10 Ocak 2014, Cuma 14:06:23

TÜRK ŞİRKETLER O LİSTEDE KAÇINCI OLDU?

Dünyanın en güvenli hava yolu şirketleri listesi açıklandı.
  • Thy'e 6 yıldız bile çok!Tam uçak Ataturk'ten Frankurt'a kalkisa geçerken pistte Pilot anons eder;Yakıtımız yeterli olmadığından ve bagaj kapısı açık unutuldugundan uçuşumuz 1 saat ertelenecektir.Anlayisiniz için teşekkür ederim'den sonra ayaklanan millet ve hosteslerin sessiz kalması.Diger tüm ucuzlarımdaysa hosteslerin asik suratları ve beni dusecekmiyiz yoksa sorusuna kadar sordurtmalari kendilerine.Kaybolan bavullarım ve telefona çıkmayan müşteri servisleri.Rezillik paranla rezillik.Bundan sonra pegasus deneyeceğim yemek yok ama o parayla menununde kralını yersiniz.
  • Bu liste ve ucus guvenligi hakkinda neler dusunuyorlar acaba thy'nin anli sanli, havaciligi 6 ay ogrenci gibi ders calisarak ogrenen!!! , firinciliktan gelme,siveyle konusan zati ve botokslu guluse sahip oteki hemsehrisi??? Havacilik sektorunde guvenlik, ozellikle de ucus guvenligi, ucakta hamsili pilav vermeye,3.sinif yandas,yagci sarkicilarla sov yapmaya, paralari abuk sabuk sponsorluklara,reklamlara harcamaya,torpilli yandas mudurlerini her sene antalya'da toplayip yedirip icirmeye benzemez !!! Ucus guvenliginde 60 buyuk sirket icinde sondan 3. olan ve bu yayinlanan listede de 7 yildiz alan 137 sirket icine giremeyen bir firmayi yonetiyorsunuz hala utanmadan,arlanmadan cikip masal anlatiyorsunuz !!!!
  • Pegasus cok genc ucaklara sahip isi nispeten daha kolay. Yasli filoya ragmen Onur air iyi bir performans gostermis. Turkiyede teknik departman olarak onur air digerlerinden onde ama oda reklam konfor vs. daha kolay sayilabilecek seylerde geri kaldi. ilginc
  • CIA sirketimizde Hic birsekilde flight safety yok Corendon kutlayan arkadasim sen Galiba ilk is deneyimine Corendon airlines ta basladin bu Tablo tam bir fiyasko iyi ucuslar herkese
  • Bittin sen rating lobisi!!
  • Corendon Airlines çalışanı olarak şirketimizle gurur duyuyorum. Tebrikler Corendon
  • düzeltme: Turkish son 3 senedir genel anlamda avrupa'nın en iyi havayolu. sadece ikram olarak değil.
  • YILLARDIR UÇARIM BU PEGASUSA 7 YILDIZ DEĞIL 5 YILDIZ BILE VERMEM ,, KELLE KOÇ BIR ŞIRKET ,,
  • 7 leri tebrik ediyorum . Thy ucus emniyeti acisindan cok onemli adimlar atiyor . Kaza istatistik oranlarindan dolayi 6 da kalmis. Hepsi 7 olur umarim.
  • Eski bir Onur Air'li olarak tebrik ediyorum.

Dünyanın en güvenli hava yolu şirketleri listesi açıklandı.

AirlineRatings.com tarafından yapılan 2013 yılının en güvenli hava yolu şirketleri sıralamasının birincisi Avustralya hava yolu şirketi Quantas oldu.

 CNN Türk'te yer alan habere göre, hava yollarının jet motorlarını kullanmaya başladığı 1950 yılından bu yana ölüm vakası meydana gelmeden kaydettikleri uçuş süresini gözönüne alarak hava yolu şirketilerine 7 yıldızla (en güvenli) 1 yıldız (hiç güvenli değil) arasında puan verdi.

Qantas yedi yıldıza layık görüldü.

Yedi yıldız alarak en güvenli ilk 10 hava yolu şirketi arasında giren diğer hava yolları ise alfabetik sıralamaya göre şunlar oldu: Air New Zealend, All Nippon Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, Eva Air. Royal Jordanian, Singapore Airlines ve Virgin Atlantic.

Dünyadaki toplam 448 hava yolu şirketinden 137'si güvenlik açısından tam puan anlamına gelen yedi yıldız aldı.

Yedi yıldız alan hava yolu şirketleri arasında Onur Air ve Pegasus da bulunuyor.

Türk Hava Yolları ise 6 yıldızda kalarak güvenlik açısından ilk 137 arasında girmeyi başaramadı.

Güvenlik açısından 1 yıldız alarak dünyanın en kötü hava yolu olan şirketler ise Kazakistan Scat, Afgan Kam Air ve Surinam Bluwing şirketleri oldu.

Havacılık Güvenlik Dairesi'ne göre geçtiğimiz yıl hava ulaşımında meydana gelen ölüm oranı rekor seviyede az oldu.

Bu arada Atlasjet 6 yıldız alırken, Sunexpress ve Corendon da 7 yıldız alan şirketler girdi.
 

Airlines        IOSA        EU AllowedFatality Free

FAA Endorsed

ICAO Country Audit

Safety Rating
Atlasjet   2007   6
Corendon Airlines       7
Onur Air       7
Pegasus Airlines       7
SunExpress       7
Turkish Airlines   2009   6

 

TÜRK ŞİRKETLER O LİSTEDE KAÇINCI OLDU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (63)

Anda ~ 7 yıl önce
Thy'e 6 yıldız bile çok!Tam uçak Ataturk'ten Frankurt'a kalkisa geçerken pistte Pilot anons eder;Yakıtımız yeterli olmadığından ve bagaj kapısı açık unutuldugundan uçuşumuz 1 saat ertelenecektir.Anlayisiniz için teşekkür ederim'den sonra ayaklanan millet ve hosteslerin sessiz kalması.Diger tüm ucuzlarımdaysa hosteslerin asik suratları ve beni dusecekmiyiz yoksa sorusuna kadar sordurtmalari kendilerine.Kaybolan bavullarım ve telefona çıkmayan müşteri servisleri.Rezillik paranla rezillik.Bundan sonra pegasus deneyeceğim yemek yok ama o parayla menununde kralını yersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
6 yildiz bile cok ! ~ 10 yıl önce
Bu liste ve ucus guvenligi hakkinda neler dusunuyorlar acaba thy'nin anli sanli, havaciligi 6 ay ogrenci gibi ders calisarak ogrenen!!! , firinciliktan gelme,siveyle konusan zati ve botokslu guluse sahip oteki hemsehrisi??? Havacilik sektorunde guvenlik, ozellikle de ucus guvenligi, ucakta hamsili pilav vermeye,3.sinif yandas,yagci sarkicilarla sov yapmaya, paralari abuk sabuk sponsorluklara,reklamlara harcamaya,torpilli yandas mudurlerini her sene antalya'da toplayip yedirip icirmeye benzemez !!! Ucus guvenliginde 60 buyuk sirket icinde sondan 3. olan ve bu yayinlanan listede de 7 yildiz alan 137 sirket icine giremeyen bir firmayi yonetiyorsunuz hala utanmadan,arlanmadan cikip masal anlatiyorsunuz !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xwb ~ 10 yıl önce
Pegasus cok genc ucaklara sahip isi nispeten daha kolay. Yasli filoya ragmen Onur air iyi bir performans gostermis. Turkiyede teknik departman olarak onur air digerlerinden onde ama oda reklam konfor vs. daha kolay sayilabilecek seylerde geri kaldi. ilginc

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
CIA sirketimizde Hic birsekilde flight safety yok Corendon kutlayan arkadasim sen Galiba ilk is deneyimine Corendon airlines ta basladin bu Tablo tam bir fiyasko iyi ucuslar herkese

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bittin sen rating lobisi!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 10 yıl önce
Corendon Airlines çalışanı olarak şirketimizle gurur duyuyorum. Tebrikler Corendon

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
düzeltme: Turkish son 3 senedir genel anlamda avrupa'nın en iyi havayolu. sadece ikram olarak değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cüz ~ 10 yıl önce
YILLARDIR UÇARIM BU PEGASUSA 7 YILDIZ DEĞIL 5 YILDIZ BILE VERMEM ,, KELLE KOÇ BIR ŞIRKET ,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b ~ 10 yıl önce
Kelle koç bir şirketse yıllardır uçmanızın sebebi nedir acaba?
katılıyorum ~ 10 yıl önce
pgs ye 1 yıldız gene verilmez.ayrıca adam yıllardır pegasusla uçarım diye bişey yazmamış.yıllardır uçarım başka bir şey.zorunuza gitmesin...
b ~ 10 yıl önce
Yıllardır uçuyor ama Pegasus' la uçmuyorsa Pegasus' un 5 yıldız mı 7 yıldız mı olduğuna nasıl karar veriyor? Pegasus ile ilgili araştırma mı yapmış? Laf cambazlığı yapmayın, hem Pegasus la uçmaktan geri kalmıyorsunuz hem de her fırsatta eleştiriyorsunuz. Uçmayın o zaman.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
7 leri tebrik ediyorum . Thy ucus emniyeti acisindan cok onemli adimlar atiyor . Kaza istatistik oranlarindan dolayi 6 da kalmis. Hepsi 7 olur umarim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Eski bir Onur Air'li olarak tebrik ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000