03 Mayıs 2020, Pazar 22:28:56

DHMİ'den Atatürk Havalimanı açıklaması

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Atatürk Havalimanı ile ilgili bir kamuoyu açıklaması yaptı.
  • Hastane ilk başta covid salgını için açılacak dendi ama hala hizmete girmedi. Hizmete girse bile 05/23 pistinde uçak operasyonları devam ediyor hala hastalar orda nasıl rahat edecek 200 metre ötesine B777 inerken ?
  • Artık güzelim Atatürk havalimanı yok onun yerine güzelim İstanbul havalimanı yapıldı ve kullanılmaya başladı, millet parkı olacaktı, fuar alanı olacaktı gibi bazı projelere karşın sonunda havalimanı kısıtlı olarak kullanılmaya karar verildi ve kısıtlı olarak kullanım için mevcut 05-23 pisti fazlasıyla yeterli, Sabiha Gökçen havalimanı tek pisti ile günde 700 trafiğe hizmet veriyor. Kullanılmayan yani şu anda üzerine hastahane yapılan paralel 17-35 (sağ-sol) pistlerinin zaten şimdi veya ileride hiç bir şekilde kullanılması planlanmamaktadır çünkü artık onun yerine yeni bir havalimanı kullanıma başladı.Kullanılmayan pistlerin bakımını yapmazsanız zaten kısa zaman içinde deforme olacak ve her tarafından otlar falan çıkacaktır.Dolayısıyla bu pistlerin muhafaza edilmesi için hiç bir gerekçe yoktur. Muhtemelen herhalde bundan sonra da kalan tek pist ağırlıklı olarak ambulans uçuşlar için kullanılabilir.
  • Zaten 05/23 ile 35 pistleri özellikle güneyli operasyonda aynı anda kullanıldığında hep sıkıntı çıkartıyordu. 05/23 pisti şuan o alana yeter de artar bile. 35 e inmek isteyen aynı istikamette 20 mil daha gitsin istanbul havalimanına insin bi zahmet. Hastane bi an önce tamamlanıp hizmete girer umarım. Havacılığın geleceği bu salgının bitmesine bağlı.
  • arkadaşlar acaba neden pistin tam ortasına yapılmadı bu hastanede sonuna yapıldı bence tam ortaya yapılmalıydı pistin
  • Yaratıcılığınızı kaybettiniz. Sizleri de liyakata göre işe almadıkları belli. 3000 kişi içerisinden bir taneniz de mi aklını kullanmaktan, biraz inandırıcı olmaktan yoksun?
  • Victor aprona yapaydınızya. Sefaköy tarafından girilirdi.
  • DHMİ, şu yazıyı yazarken hiç utanıp sıkılmadı mı acaba? Adınız güya Devlet Hava Meydanları İşletmesi ama bu yazıyla ancak milleti işletebilirsiniz. Bu yazdığınıza da kim inanır, neyse...
  • Seffaflik ve durustlugun bittigi hayatimizin emegimizin zenginligin ese dosta yandasa dagitildigi, ayaklarin bas oldugu,hakkini arayanlarin omekten beter edildigi Sukret denildigi yerdir buralar
  • Yarın bir kaza olduğunda ki umarız olmaz o zaman ne diyeceksiniz merak ediyorum sevgili yalakalar..?!
  • Newyork ve Londra’daki meydanların mesafesi birbirine daha yakın ve yoğun uçuş oluyor. Savunmaya geçmek yerine emir yukardan deyip ses çıkarmadan oturacaksın, yalan günahtır.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Atatürk Havalimanı ile ilgili bir kamuoyu açıklaması yaptı.

DHMİ'nin açıklaması şöyle;
Atatürk Havalimanı 17/35 pistleri İstanbul Havalimanının tam kapasite ile faal olduğu 6 Nisan 2019 tarihinden bugüne kadar kullanılmamıştır. Bahse konu pistler İstanbul Havalimanı iniş kalkış operasyonlarını olumsuz etkilediği ve ciddi kapasite kayıplarına neden olduğu için devre dışı bırakılmıştır.

Atatürk Havalimanında gerçekleşen sınırlı sayıdaki uçuş operasyonları için 05/23 pisti kullanılmaktadır.
Devre dışı olan 35L/R pistlerinde inşa edilen Hastane'nin Atatürk Havalimanı operasyonlarına olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır.

Aktif olarak kullanılan 05/23 pistinden park alanları, genel Havacılık terminali ve bakım hangarlarına uçak trafiklerini yönlendirilebilecek alternatifli taksi yollarımız bulunmaktadır. Öte yandan Annex-14’te belirtilen tüm şartlara uygundur ve herhangi bir mania teşkil etmemektedir.

Bir diğer husus da, yapımı devam eden imalatların elektronik, seyrüsefer ve radar cihazlarına hiçbir olumsuz etkisi yoktur.



DHMİ'den Atatürk Havalimanı açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (60)

Sully ~ 4 yıl önce
Hastane ilk başta covid salgını için açılacak dendi ama hala hizmete girmedi. Hizmete girse bile 05/23 pistinde uçak operasyonları devam ediyor hala hastalar orda nasıl rahat edecek 200 metre ötesine B777 inerken ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 4 yıl önce
Artık güzelim Atatürk havalimanı yok onun yerine güzelim İstanbul havalimanı yapıldı ve kullanılmaya başladı, millet parkı olacaktı, fuar alanı olacaktı gibi bazı projelere karşın sonunda havalimanı kısıtlı olarak kullanılmaya karar verildi ve kısıtlı olarak kullanım için mevcut 05-23 pisti fazlasıyla yeterli, Sabiha Gökçen havalimanı tek pisti ile günde 700 trafiğe hizmet veriyor. Kullanılmayan yani şu anda üzerine hastahane yapılan paralel 17-35 (sağ-sol) pistlerinin zaten şimdi veya ileride hiç bir şekilde kullanılması planlanmamaktadır çünkü artık onun yerine yeni bir havalimanı kullanıma başladı.Kullanılmayan pistlerin bakımını yapmazsanız zaten kısa zaman içinde deforme olacak ve her tarafından otlar falan çıkacaktır.Dolayısıyla bu pistlerin muhafaza edilmesi için hiç bir gerekçe yoktur. Muhtemelen herhalde bundan sonra da kalan tek pist ağırlıklı olarak ambulans uçuşlar için kullanılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 4 yıl önce
Zaten 05/23 ile 35 pistleri özellikle güneyli operasyonda aynı anda kullanıldığında hep sıkıntı çıkartıyordu. 05/23 pisti şuan o alana yeter de artar bile. 35 e inmek isteyen aynı istikamette 20 mil daha gitsin istanbul havalimanına insin bi zahmet. Hastane bi an önce tamamlanıp hizmete girer umarım. Havacılığın geleceği bu salgının bitmesine bağlı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tam ortası ~ 4 yıl önce
arkadaşlar acaba neden pistin tam ortasına yapılmadı bu hastanede sonuna yapıldı bence tam ortaya yapılmalıydı pistin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haydi Aktrolller ~ 4 yıl önce
Yaratıcılığınızı kaybettiniz. Sizleri de liyakata göre işe almadıkları belli. 3000 kişi içerisinden bir taneniz de mi aklını kullanmaktan, biraz inandırıcı olmaktan yoksun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X37FO ~ 4 yıl önce
Victor aprona yapaydınızya. Sefaköy tarafından girilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özgür ~ 4 yıl önce
DHMİ, şu yazıyı yazarken hiç utanıp sıkılmadı mı acaba? Adınız güya Devlet Hava Meydanları İşletmesi ama bu yazıyla ancak milleti işletebilirsiniz. Bu yazdığınıza da kim inanır, neyse...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adam kandirma ~ 4 yıl önce
Seffaflik ve durustlugun bittigi hayatimizin emegimizin zenginligin ese dosta yandasa dagitildigi, ayaklarin bas oldugu,hakkini arayanlarin omekten beter edildigi Sukret denildigi yerdir buralar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 4 yıl önce
Yarın bir kaza olduğunda ki umarız olmaz o zaman ne diyeceksiniz merak ediyorum sevgili yalakalar..?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Palavra ~ 4 yıl önce
Newyork ve Londra’daki meydanların mesafesi birbirine daha yakın ve yoğun uçuş oluyor. Savunmaya geçmek yerine emir yukardan deyip ses çıkarmadan oturacaksın, yalan günahtır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000