12 Ocak 2015, Pazartesi 07:50:45

KASTAMONU HAVALİMANI KARLA MÜCADELE EDİYOR

Kastamonu Havalimanı Müdürü Mustafa Konca, uçak seferlerinde aksama yaşanmaması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.
  • Sefer iptalini kar nedeniyle değil düşük görüş mesafesi sis nedeniyle olması aşırı kar yağan Kastamonu Havalimanı için ciddi bir başarıdır. Bunun yalanla atmayla alakası değil bilip bilmeden yorum yapmayla alakası var.Ayrıca bu kadar mı kolay insan hakkına girmek, personel ayın 15ini bekliyo falan diye atmak yalan söylemek.! Bu kadar emeğe haksızlık değilmi yapılan bu yorum.
  • Tecrübeli personel derken? Atma atma o kadar. Eski müdür de çıkar böyle yalanlar sıralardı, sen de başladın. Görüyoruz çalışmalarınızı takipteyiz. Personelleriniz ayın 15i gelsin de nasıl gelirse gelsin mantığında malesef. Çeki Düzen verilmeli.

Konca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdürlüğü'ne ait havalimanında, kardan kaynaklı uçuş iptalinin olmadığını belirtti.

"Kış şartlarına karşı ekiplerimiz yoğun bir mücadele içinde" diyen Konca, "Aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı, yoğun bir çalışmayı da beraberinde getirdi. Kurumumuza ait 2 kar küreme, süpürme ve üfleme özelliğine sahip kombine karla mücadele aracı, 1 kar püskürtme aracı, buz çözmek için kullanılan 1 adet de-icing serpme aracı ile uçak trafiğinin aksamaması için personelimiz mesai mefhumu gözetmeksizin 24 saat esasına göre çalışıyor" ifadesini kullandı.

Konca, şu ana kadar pistten kaynaklı bir uçuş iptali olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Şu ana kadar pist, apron ve taksi yolu sahalarından kaynaklanan uçuş iptali yoktur. Karla mücadele çalışmaları, eğitimli ve deneyimli ekipler ile yüksek donanımlı araçlarımızla yapılmaktadır. Bu sayede pistler temizlenerek uçakların inişine imkan sağlanmaktadır. Ancak sis ve yoğun kar yağışına bağlı düşük görüş mesafesinden dolayı zaman zaman sefer iptalleri yaşanmaktadır. Karla mücadele ekibimiz kış sezonu öncesi hazırlanan plan dahilinde çalışmalarına devam etmektedir. Sahalarımız ve iç yollarımız açık vaziyette tutulmaktadır. Gerek personelimiz, gerekse araçlar yeterli performansa sahiptir. Bu konuda yoğun çaba gösteren ekiplerimize teşekkür ediyoruz. Havalimanımızda üyesi olduğumuz Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO ) tarafından yayınlanan standartlarda hizmet vermekteyiz.''

KASTAMONU HAVALİMANI KARLA MÜCADELE EDİYOR

Yorumlar

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sefer iptalini kar nedeniyle değil düşük görüş mesafesi sis nedeniyle olması aşırı kar yağan Kastamonu Havalimanı için ciddi bir başarıdır. Bunun yalanla atmayla alakası değil bilip bilmeden yorum yapmayla alakası var.Ayrıca bu kadar mı kolay insan hakkına girmek, personel ayın 15ini bekliyo falan diye atmak yalan söylemek.! Bu kadar emeğe haksızlık değilmi yapılan bu yorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tecrübeli personel derken? Atma atma o kadar. Eski müdür de çıkar böyle yalanlar sıralardı, sen de başladın. Görüyoruz çalışmalarınızı takipteyiz. Personelleriniz ayın 15i gelsin de nasıl gelirse gelsin mantığında malesef. Çeki Düzen verilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000