14 Kasım 2013, Perşembe 11:38:06

EASA İKİ ŞİRKETE YASAK GETİRDİ!

Atlasjet Havayolları’nın teknik bakım şirketi ATSTEAM ile Prima Havacılık şirketinin yetkileri askıya alındı.
  • Buraya saçma sapan yorum yapan gençler siz bilirmisiniz yaşananları. Arka planda dönen oyunları. DHMİ yada TAV bu oyunun neresinde yada sektörde tekel olan/olmaya çalışan THY ye !!!!!
  • evet magdur'un yazısı biraz ağır olmuş.. Yuh 'da sütten çıkmış ak kaşık rollerinde. Adam'ın söylediklerini tasdiklemeyecek sektör çalışanı var mı?
  • burada harcıyacağınız vakti şirketleriniz için harcayın gençler zira hepiniz mesai saatleri içinde yazışıyorsunuz
  • ats için; SHGM kökenli kalite müdürlerini al kadrona sonra istediğin gibi at oynat. SHGM başkalarına kılı kırk yarsın, ats'ye mats'a gelince masa sandalye olan her yerde yetki ver...denetimleri geyik ortamında lak lak la geçir...Ne oldu EASA SHGM prenslerine acımadı mı? Başka şirketlerde EASA anlayışla karşılar SHGM item'ı zorla yazdırır, şimdi bunların SHY-145'leri neden hala alınmıyor? PN 'sını ver 15 dakika da Cap. Liste girer, iş bitince CMM no'sunu müşteriye sorar... yapılan bakımın evrağını 15 günde zor toplar... Prima için ; sektörün en çöpcü şirketidir, genelde emergency equipment'larda hizmet verir ama nereden ne bulursa takar, CMM falan hak getire... bu yetkileri yıllardır nasıl devam ediyor anlamış değilim, başında eski mühendis var ama daha ziyade hurdacıdır kendileri...
  • Taşınma durumunda otoriteye haber verme diyen yok zaten. Ama otorite geldiğinde de hazır ol, hazırlıklı ol diyoruz. EASA'nın ayak üstü uğrayarak şirketin yetkisini askıya aldıran uygunsuzlukları tespit ediyor da sen Kalite olarak nasıl oluyor da bunları görmüyorsun veya görüyorsun da düzelttiremiyorsun veya görüyormuş da düzeltmiş gibi mi yapıyorsun. Bu ülkede havacılık önce Kalite'de çalışan insanların zihniyetinin değişmesiyle çağ atlayacak. Kişilik karakter meselesi de elzem.
  • EASA'nın Türkiye'deki şirketleri zorladığı bilinen bir şey. Avrupa içindeki şirketler emin olun bizim kadar zorlanmıyordur. Öte yandan bu iki şirketin yetkilerinin taşınma nedeniyle askıya alındığına inanmak da zor. O halde orada taşınacak olan diğer şirketlerin yetkileri neden askıya alınmıyor, diye düşünmek lazım önce. Sonuç olarak, her ne kadar EASA'nın Türk şirketlerine yaklaşımı katı olabilse de bu işi kurallarına göre yapmadığında yetkinin alınabileceğini de bilmen gerekir, ki anlaşılan durum bu. EASA, SHGM değil ki ikili ilişkilerle bu işi çözebilesin, değil mi?
  • abuk subuk yorum yapan arkadaslara: AMO shall notify to the competent authority any proposal to carry out any of the following changes, before such changes take place: · Name of the organisation. · Main location of the organisation. · Additional locations of the organisation. · The accountable manager. · any of the persons nominated under 145.A.30(b); · Facilities, equipment, tools, material, procedures, work scope and certifying staff that could affect the approval. kural cok acik. organizasyonu baska bir yere tasiyorsan onceden otoriteye bilgi vermek zorundasin. tasinma suresince bakim faaliyetlerini layikiyla yapamayacagin icin yetkin askiya alinir, sonrasinda denetlemeyi gecip bakim faaliyetlerine devam edersin. adam sana gore kural koymamis ki? her sey acik secik yazilmis cok oncesinden. neyi elestiriyorsunuz ki?
  • Kac kisiyi doyuruyor bu sirketler bilen var mi. Ataturk bosuna dememis turkun turkten baska dostu yoktur diye. Easa turk sirketlerini kafaya takmis.
  • komik diye yazan havacılık personeli olmadığını umduğum arkadaşlarımızın EASA requirements 145.A.85 ve 145.B.35 maddelerini okumalarını tavsiye ederim. Ev taşımıyor bu şirketler ciddi bakımların yapıldığı facility 'lerini taşıyorlar.
  • Tüm baskılara tehdit ve şantajlara rağmen Primaya EASA yetkisini vermeyenler herhalde çok saftı. Aceleyle EASA yetkisini verirsin EASA'da gelir o yetkiyi yırtıp suratına fırlatır. Olay budur.

Atlasjet Havayolları’nın teknik bakım şirketi ATSTEAM ile Prima Havacılık şirketinin yetkileri askıya alındı. Yetkilerin askıya alınma sebebinin teneke mahallesi diye tabir edilen teknik bakım bölgesinden şirketlerin başka bir yere taşınacak olmaları gösterildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yetkilerini iptal eden EASA, Türk Havayolları Teknik A.Ş’nin de bazı yetkilerini askıya almıştı. Atatürk Havalimanı’nda MRO hizmeti veren ATSTEAM ile Prima Havacılık şirketinin yetkileri de askıya alındı. Ancak bu kez farklı bir nedenden dolayı...

Atatürk Havalimanı apronunda bulunan ve teneke mahallesi olarak tabir edilen bölgeye uçak park alanları yapılacak olmasından dolayı buradaki şirketler yeni yerlere taşınacaklar. ATSTEAM’in isteği üzerine yapılan EASA denetmenlerinin yaptığı denetlemede 'Taşınma süresi' dahilinde yetkilerin askıya alınması kararı verildi. Aynı gerekçe ile Prima Havacılık şirketinin yetkileri askıya alındı.
Şirketler taşınma işlemleri bittikten sonra yetki için yeniden denetleme isteyecek. Denetlemenin sonrasında yetkilerin tekrar iade edileceği belirtildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün resmi twitter hesabından yaptığı açıklama ise manidar bulundu. SHGM, 'Kalite sistemi yeterli etkinlikte çalışmıyor tespiti gerekçesi ile EASA, iki bakım kuruluşlunun tüm EASA yetkilerini askıya almıştır.' şeklinde açıklama yapması tepki ile karşılandı.

Öte yandan ATSTEAM ile Prima Havacılık şirketinin SHY 145 yetkileri ile ilgili herhangi bir sıkıntı olmadığı kaydedildi.

©Airporthaber.com

EASA İKİ ŞİRKETE YASAK GETİRDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Bilir kişi ~ 10 yıl önce
Buraya saçma sapan yorum yapan gençler siz bilirmisiniz yaşananları. Arka planda dönen oyunları. DHMİ yada TAV bu oyunun neresinde yada sektörde tekel olan/olmaya çalışan THY ye !!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sabır ~ 10 yıl önce
evet magdur'un yazısı biraz ağır olmuş.. Yuh 'da sütten çıkmış ak kaşık rollerinde. Adam'ın söylediklerini tasdiklemeyecek sektör çalışanı var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
var ~ 10 yıl önce
ben.
daha da var ~ 10 yıl önce
ben de.. ne teknik bilirsiniz nede ticaret.. gavur gelmiş en çok hizmet ihracı yapan firmaların işlerini ticari niyetle baltalamış. biz ne yapmısız, hadi bide tekmeleyelim de sirin gözükelim demişiz. yarın da sektör neden gelişmiyor, neden piyasa bukadar amatör diye şikayet edersiniz..
did you mean ~ 10 yıl önce
burada harcıyacağınız vakti şirketleriniz için harcayın gençler zira hepiniz mesai saatleri içinde yazışıyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Magdur... ~ 10 yıl önce
ats için; SHGM kökenli kalite müdürlerini al kadrona sonra istediğin gibi at oynat. SHGM başkalarına kılı kırk yarsın, ats'ye mats'a gelince masa sandalye olan her yerde yetki ver...denetimleri geyik ortamında lak lak la geçir...Ne oldu EASA SHGM prenslerine acımadı mı? Başka şirketlerde EASA anlayışla karşılar SHGM item'ı zorla yazdırır, şimdi bunların SHY-145'leri neden hala alınmıyor? PN 'sını ver 15 dakika da Cap. Liste girer, iş bitince CMM no'sunu müşteriye sorar... yapılan bakımın evrağını 15 günde zor toplar... Prima için ; sektörün en çöpcü şirketidir, genelde emergency equipment'larda hizmet verir ama nereden ne bulursa takar, CMM falan hak getire... bu yetkileri yıllardır nasıl devam ediyor anlamış değilim, başında eski mühendis var ama daha ziyade hurdacıdır kendileri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yuh ~ 10 yıl önce
amma kuyruk acin varmis yorumcu. senin o begenmedigin atsteam gecen sene 2 ayri seferde toplam 8 gun easa denetlemesinden gecti. tk, mytechnic, mats, sky suspension alirken ats'ye kiytiriktan 3-5 tane bulgu yazildi. denetleme sonrasi denetci gozumun onunde tesekkur etti accountable manager'a. o zamanlarda enes ats'ye gelmemisti bile. terbiyesizligin alemi yok. oyle veya boyle bu sirkette 300 kusur kisi calisiyor. aileleriyle beraber 1500 kisinin uzerinde kisi ekmek yiyor. anlasilan ats'nin musterilerilenden birisin. bu kadar ayrinti bildigine gore oyle olmali. delikanliysan ismini de yazarsin. bir sorum var. madem oyle niye calistin ki ats ile? nasil olsa isminiz cikmiyor degil mi? vurun abaliya firsati bulunca.
Kalite ~ 10 yıl önce
Taşınma durumunda otoriteye haber verme diyen yok zaten. Ama otorite geldiğinde de hazır ol, hazırlıklı ol diyoruz. EASA'nın ayak üstü uğrayarak şirketin yetkisini askıya aldıran uygunsuzlukları tespit ediyor da sen Kalite olarak nasıl oluyor da bunları görmüyorsun veya görüyorsun da düzelttiremiyorsun veya görüyormuş da düzeltmiş gibi mi yapıyorsun. Bu ülkede havacılık önce Kalite'de çalışan insanların zihniyetinin değişmesiyle çağ atlayacak. Kişilik karakter meselesi de elzem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kalite.. ~ 10 yıl önce
Bu ülkede havacılık patronların kaliteye ve kalitecilere önem vermesiyla değişir! Sadece kurallar istiyor diye kaliteci bulundurursan birşey olmaz. Kaliteci kendi başına ne yapabilir? Sen çalıştığın hangi şirkette patrona rağmen birşey yaptırabildin? Türkiyede böyle bir şirket var da biz mi bilmiyoruz?
EASA Yetkisi Hk. ~ 10 yıl önce
EASA'nın Türkiye'deki şirketleri zorladığı bilinen bir şey. Avrupa içindeki şirketler emin olun bizim kadar zorlanmıyordur. Öte yandan bu iki şirketin yetkilerinin taşınma nedeniyle askıya alındığına inanmak da zor. O halde orada taşınacak olan diğer şirketlerin yetkileri neden askıya alınmıyor, diye düşünmek lazım önce. Sonuç olarak, her ne kadar EASA'nın Türk şirketlerine yaklaşımı katı olabilse de bu işi kurallarına göre yapmadığında yetkinin alınabileceğini de bilmen gerekir, ki anlaşılan durum bu. EASA, SHGM değil ki ikili ilişkilerle bu işi çözebilesin, değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komikcilere ~ 10 yıl önce
abuk subuk yorum yapan arkadaslara: AMO shall notify to the competent authority any proposal to carry out any of the following changes, before such changes take place: · Name of the organisation. · Main location of the organisation. · Additional locations of the organisation. · The accountable manager. · any of the persons nominated under 145.A.30(b); · Facilities, equipment, tools, material, procedures, work scope and certifying staff that could affect the approval. kural cok acik. organizasyonu baska bir yere tasiyorsan onceden otoriteye bilgi vermek zorundasin. tasinma suresince bakim faaliyetlerini layikiyla yapamayacagin icin yetkin askiya alinir, sonrasinda denetlemeyi gecip bakim faaliyetlerine devam edersin. adam sana gore kural koymamis ki? her sey acik secik yazilmis cok oncesinden. neyi elestiriyorsunuz ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biliyorsun ~ 10 yıl önce
Sen biliyorsun, SHGM bilmiyor yani :))
Direnkomikci ~ 10 yıl önce
taşınırsan yetki askıya alınır gibi bir kural mı var EASA'da :) Bu yüzden mi ayak üstü uğrayıp yapılan denetleme sonunda iki şirketin de yetkisi şak diye alınıyor? Kalite Dept.Ları böylesine kiritik durumu niye tespit etmemiş? Ettiyse neden düzelmemiş? SHGM denetlemelerde niye görmemiş de EASA 15 dk'da görmüş???
Goncagül ~ 10 yıl önce
EASA Denetcisi yapmasi gerekeni yapmis. Turkiyede SHGMden bir denetci bunu yapmaya kalkarsa bir daha 145 denetlemesi yapamaz. Bir Kalite Muduru uluorta "significant change" otoriteye rapor edilmeli derse sektorde bir daha is bulamaz. Uzucu ama gercek.
no nick ~ 10 yıl önce
Kac kisiyi doyuruyor bu sirketler bilen var mi. Ataturk bosuna dememis turkun turkten baska dostu yoktur diye. Easa turk sirketlerini kafaya takmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilgi ~ 10 yıl önce
komik diye yazan havacılık personeli olmadığını umduğum arkadaşlarımızın EASA requirements 145.A.85 ve 145.B.35 maddelerini okumalarını tavsiye ederim. Ev taşımıyor bu şirketler ciddi bakımların yapıldığı facility 'lerini taşıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taşınan facility ~ 10 yıl önce
Sen SHGM nin askıya alınan EASA yetkisi için yayınladığı haberi okumadın galiba ? Sen daha komiksin havacılık personeli : ))
Saflar ~ 10 yıl önce
Tüm baskılara tehdit ve şantajlara rağmen Primaya EASA yetkisini vermeyenler herhalde çok saftı. Aceleyle EASA yetkisini verirsin EASA'da gelir o yetkiyi yırtıp suratına fırlatır. Olay budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000