21 Mart 2015, Cumartesi 08:30:28

MİLLİ RADAR GÖREVE HAZIR

Türkiye’nin ilk 60 deniz mili menzile sahip milli radarı MGR (Milli Gözetim Radarı), tüm testlerden başarı ile geçerek kullanıma hazır hale geldi.
  • DHMİ,Tubitak, TAI hepsi bizim Milli kuruluşlarımız. Yapılsın da nasıl ve kim neyini yaparsa yapsın. Bizi yabancı bağımlılığından kurtarsın. Türkiyenin kendi sistemleri kendi mühendisleri tarafından yapılsın.
  • Tübitak yapti ama dhmi finanse etti ve spur etti. Zaten bu işlerde sorun zaten bu. Yapamamak degil , irade koymak finanse etmek ve yönetmek.. Enseyi karartmayin fazla kafayi yormayin dhmi nin teknik yöneticileri sayesinde kervan yolda..
  • Alayımız menfeatçiyiz. Eğer istediğiniz yere girmediysek, istediğimizi alamadıysak TC, THY ve milli duygular ve emekler hiçe sayılıp tu kaka. Ha birde Atatürk işin içine katılıp pekiştirilmeye çalışılıyor. Yazıklar olsun size hainsiniz diyeceğimde belki birgün islah olursunuz.
  • Emegı gecen herkese tesekkür.. Elınıze emegınıze saglık..
  • dhmi kendisi mi yaptı da biz yaptık havalarında tanıtım yapıyorsunuz. Tubitak vb. Kurulaşlara yaptır sonrada ben yaptım de.....nasıl bir şey bu?
  • Bilmeden konuşmak ne kolay dil mi? Bizzat projede yer alan biri olarak şunu söylemekten onur duyuyorum. Tamamen yerli yazılım kullanıldı. Saygılar...
  • Bir sistemin üzerinde kendi yazılımınız çalışıyorsa, o sistem size hizmet ediyordur. Buna emin olabilirsiniz. Donanımın hepsini üretmek tabiki daha zordur.
  • durmak yok çalışmaya devam demek ki istenirse herşeyi yapma kabiliyetine sahibiz. radarımız hayırlı olsun memleketimize. vatan hainlerine ve İrlandalılara kapak olsun.. herşeyi üretebilecek kapasitemiz ve imkanımız var zekamız, nitelikli insan gücümüz var oturup çalışmak kalıyor sadece. insansız hava aracı üretmeyi başardık çok şükür seneye de insansız hava aracını geliştirip üzerine silah ekleyeceğiz.
  • DHMİ artık seni kimse tutamaz ....
  • I am coming:))

Türkiye'nin ilk 60 deniz mili menzile sahip milli radarı MGR (Milli Gözetim Radarı), tüm testlerden başarı ile geçerek kullanıma hazır hale geldi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi ve TÜBİTAK BİLGEM işbirliği ile 2010 yılında başlatılan “Kuş Radarı (KUŞRAD) Ar-Ge Projesi” kapsamında geliştirilen Milli Gözetim Radarı, ICAO ve EUROCONTROL tavsiye ve standartlarına uygun olarak tasarlandı.

Dünyada yaygın olarak kullanılan PSR (Primary Surveillance Radar- Birincil Gözetim Radarı)'ın tüm teknik özelliklerine sahip bulunan Milli Gözetim Radarı, aynı anda 1000'e kadar hedefin takibini yapılabilme özelliği ile dikkat çekiyor. Milli Gözetim Radarının, ihtiyaç duyulan havalimanlarında ve yurtdışına pazarlanması hedefleniyor.

1000 HEDEF AYNI ANDA TAKİP EDİLEBİLİYOR
Sivil veya askeri hava trafik kontrolü ve yağış durumunu belirlemeyi amaçlayan temel gözetim radar (PSR) sistemi, bir S-bant katı hal Doppler darbe radarı özelliğine sahip. Milli Gözetim Radarı, bu sistemin tüm teknik özelliklerini de taşıyor. Radar ile eş evreli ileri sayısal işaret işleme yöntemleri ile farklı hava şartlarında 60 deniz mili menzilde hava taşıtlarının tespiti ve takibi gerçekleştirilebilecek.

Bu sistem ile hassasiyet zaman kontrolü (STC) uygulaması, adaptif kargaşa haritası ve Doppler süzgeçleri ile hareketli hedef tespiti (MTD) ve kargaşa azaltma işlemleri gerçekleştirilmekte ve aynı anda 1000'e kadar hedefin takibi yapılabiliyor.

“ARGE PROJELERİ KÜRESEL ÇAPTA İLGİ GÖRÜYOR”
ARGE'de de önemli atılımlar gerçekleştiren DHMİ'nin önemli Araştırma, Geliştirme projeleri üzerinde çalışıyor. Bu projelerin uluslararası teknoloji fuarlarında büyük ilgi ve beğeni topluyor. Son olarak Madrid'de açılan Dünya Havacılık Fuarı (World Exhibition)'nda sergilenen Kuş radarı, ATC Simülatörü, Hava Aracı takip sistemi ve Hava Trafik Kontrolörü seçme yazılımı ile Uçuş Bilgi Sistemi ARGE Projeleri büyük beğeni toplamıştı.

MİLLİ RADAR GÖREVE HAZIR

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
DHMİ,Tubitak, TAI hepsi bizim Milli kuruluşlarımız. Yapılsın da nasıl ve kim neyini yaparsa yapsın. Bizi yabancı bağımlılığından kurtarsın. Türkiyenin kendi sistemleri kendi mühendisleri tarafından yapılsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tübitak yapti ama dhmi finanse etti ve spur etti. Zaten bu işlerde sorun zaten bu. Yapamamak degil , irade koymak finanse etmek ve yönetmek.. Enseyi karartmayin fazla kafayi yormayin dhmi nin teknik yöneticileri sayesinde kervan yolda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Alayımız menfeatçiyiz. Eğer istediğiniz yere girmediysek, istediğimizi alamadıysak TC, THY ve milli duygular ve emekler hiçe sayılıp tu kaka. Ha birde Atatürk işin içine katılıp pekiştirilmeye çalışılıyor. Yazıklar olsun size hainsiniz diyeceğimde belki birgün islah olursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emek., ~ 9 yıl önce
Emegı gecen herkese tesekkür.. Elınıze emegınıze saglık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
dhmi kendisi mi yaptı da biz yaptık havalarında tanıtım yapıyorsunuz. Tubitak vb. Kurulaşlara yaptır sonrada ben yaptım de.....nasıl bir şey bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dhmi ~ 9 yıl önce
Bilmeden konuşmak ne kolay dil mi? Bizzat projede yer alan biri olarak şunu söylemekten onur duyuyorum. Tamamen yerli yazılım kullanıldı. Saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bir sistemin üzerinde kendi yazılımınız çalışıyorsa, o sistem size hizmet ediyordur. Buna emin olabilirsiniz. Donanımın hepsini üretmek tabiki daha zordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 9 yıl önce
durmak yok çalışmaya devam demek ki istenirse herşeyi yapma kabiliyetine sahibiz. radarımız hayırlı olsun memleketimize. vatan hainlerine ve İrlandalılara kapak olsun.. herşeyi üretebilecek kapasitemiz ve imkanımız var zekamız, nitelikli insan gücümüz var oturup çalışmak kalıyor sadece. insansız hava aracı üretmeyi başardık çok şükür seneye de insansız hava aracını geliştirip üzerine silah ekleyeceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
DHMİ artık seni kimse tutamaz ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Im ~ 9 yıl önce
I am coming:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000