04 Aralık 2019, Çarşamba 18:58:19

DHMİ'nin Karbonsuz Havalimanı Projesi resmen başladı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla DHMİ'nin 'Karbonsuz Havalimanı Projesi'nin başladığını duyurdu.
  • Hepiniz burdasınız anlaşılan kimin sazan olduğu ortaya çıktı :) kalkın yerinize yatın ya da pes fln atın anlaşılmasın çalışmadığınız :)
  • "Sayıştay 2017 Denetim Raporu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından işletilen 49 havalimanından sadece 8 havalimanın kar elde ettiğini ortaya koydu." Oncelikle zarar eden havalimanlarini kara gecirmeye calissinlar, karbon salinimini sonra cozerler. EYT yuzunden batan Norvec, Danimarka, Finlandiya, ve Isvec'de boyle yapti-:).
  • Gercek anlamda `0` karbonlu bir havalimani imkansiza yakin bir varsayim. Su anda hali hazirda akreditasyon alan bircok dunya havalimani icin de bu sadece hesap ve kagit islerinden baska bisey degil. Olmaz mi olur sadece belli sartlar gerekli; - Enerji verimliligi ( Maliyet Dusurucu ) - Havalimaninin yenilenebilir enerji ile desteklenmesi - sayilabilir bir alt yapi olmasi ( Maliyet arttirici ) - Eksik kalan karbon salinimin piyasadan alinmasi ( Maliyet arttirici ) Bu sartlar altinda mumkun :) Ama bu yazilanlar kadar kolay degil cunku alt basliklari oldukca detayli ve malesef, $ gozden cikarmak gerek Saygilar
  • Karbonu boşverin de dünyanın dört bi yanından tursit ağırlayan Kapadokyada adam gibi bi havalimani terminali yok cok ilkel lavabolar felan icler acisi Turk olmaktan utandim gorunce kucucuk liman
  • Karbonsuz havalimanı derken yeşilsiz Türkiye yi mi kastediyorlar anlamadım..! Sanki hep böyle oluyor gibi..! Şakşakçılar ne düşünüyor ?
  • Su DHMi ye is yapan muteahhlt listesini koysunlar yemyesil olur.
  • Önce Personel servis alanındaki sigara içenleri düzenlemeleri gerekli.Servis aralarında,Yaya yollarında ,Bekleme yerlerinde nefes alamıyoruz. Çıkıştan servise gidene kadar dumandan kaç tane sigara içmiş gibi zehirleniyoruz.
  • havalimalarındaki başta tüm follow me araçları olmak üzere tüm araçların elektrikli modelleri tercih edilmeli alınmalı
  • Simdi bu zat basladi deyince baslamis mi oluyor? Ayrintilari nedir? Nasil uygulanacak? Her zamanki gibi ver coskuyu.. Ver Mehteri.. Nasilsa bu halk ne dersen inaniyor.
  • Sen gel kuzey ormanını yok et sonra çevrecilik projesi adı altında milletin gözünü boya :D

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla DHMİ'nin 'Karbonsuz Havalimanı Projesi'nin başladığını duyurdu.

Karbonsuz Havalimanı Projesi, DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin'in Twitter hesabından yapılan paylaşımla duyuruldu. 

Keskin, yaptığı paylaşımda "Türkiye'nin havalimanı otoritesi iklim değişikliğinin önüne geçiyor. Çevre dostu çalışmalarımıza ek olarak Karbonsuz Havalimanı Projesi'nin başladığını gururla duyuruyoruz. DHMİ çalışıyor, karbon salınımı azalıyor!" ifadelerine yer verdi. 

 

DHMİ'nin Karbonsuz Havalimanı Projesi resmen başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Atcoya ~ 4 yıl önce
Hepiniz burdasınız anlaşılan kimin sazan olduğu ortaya çıktı :) kalkın yerinize yatın ya da pes fln atın anlaşılmasın çalışmadığınız :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanadadan ~ 4 yıl önce
"Sayıştay 2017 Denetim Raporu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından işletilen 49 havalimanından sadece 8 havalimanın kar elde ettiğini ortaya koydu." Oncelikle zarar eden havalimanlarini kara gecirmeye calissinlar, karbon salinimini sonra cozerler. EYT yuzunden batan Norvec, Danimarka, Finlandiya, ve Isvec'de boyle yapti-:).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet Guzenler ~ 4 yıl önce
Gercek anlamda `0` karbonlu bir havalimani imkansiza yakin bir varsayim. Su anda hali hazirda akreditasyon alan bircok dunya havalimani icin de bu sadece hesap ve kagit islerinden baska bisey degil. Olmaz mi olur sadece belli sartlar gerekli; - Enerji verimliligi ( Maliyet Dusurucu ) - Havalimaninin yenilenebilir enerji ile desteklenmesi - sayilabilir bir alt yapi olmasi ( Maliyet arttirici ) - Eksik kalan karbon salinimin piyasadan alinmasi ( Maliyet arttirici ) Bu sartlar altinda mumkun :) Ama bu yazilanlar kadar kolay degil cunku alt basliklari oldukca detayli ve malesef, $ gozden cikarmak gerek Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Recep erdoğan ~ 4 yıl önce
Karbonu boşverin de dünyanın dört bi yanından tursit ağırlayan Kapadokyada adam gibi bi havalimani terminali yok cok ilkel lavabolar felan icler acisi Turk olmaktan utandim gorunce kucucuk liman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
retro ~ 4 yıl önce
kullanılır durumda ise problem yok.
... ~ 4 yıl önce
Karbonsuz havalimanı derken yeşilsiz Türkiye yi mi kastediyorlar anlamadım..! Sanki hep böyle oluyor gibi..! Şakşakçılar ne düşünüyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yemyesil ~ 4 yıl önce
Su DHMi ye is yapan muteahhlt listesini koysunlar yemyesil olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YEŞİL ~ 4 yıl önce
Önce Personel servis alanındaki sigara içenleri düzenlemeleri gerekli.Servis aralarında,Yaya yollarında ,Bekleme yerlerinde nefes alamıyoruz. Çıkıştan servise gidene kadar dumandan kaç tane sigara içmiş gibi zehirleniyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sigara içen ~ 4 yıl önce
Pardon ama açık alanda sigara içmek yasal, herkesin hayatına kimse karışamaz :)
elektrik ~ 4 yıl önce
havalimalarındaki başta tüm follow me araçları olmak üzere tüm araçların elektrikli modelleri tercih edilmeli alınmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 4 yıl önce
Simdi bu zat basladi deyince baslamis mi oluyor? Ayrintilari nedir? Nasil uygulanacak? Her zamanki gibi ver coskuyu.. Ver Mehteri.. Nasilsa bu halk ne dersen inaniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:D ~ 4 yıl önce
Sen gel kuzey ormanını yok et sonra çevrecilik projesi adı altında milletin gözünü boya :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000