12 Temmuz 2013, Cuma 09:38:39

SAN FRANCISCO KAZASIYLA İLGİLİ YENİ İDDİA

ABD'nin San Francisco kentinde sert iniş yapan Asiana Airlines uçağıyla ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı.
  • net olarak şunlar konuşuluyor kule kayıtlarıda dinlendi incelendi: uçak olmasaı gerekenden daha yavaş, olması gerekende daha alçakda ve olması gereken yere teker koymayıp geri koyuyor ve kuyruk resmen jilet gibi kesliyor kopuyor gidiyor bunlar ciddi yanlışlar ve olanlar.. kara kutu da inceleniyor, pilotun yeterli uçuş saati ile birlikte böyle bir deniz üzerinde pistte iniş yapma tecrübesine sahip olmadığı kesin yeterli 777 model uçağını da uçurucak yeterli uçuş saatine sahip olmadığı.. gibi..bu uçakta ciddi bir mekanik ve elektronik arıza olmadağı kesin olsaydı pilot emergency landing talebi yapardı öyle bir talepte olmadı...normal inişte çakıldı...
  • Önce Asiana şirketinin eğitimin başındaki kişiyi yani direksiyondaki yöneticiyi sorgulamak gerekir. Kimdir ? Nereden buraya eğitim başına gelmiştir ? Konunun uzmanımıdır yoksa arka rüzgarlama gelmiş dir ? Öğretmenlerini kim ve nasıl seçiyor ? VE ACABA AMSTERDAM KAZALARINDAKİ AUTOHRUST ARIZASINI VEYA AIRFRANCE A330 KAZALARINDAKİ HATALARI GİBİ DEĞİŞEN STALL VE OTOMASYON OLAYLARINI TÜM PİLOTLARINA VERDİRMİŞMİDİR ? Yoksa konulara yabancı, benim kaptanı, öğretmenim ve pilotum hata yapmaz diye o yönetici koltuğunu doldurur görünmekte midir ?. Asiana olayında çıkan ön sonuçlara göre öğretmeninden kaptan adayına herkes hatalıdır. Başta B777 autothrust sisteminin çalışma prensiplerini ekiplerin tam anlamadığı ortaya çıkıyor. ASIANA şirketi ülkesinde gazetelere ilan vererek insanlardan özür diliyor. Özür dilemek güzel bir meziyettir, ancak yöneticilerinde yaptığı hatalar da öz eleştri yapılmalı ve sorumlular görevden alınmalıdır. Yoksa bu hatalar bu şirket için yıkımın ilk başlangıçı olur.
  • % 100 pilot hatasi oldugu,kazanin basindan beri belli. Asiana Havayollari durumu kurtarmaya calisiyor. Gunduz vakti lazer tutsan ne olur tutmasan ne olur? Bu sirketi buyuk cezalar ve yaptirimlar bekliyor.Onlarda ne yapsin, dogal olarak durumu hafifletmek,yirtmak icin cesitli bahaneler buluyorlar. Eninde sonunda gercekler ortaya cikacak elbet.
  • ABD'de ucaklara lazer tutacak psikopatlar henuz turemedi,onlar sadece okul basip ogrenci olduruyorlar simdilik
  • Kaza soruşturması tam bir çorbaya dönüştü. Saçma sepelek bir sürü şey dolaşıyor ortalıkta.m En yakın binanın en az 5 km uzakta olduğu yerde ne laseri tutulmuşta gözünü almış? Mürettebat önce kahraman ilan edildi şimdi de geç tahliyeyle suçlanıyor. Uçak pert olmuş pilot yolculara kıpırdamayın demişmiş. Anlaşılan o ki pilotlara kalacak suç.

San Francisco kentinde sert iniş yapmak zorunda kalan Güney Kore havayolu şirketi Asiana Airlines'a ait Boeing 777-200 tipi uçağın pilotlarından birinin inişe geçildiği anda yerden kullanılan bir lazer ile görüş yetisinin engellendiği iddia ediyor. ABD ulusal ulaşım güvenlik dairesi, pilotun söz konusu ifadesini incelemeye alacağını bildirdi.

Öte yandan, inceleme uzmanlarının hazırlamış olduğu rapora göre yolcuların uçaktan tahliyesi yeterince hızlı değildi. İlgili talimatnameye göre görevli mürettebat uçak tamamen durduktan sonra 90 saniye içerisinde yolcuların tahliye organizasyonunu gerçekleştirmekle mükellef. Bunun yerine, söz konusu uçağın mürettebatı öncelikli olarak kaptan pilota motordaki yangınla ilgili bir raporlama yaptı ve ancak bunun akabinde yolcuların tahliyesine başlandı. Tüm bunlar yaşanırken pilotlar yolculardan yerlerinde kalmalarını rica ettiler.

Raporda bildirildiği üzere, Cumartesi günü San Francisco’da düşen Boeing 777-200 tipi uçağın mürettebatı yaklaşık olarak 150 metre kadar yükseklikte uçağın olması gerektiğinden daha alçak uçtuğunu anlamış ve durumu düzeltmeye çalışmıştı. Piste giriş esnasında uçak ani bir şekilde yükselmeye çalışmış fakat uçağın kuyruk kısmı havalimanını çevreleyen setlerden birine çarpmıştı. Felakette 2 kişi hayatını kaybetti ve 180 den fazla kişi de yaralandı.

SAN FRANCISCO KAZASIYLA İLGİLİ YENİ İDDİA

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

camaroth ~ 11 yıl önce
net olarak şunlar konuşuluyor kule kayıtlarıda dinlendi incelendi: uçak olmasaı gerekenden daha yavaş, olması gerekende daha alçakda ve olması gereken yere teker koymayıp geri koyuyor ve kuyruk resmen jilet gibi kesliyor kopuyor gidiyor bunlar ciddi yanlışlar ve olanlar.. kara kutu da inceleniyor, pilotun yeterli uçuş saati ile birlikte böyle bir deniz üzerinde pistte iniş yapma tecrübesine sahip olmadığı kesin yeterli 777 model uçağını da uçurucak yeterli uçuş saatine sahip olmadığı.. gibi..bu uçakta ciddi bir mekanik ve elektronik arıza olmadağı kesin olsaydı pilot emergency landing talebi yapardı öyle bir talepte olmadı...normal inişte çakıldı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DOST ACI SOYLER ~ 11 yıl önce
Önce Asiana şirketinin eğitimin başındaki kişiyi yani direksiyondaki yöneticiyi sorgulamak gerekir. Kimdir ? Nereden buraya eğitim başına gelmiştir ? Konunun uzmanımıdır yoksa arka rüzgarlama gelmiş dir ? Öğretmenlerini kim ve nasıl seçiyor ? VE ACABA AMSTERDAM KAZALARINDAKİ AUTOHRUST ARIZASINI VEYA AIRFRANCE A330 KAZALARINDAKİ HATALARI GİBİ DEĞİŞEN STALL VE OTOMASYON OLAYLARINI TÜM PİLOTLARINA VERDİRMİŞMİDİR ? Yoksa konulara yabancı, benim kaptanı, öğretmenim ve pilotum hata yapmaz diye o yönetici koltuğunu doldurur görünmekte midir ?. Asiana olayında çıkan ön sonuçlara göre öğretmeninden kaptan adayına herkes hatalıdır. Başta B777 autothrust sisteminin çalışma prensiplerini ekiplerin tam anlamadığı ortaya çıkıyor. ASIANA şirketi ülkesinde gazetelere ilan vererek insanlardan özür diliyor. Özür dilemek güzel bir meziyettir, ancak yöneticilerinde yaptığı hatalar da öz eleştri yapılmalı ve sorumlular görevden alınmalıdır. Yoksa bu hatalar bu şirket için yıkımın ilk başlangıçı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DURUMU KURTARMAK ~ 11 yıl önce
% 100 pilot hatasi oldugu,kazanin basindan beri belli. Asiana Havayollari durumu kurtarmaya calisiyor. Gunduz vakti lazer tutsan ne olur tutmasan ne olur? Bu sirketi buyuk cezalar ve yaptirimlar bekliyor.Onlarda ne yapsin, dogal olarak durumu hafifletmek,yirtmak icin cesitli bahaneler buluyorlar. Eninde sonunda gercekler ortaya cikacak elbet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orasi Turkiye mi? ~ 11 yıl önce
ABD'de ucaklara lazer tutacak psikopatlar henuz turemedi,onlar sadece okul basip ogrenci olduruyorlar simdilik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meka ~ 11 yıl önce
Kaza soruşturması tam bir çorbaya dönüştü. Saçma sepelek bir sürü şey dolaşıyor ortalıkta.m En yakın binanın en az 5 km uzakta olduğu yerde ne laseri tutulmuşta gözünü almış? Mürettebat önce kahraman ilan edildi şimdi de geç tahliyeyle suçlanıyor. Uçak pert olmuş pilot yolculara kıpırdamayın demişmiş. Anlaşılan o ki pilotlara kalacak suç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000