14 Aralık 2021, Salı 12:17:54

Havalimanlarında FOD yürüyüşü

DHMİ tarafından işletilen havalimanlarında FOD farkındalık yürüyüşü yapıldı.
  • :)
  • Tebrikler, ucuş güvenliğini insanlara öğretmek için çok güzel bir adım, yalnız IGA dan önce bu tip yürüyüşler neden yapılmıyordu? IGA yı takip emeye devam etmeli
  • Yollar Yürümekle Aşınmaz. (Süleyman Demirel) Rahmetle anıyoruz..

DHMİ tarafından işletilen havalimanlarında FOD farkındalık yürüyüşü yapıldı.

Havalimanı uçak hareket alanı (Pist, Apron ve Taksi yolu) üzerinde bulunabilecek; lastik parçası, taş, kum, pet şişeler, kâğıtlar, meşrubat kutuları, gazete/dergi parçaları, bez/kumaş/kauçuk parçalar, poşet vb. uçuş emniyetini olumsuz etkileyebilecek yabancı maddeler “Yabancı Madde Döküntüsü” (FOD) olarak tanımlanıyor. Bu maddelerin ortaya çıkarabileceği sorunların önlenmesi amacıyla, uçak hareket alanı, havalimanı personelince düzenli aralıklarla titiz bir şekilde kontrol edilerek temizleniyor.

FOD ve sebep olabileceği havacılık hadiselerine ilişkin farkındalığın artırılması, havalimanı personelinin bilinçlendirilmesi için havalimanlarında COVID-19 tedbirlerine riayet edilerek 2021 yılı “FOD Yürüyüşü” etkinliği gerçekleştirildi.

FOD farkındalık yürüyüşü sonrasında katılımcılardan alınan görüş, öneri ve geri bildirimler değerlendirilerek, karşılıklı etkileşim sağlanıyor. Uçuş emniyeti farkındalığı üzerinde yaptığı pozitif etkiler göz önünde bulundurularak etkinliğin her yıl düzenli olarak gerçekleştirilmesi planlanıyor.















Havalimanlarında FOD yürüyüşü

Yorumlar

gurur duydum ~ 2 yıl önce
:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
-mış gibi ~ 2 yıl önce
Yalandan FOD topluyormuş gibi yaptık yazmamışlar da… DHMİnin havacılıktan haberi dahi olmayan personelleri ve her türlü farkındalık eğitimini ve toplantıyı -mış gibi yapan idarecileri. Bu kurum sizlerden kurtulmadığı sürece kurumsallaşma ve profesyonelleşme ihtimali yok. Özelleştirme bu kurum için ihtiyaçtır.
dve ~ 2 yıl önce
Tebrikler, ucuş güvenliğini insanlara öğretmek için çok güzel bir adım, yalnız IGA dan önce bu tip yürüyüşler neden yapılmıyordu? IGA yı takip emeye devam etmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yürü be ~ 2 yıl önce
Yollar Yürümekle Aşınmaz. (Süleyman Demirel) Rahmetle anıyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000