12 Kasım 2017, Pazar 09:17:06

Emirates Havayolları karını yüzde 111 artırdı

Emirates Grubu, 2017 – 18 ilk yarı sonuçlarını açıkladı. Karlardaki sürekli artan baskıya, yakıt fiyatlarındaki yükselişe, havayolu ve seyahat endüstrisindeki diğer zorluklara rağmen grup, geçen yılın aynı dönemine oranla istikrarlı gelir artışı ve karlılıkta yükseliş elde etti.
  • Boş yere reklam yapmayın kardeşim. Arapları sevmiyoruz. Sevmiyoruz
  • Ya kardeşim arap kar etse ne olur etmese ne olur. Kabahat sizlerde değil hala bu arapları zengin etmek için seyahat edenlerde. Araptan başka şirket mi yok ?
  • sübvanse nedir neden yapılır
  • Kar etmişmiş. Şeyhlerden biri para takviyesi yapmıştır. Araplar artık havayolunda da sınıfta kaldı. Kimse tercih etmiyor
  • Motorin bedava tabiki normal hiç uçmasa sadece o ucakta kulanacagı motorini satsa bu kadar kazanır :)))
  • O zaman neden hala 380 leri yatiyor???

Emirates Grup geliri, geçen senenin ilk altı ayında 12,7 milyar dolar iken 2017 – 18 finansal yılının aynı döneminde yüzde 6 artış ile 13,5 milyar dolar oldu.   

Geçen senenin aynı döneminde durgun olan karlılık sıçrama yaparak Grup’un kayıtlarına göre yüzde 77 artış gösterdi ve 2017 – 18’in ilk yarısında net kar 631 milyon dolar oldu. Bu sonuçta kapasitenin en etkili seviyeye getirilmesi, şirket genelindeki verimlilik girişimleri, istikrarlı iş büyümesi ve geçen senenin aynı dönemine oranla daha olumlu döviz şartları etkili oldu.

Grup’un 30 Eylül 2017 tarihindeki nakit durumu 5,2 milyar dolar oldu. Bu rakam 31 Mart 2017 tarihinde 5,2 milyar dolar ile aynıydı.

Emirates Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Ahmed bin Saeed Al Maktoum, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada: “2017 – 18 ilk yarı sonuçlarının başarısında en büyük pay, iş performansımızı artırmak için çok çalışan ve kalite ile hizmetten ödün vermeden güçlüklerle mücadele eden yetenekli ekibimizindir. Karlılığımız artan rekabet, petrol fiyatları ve dünyanın birçok yerindeki zayıf ve belirsiz siyasi durumlar nedeniyle baskı altındaydı. Buna rağmen Grup gelir ve kar performansını artırdı. Bunun sebebi de iş modelimizin esnekliği ve çalışanlarımızın atikliği oldu” dedi.

Maktoum ayrıca: “Güçlü Amerikan Doları’nın diğer önemli para birimleri karşısında değer kaybetmesinin karlılığımıza olumlu etkisi oldu. Aynı zamanda şirket genelindeki çeşitli girişimlerden, yeni teknolojiler ve yeni çalışma yöntemleri sayesinde kapasitemizi ve verimliliğimizi artırma konusunda faydalar elde ediyoruz. Daha da ilerleyerek, işimizi büyütmek için yatırım yaparken ve yolcularımıza dünya standartlarında ürün ve hizmet sunmaya devam ederken, üretim maliyetlerimizi de dikkatli şekilde gözlemlemeye devam edeceğiz” dedi.

Geçtiğimiz altı ayda, Grup’un çalışan sayısı 105,746’dan 102,669’a inerek 31 Mart 2017’ye oranla yüzde 3 azaldı. Bunun en önemli sebepleri; çeşitli iş bölümlerinde yeni teknolojilerin kullanılması, daha yavaş işe alımlar, elverişli iş süreçleri ve kaynakların yeniden düzenlenmesi oldu. 

Emirates

Emirates, toplam verimliliğini artırma ve daha iyi bir müşteri deneyimi için en gelişmiş geniş gövdeli uçak A380’e yatırım yapmaya devam ediyor. 2017 – 18’in ilk altı ayında Emirates, 10 adet geniş gövdeli uçak, 4 Airbus A380 ve 6 Boeing 777 teslim aldı. 9 yeni uçak daha mali yıl sona ermeden teslim alınacak. Aynı zamanda filosundan 5 uçağını emekliye ayırdı.

Emirates, mali yılının ilk altı ayında Zagreb (Hırvatistan) ve Phnom Penh’e (Kamboçya) sefer başlattı. 30 Eylül itibari ile Emirates’in küresel uçuş ağı 84 ülkede 156 noktaya ulaştı. Kargo uçakları da dâhil olmak üzere filosundaki uçak sayısı 264 oldu.

Emirates, Dubai’den sadece bir aktarma ile yolcularına tüm dünya ya daha iyi bir bağlantı imkânı sunmaya devam ediyor.

Temmuz ayında havayolu, flydubai ile iş ortaklığını duyurdu. Bu ortaklık, her iki havayolunun da yolculara sunduğu yeni şehir seçeneklerini artırırken Dubai Uluslararası Havalimanı’nın da da en etkili biçimde kullanılmasını sağlıyor. Emirates aynı zamanda Qantas ile olan iş birliğini de beş sene daha uzatarak, ortak uçuş ağını düzenleyerek yolculara Avustralya ve Yeni Zelanda

uçuş hatlarında daha fazla bağlantı ve uçak seçenekleri sunmaya devam edecek. 

Yılın ilk altı ayında toplam kapasite yüzde 2 artarak Mevcut Ton Kilometresi (ATKM) 30,8 milyar oldu. Kilometre Başına Mevcut Koltuk kapasitesi olarak ölçülen (ASKM) kapasite yüzde 3 artarken, Kilometre Başına Yolcu Geliri (RPKM) olarak ile ölçülen taşınan yolcu trafiği yüzde 5 arttı, uçaklardaki yolcu doluluk oranı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 77,2’ye yükselerek, yüzde 75,3 ‘den bugüne büyüme kayıt etti.

Emirates, 1 Nisan ve 30 Eylül tarihleri arasında, geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 4 artış ile 29,2 milyon yolcu taşıdı. Taşınan kargo yüzde 5 artış ile 1,3 milyon ton olurken verim de yüzde 8 arttı. Bu olumlu performansın sebebi Emirates SkyCargo’nun son zamanlardaki yeni ürün yatırımları ve önemli sektörlere özel olarak geliştirilen hizmetleri olurken bu gelişmeler, küresel hava taşımacılığı pazarı için de olumlu bir işaret oldu.

2017 – 18 mali yılının ilk yarısında Emirates’in net karı, geçen seneye göre yüzde 111 artış ile 452 milyon dolar oldu. Emirates’in geliri, diğer operasyonların gelirleri de dâhil olmak üzere, geçen senenin aynı döneminde 11,4 milyar dolar iken bu sene yüzde 6 artış ile 12,1 milyar dolar oldu. Bu sonuçta; artan doluluk oranları kapasite dağılımındaki sıkı denetimler ve Emirates’in önemli pazarlarındaki para birimlerinin Amerikan Doları karşısında güçlenmesi etkili oldu.   

Emirates’in operasyon maliyetleri, yüzde 2 büyüyen toplam kapasite karşısında yüzde 4 arttı. Ortalamada, yakıt fiyatları geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 14 daha yüksekken bunun en önemli sebebi petrol fiyatlarındaki artış (geçen seneye oranla yüzde 11 artış) ve Emirates’in genişleyen filo operasyonları sebebiyle yakıt kullanımındaki yüzde 3 artış oldu. Yakıt, havayolunun en büyük gider kaynağı olmaya devam etti. Geçtiğimiz yılın ilk altı ayında yüzde 24 iken bu sene oran yüzde 26 oldu.

dnata

dnata, 84 ülke ile küresel iş ağında istikrarlı bir büyüme elde etti. 2017 – 18’in ilk yarısında dnata’nın uluslararası hizmetleri, toplam gelirinin yüzde 67’sinden daha fazlasını oluşturdu. dnata’nın geliri, diğer hizmet gelirleri de dâhil olmak üzere, yüzde 7’lik bir artış ile 1,7 milyar dolar oldu. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde bu rakam 1,6 milyar dolar idi. Bu performansın temeli; güçlü organik iş büyümesi, özellikle 2017 – 18 ilk yarı performansına katkıda bulunan uluslararası havayollarındaki bir önceki kargo ve yer hizmetleri kazanımları oldu.  

dnata’nın toplam karı yüzde 20 artarak 180 milyon dolar oldu. Bu artışın en önemli sebepleri; dnata’nın tüm iş birimlerinden operasyonel, süreç ve maliyet verimliliğini çıkarmasına odaklanması, yeni müşteri kazanımları ve mevcut sözleşmelerinin devamı ile uluslararası ve BAE havalimanı hizmet bölümlerindeki güçlü performansı oldu.

dnata’nın havalimanı hizmetleri, 922 milyon dolar ile gelire en büyük katkı sağlayan kısım oldu. Geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 9 artış sayesinde dnata tarafından hizmet verilen uçak sayısı yüzde 11 artış ile 330, taşınan kargo yüzde 25 artış ile 1,5 milyon ton oldu.

Bu rakamlar hizmet ağ çapında kazanılan yeni müşteri sözleşmelerini ve Rio de Janeiro ve Amsterdam gibi yeni destinasyonları ve küresel kargo hacmindeki artışı yansıtıyor. 2017 – 18’in ilk altı ayında dnata, AirLogistix ABD’nin kazanımı ile ABD kargo pazarına giriş yaparak uluslararası varlığını güçlendirdi ve marhaba lounge ürünü ile Avustralya ve Pakistan pazarlarına girdi. Tüm bunlara ek olarak Singapur’da yeni bir bakım merkezi, Adelaide’de yeni bir kargo bakım tesisi hizmete girdi.

dnata’nın seyahat bölümü toplam gelire, geçen senenin aynı döneminden yüzde 3’lük bir artışla 420 milyon dolar katkıda bulundu. Bölümün temel net satışları 1,5 milyar dolar ile sabit kaldı.  

Artan rekabet ve zorlayıcı koşullara rağmen bu iyi bir performans oldu. dnata’nın teknoloji yatırımları arasında dünya çapındaki iletişim merkezlerini birbirine bağlamak için Avaya’yı ilk kez görücüye çıkarmak ve Emirates Holidays için yeni, kişiye özel rezervasyon sistemini kullanmak bulunuyor. Bölümün Orta Doğu kurumsal iş bölümü önemli yeni hesapları güvence altına aldı ve yeni hizmeti bedbank, Yalago gibi üçüncü partilerle ticarete başladı. Avustralya gemi turları için yeni bir pazar olmasına rağmen bu sektörde artan bir ivme ile güçlü performans göstermeye başladı. dnata’nın seyahat bölümü, işe liderlik edecek kişilerin önemli pozisyonlara getirilmesi ile güçlü bir yönetim kadrosu oluşturmaya ve geniş seyahat markaları portföyünde sinerji yaratmaya devam ediyor.

dnata’nın uçak içi yemek hizmetleri toplam gelire yüzde 4’lük bir artış ile 298 milyon dolar katkıda bulundu. Finansal yılın ilk yarısında artan yemek sayısı yüzde 7 düşüş ile 31,8 milyon oldu. Bölümün artan performansları Avustralya, Singapur, Romanya ve Çek Cumhuriyeti’ndeki, Alitalia ve Monarch Havayolları’nın hizmetlerini sona erdirmesinden kaynaklı olarak İngiltere ve İtalya’da kaybedilen sözleşmeler nedeniyle gölgelendi.

Yılın ilk altı ayında dnata’nın yemek bölümü yeni müşterilerle anlaşma yapmaya devam etti ve mevcut müşteri ilişkilerini ilerletti. Aynı zamanda Melbourne’de teknoloji harikası bir mutfak açtı ve uçak içi perakendesi gibi katma değerli hizmetlerdeki kapasitesinin artışına yönelik yatırımlarda bulundu.

Emirates Havayolları karını yüzde 111 artırdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Sevgi ~ 6 yıl önce
Boş yere reklam yapmayın kardeşim. Arapları sevmiyoruz. Sevmiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kar Mar ~ 6 yıl önce
Ya kardeşim arap kar etse ne olur etmese ne olur. Kabahat sizlerde değil hala bu arapları zengin etmek için seyahat edenlerde. Araptan başka şirket mi yok ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sübvanse ~ 6 yıl önce
sübvanse nedir neden yapılır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kar etmiş ~ 6 yıl önce
Kar etmişmiş. Şeyhlerden biri para takviyesi yapmıştır. Araplar artık havayolunda da sınıfta kaldı. Kimse tercih etmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Motorin ~ 6 yıl önce
Motorin bedava tabiki normal hiç uçmasa sadece o ucakta kulanacagı motorini satsa bu kadar kazanır :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden ~ 6 yıl önce
O zaman neden hala 380 leri yatiyor???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000