24 Temmuz 2015, Cuma 08:02:09

Easyjet'e bilet tepkisi

Düşük maliyetli havayolu şirketi sınıfında Avrupa’nın önde gelen firmalarından EasyJet, olmayan koltukları satmakla suçlanıyor.
  • Lüften terbiyesizlesmeyin, YOZGAT lilar size ne yapti.
  • overbook değil mi bu?

Düşük maliyetli havayolu şirketi sınıfında Avrupa’nın önde gelen firmalarından EasyJet, olmayan koltukları satmakla suçlanıyor.

İngiliz profesyonel tenisçi Annabel Croft Twitter hesabından yaptığı açıklamada; Portekiz’e gidecekleri uçakta kızının bileti olmadığı için yolculuğunu iptal ettiğini belirtti. Croft EasyJet görevlilerine kabul ederlerse kızıyla kalabileceğini ama bunun için de 60 Sterlin istediklerini söyledi.

Avrupa Birliği havacılık mevzuatında fazladan bilet satışı görmezden gelinen bir durum. Ancak mevzuata göre havayolu şirketleri böyle bir sorunla karşılaşan yolculara uçuş alternatifi sunmak ve bilet ücretini iade etmekle yükümlü. Ayrıca yolcuların 600 Euro’ya kadar tazminat hakkı da bulunuyor.

EasyJet iddialar karşısında; bu olayın çok nadir karşılaştıkları bir problem olduğunu, yılda 2.6 milyon yolcunun uçuşa gelmediği için böyle bir uygulama yaptıklarını ifade etti. Şirket yetkilileri fazladan bilet satışının son üç ayın uçuş istatistikleri göz önüne alınarak yapıldığını ve her uçuşta ortalama 1- 2 tane olduğunu belirtti. Açıklamada, EasyJet’in operasyonel süreçleri izlemeye devam edeceği, görev ve sorumlulukların tamamen yerine getirilmesini sağlayacağı da belirtildi.

Easyjet'e bilet tepkisi

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

hha ~ 9 yıl önce
Lüften terbiyesizlesmeyin, YOZGAT lilar size ne yapti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeni başlayan ~ 9 yıl önce
overbook değil mi bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Overbook tabii ~ 9 yıl önce
Ama kizim gitmezse ben de gitmem demis. Kizin icin 600 avroyu al sonra 60 sterline biletini degistir. Bunu da mi biz soyleyelim arkadas? Koskoca teniscisin; ogrenin artik su isleri.
Aaa ~ 9 yıl önce
Dogru ya Yozgat diye bir sehir vardi haa.
Kutlama ~ 9 yıl önce
Yozgat'in dusman isgalinden kurtulusunun 93. Yildonumu kutlamalari cercevesinde...
Defne ~ 9 yıl önce
Yozgat ne alaka???
Yesim ~ 9 yıl önce
Hariyata ac bak! Cografyani gelistirirsen "yozgat" diye bir sehir oldugunu da bilirsin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000