13 Ocak 2021, Çarşamba 11:24:58

Emirates en güvenli hava yolu seçildi

JACDEC’in Aero International dergisi ile hazırladığı listeye göre Emirates en güvenli hava yolu firması. Onu Etihad ve Scoot Tigerair izliyor.
  • Araplar arasında en güvenlisi herhalde.
  • Thy, Korean gibi eski usul kaptan odaklı şirketler hep diplerde geziyor. Crm konusunda almamız gereken mesafe, Dünya-Mars arası kadar...
  • Ben vurdum ucagi yere pas gecerken, cok guvenli.. money talks
  • Nesi güvenliymiş. Arapta para bol herşeye sponsor. Ver parayı al belgeyi. Özü budur
  • Tk Liste ye giremedi mi...

JACDEC’in Aero International dergisi ile hazırladığı listeye göre Emirates en güvenli hava yolu firması. Onu Etihad ve Scoot Tigerair izliyor.

Almanya Hamburg merkezli Jet Airliner Crash Veri Değerlendirme Merkezi’nin  (JACDEC) Aero International dergisi ile birlikte hazırladığı en güvenli havayolları listesi yayımlandı.

Yüz havayolu firmalarının, karıştıkları kazalar göz önüne alınarak yüzlük sistemde puanlandığı listede bir önceki yılın birincisi olan Emirates, 2020'de de birinciliği kaptırmadı ve geride bıraktığımız yılın en güvenli hava yolu seçildi.

Onu, çok küçük bir farkla Birleşik Arap Emirlikleri menşeili Etihad, Singapur menşeili Scoot Tigerair, İspanya menşeili Air Europe ve Finlandiya menşeili Dinnair takip etti.

2020 yılının  en güvenli on firması  ise şöyle: KLM (Hollanda), Transavia (Hollanda) Oman Air (Umman), Eva Air (Tayvan), Jetblue Airways (ABD) Cathay Pacific Airways (Hong Kong) Jetstar Airways (Avustralya), Easyjet (Britanya) , Jet2.com (Britanya).

Listede ayrıca Alman havayolu şirketi Eurowings 28’inci olurken Lufthansa,  2019’daki kaza sebebiyle geçen sene 35 sıra gerileyerek yerleştiği 56’ncı sıradan bir basamak daha düşerek ise 57’nci sırada yer aldı.

Uzmanlar havayolu trafiğindeki pandemi kaynaklı düşüş sebebiyle firmaların geçmişteki kazalarının daha belirleyici olduğunu belirtiyor. Zira JACDEC’in listesi son otuz yılda havayolu şirketlerinin karıştığı kazaları göz önünde bulunduruyor.

Emirates en güvenli hava yolu seçildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Dikkat ~ 3 yıl önce
Araplar arasında en güvenlisi herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aşırı saygı kültürü bitmeli ~ 3 yıl önce
Thy, Korean gibi eski usul kaptan odaklı şirketler hep diplerde geziyor. Crm konusunda almamız gereken mesafe, Dünya-Mars arası kadar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Crm den once ~ 3 yıl önce
Saygisizlik kulturunu savunanlara crmden once Adab i Muaseret dersi verilmeli. Emiratesde bahsettigin konu saygidan once kuraldan yapilir sayin kulaktan dolma bilgiler profesoru.
Boş konuşanlar bitmeli... ~ 3 yıl önce
1.si saygısızlığı savunmuyorum, aşırı saygının gereksiz olduğunu söylüyorum. 2.si 10 yıldan fazladır yurtdışında uçuyorum Emirates’de bunlardan biriydi. Sayın okuduğunu anlamayan ve bilmeden atıp tutan kişi...
Tagbi tagbi ~ 3 yıl önce
Ben vurdum ucagi yere pas gecerken, cok guvenli.. money talks

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Money talks ~ 3 yıl önce
Nesi güvenliymiş. Arapta para bol herşeye sponsor. Ver parayı al belgeyi. Özü budur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk? ~ 3 yıl önce
Tk Liste ye giremedi mi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ferdi ~ 3 yıl önce
Viskimi yudumluyorum
Km ~ 3 yıl önce
biz bir ust klasmandayiz eknin parayla ne oldugu nerde kacinci oldugu bizi ilgilendirmez habibi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000