14 Şubat 2014, Cuma 12:47:28

MODİFİKASYON İÇİN ARTIK YURTDIŞINA ÇIKMAYACAKLAR

Business jet sahipleri AMAC Aerospace Turkey sayesinde jetlerinin bakımı ve modifikasyonu için artık yurt dışına çıkmayacak! İşte detaylar...
  • TAILWIND HAVAYOLLARI da bu yapının bir parçasıdır. 5 uçaklık Boeing 737-400 filosu ile hizmet vermektedir. Avrupa'da Belçika başta olmak üzere Almanya, İsviçre, Avusturya, Macaristan, Hollanda ve İskandinavya bölgesinde Norveç ve İsveç destinasyonları bulunmaktadır. 2009 yılında kurulan Tailwind Havayaolları günümüze kadar SAFA ve SANA denetimlerinde her geçen yıl başarısını artırmış ve 2013 yılında SAFA denetimlerinde "0" sıfır istatistik değeri ile emniyete verdiği önemi tescillemiştir.
  • Sanki uçağım var da bide modifikasyon yaptıracam :D yurtdışına gideyim diyorum gezmeye en ucuzundan almanya o bile 600 tl den başlıyo gidiş dönüş. Napcaz arkadaş?
  • Başarılarınızın devamını dilerim. Çağdaş bir yönetim , akıllı ve positive insanlar bir araya gelince sonuç kaçınılmaz oluyor. Birde HABOMA bak.Mutsuz personel topluluğu.
  • Kadri' nin götürdüğü yere git:)
  • bu şirketin başta kalite müdürünü olmak üzere diğer çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum

Dünyanın en büyük özel sermaye sahipli VIP uçak bakım, modifikasyon ve dönüşüm merkezi AMAC Aerospace, 2012 yılında 10 milyon USD yatırım ile Türkiye’de kuruluşundan bu yana verdiği hizmetlerle büyümeye devam ediyor. VIP uçak bakım ve modifikasyon hizmetlerinin yanı sıra özel ve VIP uçak yönetim ve uçuş destek hizmetleri de veren firmanın 2013 itibariyle globalde 600’ü aşkın Türkiye’de ise toplam 25 çalışanı bulunuyor.

Son teknolojiye sahip altyapısı ile kurulduğu 2007 yılından bu yana hızla büyüyen AMAC Aerospace’in merkezi İsviçre’nin Basel şehri. Firma buradaki hangarlarında sadece özel jetlerin değil Airbus 330 / 340, Boeing B777-200/300, B747-8 gibi geniş gövdeli uçakların kabiniçi VIP tasarımlarını da isteğe uygun olarak yapıyor. Amac Aerospace ayrıca Gulfstream G-1159/G-IV/G-V serisi, Airbus 318 / 319 / 320 / 321 serisi, Boeing 747-400 / 8i  serisi, Bombardier BD-700 serisi (Global Express / Global Express XRS / Global 5000), McDonnell Douglas MD-80 serisi gibi uçakların da bakım ve modifikasyon hizmetlerini gerçekleştiriyor.

Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye operasyonları için gelişen ekonomisiyle 2012 yılında Türkiye’yi merkez seçen AMAC Aerospace, İsviçre dışındaki ilk MRO yatırımını İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki Sancak Air’a ait 1.500 metre karelik hangarı devralarak yaptı.

Bugün, İsviçre’nin Basel şehrinde, EuroAirport Basel-Mulhouse’ta 21,000 m2 toplam alana sahip üç adet hangar ve İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bir hangara sahip olan AMAC Aerospace, Amac Aerospace Turkey ile birlikte 1500 m2’lik alana sahip hangarda üç adet orta büyüklükte iş jetine hizmet verebiliyor.

Pilatus PC-12 Serisi Uçakların Satış ve Bakım Merkezi
Türkiye’deki öncelikli kuruluş amacı Pilatus PC-12 serisi uçakların Türkiye ve Ortadoğu yetkili bakım ve satış merkezi olmak olan Amac Aerospace Turkey, bugün bu uçakların bölgedeki bakım ve modifikasyon dahil tüm çalışmalarını Türkiye üzerinden götürüyor. Amac Aerospace Turkey, Suudi Arabistan, Irak, Suriye, Ürdün, Oman, Yemen, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Lübnan ve Mısır dahil olmak üzere birçok ülkede PC-12 serisi uçakların bakım ve satış yetkisine sahip.

Sahip olduğu EASA Part-145 ve SHY-145 bakım yetki sertifikaları uyarınca Pilatus PC-12 serisi uçakların hat ve üs hizmetlerini veren AMAC Aerospace Turkey’in 2013 Ekim ayı içerisindeki hedefi ise, Falcon 900 serisi iş jetlerinin de bakım yetkisi alınarak, Türkiye ve yakın çevre ülkelerdeki Falcon 900 serisi iş jetlerine bakım hizmeti vermek.

“Daha Önce VIP Modifikasyonlar İçin Yurt Dışına Gidiliyordu”
Türkiye’nin gelişen ekonomisinin buraya yatırım kararı almalarında büyük rol oynadığını söyleyen AMAC Aerospace Turkey Operasyon Direktörü Atilla Güney: “Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye bizim için büyük önem taşıyor. Bu bölgede yapacağımız çalışmalar için gelişen ekonomisiyle Türkiye’yi seçmemiz önemliydi. Öncelikle AMAC Aerospace Turkey’in kuruluşunu gerçekleştirdik. Atatürk Havalimanı’nda Sancak Air’dan devraldığımız hangarımızda Business jetlerin bakım ve modifikasyonlarını gerçekleştiriyoruz. Tasarımlarımızda sınır yok. Bugüne kadar Türkiye’deki business jet sahipleri, bazı küçük modifikasyonlar için bile yurt dışına gitmek ve sıra beklemek zorunda kalabiliyordu. Artık  AMAC Aerospace Turkey olacak. Türkiye’de hem bir ilki gerçekleştiriyoruz hem de business jet sahiplerine aradıkları kaliteli hizmeti sunuyoruz” şeklindekonuştu.

Türkiye’ye yatırımlarını ilerleyen dönemde daha da artıracaklarını söyleyen Güney, AMAC Aerospace Turkey’in ileriki dönemlere ilişkin hedefleri için şunları söyledi: “AMAC Aerospace Turkey olarak ilk hedeflerimiz arasında PC-12 serisi uçakların özellikle ülkemizde çok amaçlı kullanılabilirliği ve verimliliği gibi özeliklerini öne çıkararak bilinirliliği ve satışını arttırmayı planlıyoruz. Öte yandan 2013’ün üçüncü çeyreğinde Falcon 900 serisi uçakları, 2014’ün ilk yarısı içinde de Falcon 2000 serisi uçakları bakım kabiliyetimize katmayı hedefliyoruz. Uzun vadede ise ana firmamız AMAC Aerospace İsviçre’nin sahip olduğu özellikle iş jeti kabin içi yenileme, modifikasyon kabiliyetinin kazanılması ve fizibilite sonuçlarına bağlı olarak diğer tip iş jetlerinin de kabiliyet listemize alınması hedeflerimiz arasında yer almaktadır".

MODİFİKASYON İÇİN ARTIK YURTDIŞINA ÇIKMAYACAKLAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

PILOT ~ 10 yıl önce
TAILWIND HAVAYOLLARI da bu yapının bir parçasıdır. 5 uçaklık Boeing 737-400 filosu ile hizmet vermektedir. Avrupa'da Belçika başta olmak üzere Almanya, İsviçre, Avusturya, Macaristan, Hollanda ve İskandinavya bölgesinde Norveç ve İsveç destinasyonları bulunmaktadır. 2009 yılında kurulan Tailwind Havayaolları günümüze kadar SAFA ve SANA denetimlerinde her geçen yıl başarısını artırmış ve 2013 yılında SAFA denetimlerinde "0" sıfır istatistik değeri ile emniyete verdiği önemi tescillemiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sanki uçağım var da bide modifikasyon yaptıracam :D yurtdışına gideyim diyorum gezmeye en ucuzundan almanya o bile 600 tl den başlıyo gidiş dönüş. Napcaz arkadaş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işte bu ~ 10 yıl önce
Başarılarınızın devamını dilerim. Çağdaş bir yönetim , akıllı ve positive insanlar bir araya gelince sonuç kaçınılmaz oluyor. Birde HABOMA bak.Mutsuz personel topluluğu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkçe konuş ~ 10 yıl önce
positive ne ya?Özenti misin yoksa kasıtlı mı böyle konuşuyorsun?
- ~ 10 yıl önce
Kadri' nin götürdüğü yere git:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrikler ~ 10 yıl önce
bu şirketin başta kalite müdürünü olmak üzere diğer çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000