10 Şubat 2019, Pazar 10:05:02

Ve dev uçak otel bahçesinde...

Türk iş adamı Atilay Uslu ve Yıldıray Karaer'in sahibi olduğu Hollanda ve Benelüks ülkelerindeki en büyük otelin bahçesine konulacak Boeing 747 tipi uçağın transferi tamamlandı.
  • Önce kabin memurlarınıza yabancı dil dersi verin Yanımda oturan yolcu battaniye istiyor fakat memur bunu bile anlamıyor,öte yandan başkası kaçta ineriz diyor onu anlamıyor Allah dan acil bir durum yaşamadık yoksa o memurlarınız nasıl derdini anlatırdı bilmiyorum
  • Olay bu gurbetçi iş adamları bak ne yapıyor Süper
  • Bu ucagin bir insanin hayalinde olmasi icin diger ucklardan ayiran özelligi nedir? B777 herkesin hayal ettigi bir Ucak olmuyor mu bu durumda. Bir insan Boeing 747 yi neden hayal eder ki? Etse etse merak eder.
  • Otel de öyle müthiş lux konsept bir otel değil. Gayet sıradan 3 yıldızlı bir otel. Neyi abarttılar anlamadım. Mesele reklamda yarin bir açıklama yapsınlar reise hediye ediyoruz alsın sarayının bahçesine koysun falan desinler. Süpper gundem olurlar. Reis alışıktır öyle hediyelere. Yadırgamaz
  • ""Dedik ki herkesin hayal ettiği bir uçak olan Boeing 747 jumbojet uçağını otelin bahçesine koyalım. Boeing 747 uçağın 50'inci yıldönümü olan 9 Şubat'ta bu işin olması için yola çıktık." dedi. Aglamak istiyorum. Bu ne yaa. Ucak tarihinin cöplügündeki yerini almaya hazirlanan B747 ne zamandan beri herkesin hayal ettigi bir Ucak.
  • Cevreyolu ve otoban kavsaklari arasinda yer Alan bir otelin bahcesine böyle dev bir ucagi tasimanin espirisini hala anlamis degilim. Hele 1 yilda bu ucagi görmek icin 500 Bin ziyaretci gelecek aciklamasi beni gebertti. Yahu Amsterdam Hollanda da degil mi. Bu sehrin havaalani dünyanin sayili havaalanlarindan degil mi.. hergün bu ucaktan onlarca buraya inip kalkmiyor mu.. Yoksa biz mi Hollandalilari gözümüzde büyüttük. Meger adamlar hic Ucak görmemis her yil görmek icin 500 bin gelecek.. 10 yilda 5 milyon yapar agaa.. La gidin laa..
  • Sarayın bahçesine de yakışır.
  • Bu olay niye bu kadar haber yapılıyor? Ve bu abartı niye? Gizli bir reklam mı acaba?
  • Gunlerdir hepimize dert olmustu. Kofteci olarak hizmet verebilir nihayet.

Türk iş adamı Atilay Uslu ve Yıldıray Karaer'in sahibi olduğu Hollanda ve Benelüks ülkelerindeki en büyük otelin bahçesine konulacak Boeing 747 tipi uçağın transferi tamamlandı.

Dünyanın en büyük uçaklarından biri olan 170 ton ağırlığındaki Boeing 747 tipi uçak, büyük bir ekip çalışması ve uzaktan kumandayla yürütülen ağır nakliye aracı ile taşınarak otelin bahçesine getirildi.

Uçak, yol güzergahında bulunan 16 tarla, kanalların üzerine kurulacak köprü üzerinden ve A9 otoyolundan geçerek Hollanda'nın Haarlemmermeer belediyesine bağlı Badhoevedorp köyünde geçen yıl açılan üç konsept binadan oluşan 44 bin metrekarelik, 680 odalı, 35 bin metrekare alandaki otelin bahçesine konuldu.

Hollanda'da yaşayan Afyonkarahisar doğumlu 51 yaşındaki Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son aşamayı heyecanla izlediğini belirterek, bir kişi ile başlayan projeyi 55 kişilik bir ekiple tamamladıklarını söyledi.

Diğer otellerinde olduğu gibi bu otelde de uçak temalı bir şey olması gerektiğini düşündüklerini kaydeden Uslu, "Dedik ki herkesin hayal ettiği bir uçak olan Boeing 747 jumbojet uçağını otelin bahçesine koyalım. Boeing 747 uçağın 50'inci yıldönümü olan 9 Şubat'ta bu işin olması için yola çıktık." dedi.

Uçağın nakliye aracında bulunan 192 tekerin 57 manevra yaparak bahçeye girdiğini ifade eden Uslu, "Bahçe 51 metre fakat uçağın eni 64 metre. Bu yüzden son bölüm heyecanlı geçti. Uçağın içinde insanların 5D ile tecrübe edeceği türbülans ve uçak tarihi gibi farklı ve güzel temalar işlenecek." ifadesini kullandı.

Uslu, 22 departmandan onay aldıklarını belirterek, hepsinin gönül rahatlığıyla olmadığını, bazılarının baskı bazılarının ise sevgi ile olduğunu anlattı.

Karaer de uçağın otelin bahçesine yerleştirilmesinin sadece Hollanda'da değil dünya genelinde izlendiğini aktararak şunları kaydetti:

"Biz işe başlarken bu şekilde bir gündem olacağını beklemiyorduk. Hem otelimiz hem markamız için iyi bir reklam oldu. Uçak yerine konulduktan sonra içinde yapılması gereken modifikasyonlar, iyileştirme ve hazırlık dönemi var. Eylül ayına kadar bunları tamamladıktan sonra ziyaretçilere açılmış olacak."

Projede önemli rolü olan otelin üst düzey yöneticilerinden Uslu'nun kız kardeşi Günay Uslu da Boeing 747 tipi uçağın otoyol ve arsaları geçerek bahçeye konulmasının ülkede bir ilk olduğunu dile getirdi.

Günay Uslu, şöyle devam etti:

"Devlet adamlarını ikna etmek çok zor olmadı fakat tarla sahipleri olan 16 çiftçiyi ikna etmekte zorlandık. Bunların 6 tanesi çok zorluk çıkardı. Çok uçuk rakam isteyenler oldu pazarlık yaparak bir sonuca vardık. Baya bir uğraştık aslında. İnat ettik artık yapacağız dedik ondan sonra inatla buraya getirdik. İnsanlar gerçekten başarabilecekler mi diye oturup bizi seyrettiler. Binlerce kişi geldi ve biz bunu beklemiyorduk. 10 bin kişi başvurdu fakat kapasiteden dolayı bazılarını elemek zorunda kaldık."

Uslu, uçağın Eylül ayında ziyarete hazır olduktan sonra ilk yıl 300 bin, 3 yıl sonra ise 500 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Çok sayıda basın mensubunun takip ettiği ve davetlinin izlediği uçağın transferi, salıyı çarşambaya bağlayan gece Amsterdam Schiphol Havalimanı'ndan başlamış ve ulaştığı Sloterweg yolunda iki gün beklemişti.

Cuma gecesi geçici bir süre trafiğe kapatılan ülkenin işlek yollarından biri olan A9 otoyolunda bazı sokak lamba direkleri ve otoyol korkulukları yerlerinden çıkarıldıktan sonra uçağın geçişiyle transferin ikinci aşaması tamamlanmıştı.













Ve dev uçak otel bahçesinde...

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Yolcu ~ 5 yıl önce
Önce kabin memurlarınıza yabancı dil dersi verin Yanımda oturan yolcu battaniye istiyor fakat memur bunu bile anlamıyor,öte yandan başkası kaçta ineriz diyor onu anlamıyor Allah dan acil bir durum yaşamadık yoksa o memurlarınız nasıl derdini anlatırdı bilmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen dua et ~ 5 yıl önce
Sana are you menü demediler daha. Neleri var neleri Allahım sana geliyorum
Olay ~ 5 yıl önce
Olay bu gurbetçi iş adamları bak ne yapıyor Süper

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rüya ~ 5 yıl önce
Bu ucagin bir insanin hayalinde olmasi icin diger ucklardan ayiran özelligi nedir? B777 herkesin hayal ettigi bir Ucak olmuyor mu bu durumda. Bir insan Boeing 747 yi neden hayal eder ki? Etse etse merak eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok garip ~ 5 yıl önce
Otel de öyle müthiş lux konsept bir otel değil. Gayet sıradan 3 yıldızlı bir otel. Neyi abarttılar anlamadım. Mesele reklamda yarin bir açıklama yapsınlar reise hediye ediyoruz alsın sarayının bahçesine koysun falan desinler. Süpper gundem olurlar. Reis alışıktır öyle hediyelere. Yadırgamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 5 yıl önce
""Dedik ki herkesin hayal ettiği bir uçak olan Boeing 747 jumbojet uçağını otelin bahçesine koyalım. Boeing 747 uçağın 50'inci yıldönümü olan 9 Şubat'ta bu işin olması için yola çıktık." dedi. Aglamak istiyorum. Bu ne yaa. Ucak tarihinin cöplügündeki yerini almaya hazirlanan B747 ne zamandan beri herkesin hayal ettigi bir Ucak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayal? ~ 5 yıl önce
Binenlere lafimiz yok, binmeyenlerin hayali olabilir.
B747 ~ 5 yıl önce
Cevreyolu ve otoban kavsaklari arasinda yer Alan bir otelin bahcesine böyle dev bir ucagi tasimanin espirisini hala anlamis degilim. Hele 1 yilda bu ucagi görmek icin 500 Bin ziyaretci gelecek aciklamasi beni gebertti. Yahu Amsterdam Hollanda da degil mi. Bu sehrin havaalani dünyanin sayili havaalanlarindan degil mi.. hergün bu ucaktan onlarca buraya inip kalkmiyor mu.. Yoksa biz mi Hollandalilari gözümüzde büyüttük. Meger adamlar hic Ucak görmemis her yil görmek icin 500 bin gelecek.. 10 yilda 5 milyon yapar agaa.. La gidin laa..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Para ~ 5 yıl önce
Para ve güç
Reiss ~ 5 yıl önce
Sarayın bahçesine de yakışır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gizli reklam ~ 5 yıl önce
Bu olay niye bu kadar haber yapılıyor? Ve bu abartı niye? Gizli bir reklam mı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gizli reklam ~ 5 yıl önce
Artık gına geldi inanın gına geldi corendon ile uçtum 9 saat gecikmeli bir tane çalışan da gelip açıklama yapmadı buna ne demeli peki neden bunlar haber yapılmadı tazminat dahi alamadık yalanlar üst üste bırakın şu abartmalari
Gecikmeden ~ 5 yıl önce
Bahseden yok hep hava hep cıva isine nasıl geliyorsa öyle herkes uçak gecikince su bile verem olmadı kuralları bilen yolcuyum ama kimse de gelip açıklama dahi yapmadı yazık
cok sukur ~ 5 yıl önce
Gunlerdir hepimize dert olmustu. Kofteci olarak hizmet verebilir nihayet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kardeşim ~ 5 yıl önce
Bunu o kadar abarttilar ki bilmesek etmesek tamam diyecez
Misafir ~ 5 yıl önce
Nazar etme ne olur çalış senin de olur

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000