım uçuştan sonra bu koreli pilotlar nerde öğreniyor kaptanlığı diye düşünmüştüm.. fazla da şaşırmadım bu duruma bence kesinlikle yetenekle ilgili sıkıntıları var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saka mi bu ? ~ 11 yıl önce
Havacilikla ilgili birinin konuyu bilip bu sekilde bir baslik atmamasi gerekirdi , sacma bir baslik ve konu olmus . Kaptanin yer egitimi , simulator egitimi tamamlaninca , bos ucakla yada simulatorde inis kalkisi takiben lisansina type islenmistir. Sadece line egitimi devam ediyordur. Havaciligin disindaki biri gibi lisans koltuga kimse oturamaz. Yillar once bir gazete; bjk li metin , gs li tanju yu bicakladi diye 1. Sayfa haber koymus ; aldim , detay da besiktas semtinde oturan, metin adinda biri, gs taraftari tanju isimli birini bicakladi yaziyor, ama gazetesini sattirdi! Bir daha o gazeteyi hic almadim !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ha ha ~ 11 yıl önce
boeing lisansı yokmuş da boeing uçurmuş.haberler harika

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murks ~ 11 yıl önce
Herkese Merhaba, ben bu kırımı Crm eksikliğine bağlıyorum. Capt. B747 de saygıyı hakediyor ama sanırım bu uçuşta kokpit ekibi kaptana müdahale edememişler. Bu nedenle hem Asiana Airlines ın yıllarca yaptığı müthiş çalışmaları ve B777 gibi efsane kuşun geçmişine leke sürmüş oldular. Yazık çok yazık. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mustafa ~ 11 yıl önce
bence yalnis bir haber veya eksik ceviri var. Eger bahsedilen kaptan lisanssiz ucak ucurduysa, ki nasil koreden kalkti ? amerikan topraginda olumle sonuclanan kaza yapti. direk hapis cezasi alir olume sebebiyet vermekten. Ayrica asiana'yi olmekten beter ederler. bence haberde bir yalnis anlasilma var. lisanssiz ucan kisi o sirada yada ucusun herhangi bir asamasinda kontrolde degildir. ucakta gozlemci olarak bulunuyordur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fazi lobisi ~ 11 yıl önce
faiz lobisinin işi bunlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pofffff ~ 11 yıl önce
Biseyide carpitmayin hacim yaaa, acik acik yazin havacilik sitesi burasi guya.adamin type ratingi var line training ucuyomus. Anormal bisey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok artık ~ 11 yıl önce
şaka herhalde??? air asiananın kapısına kilit vurulur eğer doğru ise!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok artık ~ 11 yıl önce
type rate almamış bir insanı nasıl olurda o uçakta uçuruyorsunuz nasıl bir yönetim ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000