09 Haziran 2018, Cumartesi 09:02:25

Emirates'in hedefi sanal pencereli uçaklar!

Emirates Havayolları dışardaki fiber optik kameraların yansıttığı görüntüleri gösteren sanal pencereli uçaklarla yolcu taşımayı planlıyor. Böylece uçaklar daha hafif olacak ve daha az yakıt tüketecek.
  • Olur mu normal pencere gibi, bi güneşin gelmesi havalandigında camdan bakma hissi olmasi lazim severiz boyle seyleri guzel seyler bunlar
  • Çevre sağlığı için güzel aslında, uçuş güvenliği için belki farklı bir yol geliştirilebilir..
  • Bir kaç yıl önce belgeselde böyle bir şey görmüştüm.En başta kulağa hoş geliyor ama yolcuların bundan sonra kendi gerçek gözleriyle manzara göremeyecek olmaları üzücü tabi.Sen o kadar yükseğe çık ama manzaraya bakama, garip..
  • Arap işi hareketler bunlar. Bırakın ne isterse yapsınlar
  • Olduğunu ne bildiniz, kaynaklarınız gevşemiş sizin. Videoda adı geçmiyor. Reklam kokan hareketler
  • daha neler göreceğiz bakalım. katar da yemek takımı ve gidilen ülkeye göre yemek çeşidi sağlayacak.
  • Ben binmek istemem
  • Yine de camdan bakmakla aynı hissiyatı vermez bence.
  • Çok başarılı bir inavasyon projesi olmuş.tebrikler
  • herkes gormek istio mu sanki kimin keyfine gore acilip kapanacak kamera war zaten 777lerde yine ekrana ekle yan kamerayi

Dubai merkezli Emirates Havayolları, first class uçanlara farklı bir uçuş deneyimi yaşatmayı planlıyor. Havayolu şirketi, en yeni Boeing 777-300ER uçaklarının first class kabinindeki yolculara, uçak dışındaki fiber optik kameraların yansıttığı görüntüleri gösteren sanal pencereler sunmaya hazırlanıyor.

Penceresiz uçakların daha hafif olacağını ve daha az yakıt tüketeceğini belirten Emirates, sanal pencereleri uçağın tüm bölümlerine yayma niyetinde. Ayrıca bu girişim uçakları yapısal olarak daha iyi hale getirecek.

Emirates Başkanı Sir Tim Clark, havayolu şirketinin gelecekte hiç penceresi olmayan uçaklara sahip olmayı hedeflediğini belirtti. Sanal pencerelerin doğal görüntüden daha iyi olduğunu söyleyen Clark, böylelikle pencerelerden kaynaklanan yapısal zafiyetin de ortadan kalkacağını düşünüyor.

Güvenlik endişeleri var
Deneyimli yönetici bu uçakların daha hafif ve daha hızlı olacağını ifade ederek, daha az yakıt tüketeceğini ve daha yükseğe uçabileceğini söyledi. Ancak penceresiz uçaklar hakkında bir takım güvenlik endişeleri var. Bazı güvenlik uzmanları bunun tehlikeli olabileceği görüşünde.

Uçuş görevlilerinin yangın gibi acil durumlarda, kapıları açmadan ve tahliye işlemine başlamadan önce pencerelerden uçağın dışını kontrol etmeleri gerektiğini belirten uzmanlar, bunun yapılabilmesi için güce (enerjiye) gereksinim duyabilecek herhangi bir şeyin, yetkili merciler tarafından onaylanmasının kolay olmayacağını söylüyor. Ayrıca bu tip uçakların çok klostrofobik olabileceği ve yolcuları olumsuz etkileyebileceği de bir başka endişe konusu.

Emirates'in hedefi sanal pencereli uçaklar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Pre dr ~ 5 yıl önce
Olur mu normal pencere gibi, bi güneşin gelmesi havalandigında camdan bakma hissi olmasi lazim severiz boyle seyleri guzel seyler bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aslında güzel ~ 6 yıl önce
Çevre sağlığı için güzel aslında, uçuş güvenliği için belki farklı bir yol geliştirilebilir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Garip ~ 6 yıl önce
Bir kaç yıl önce belgeselde böyle bir şey görmüştüm.En başta kulağa hoş geliyor ama yolcuların bundan sonra kendi gerçek gözleriyle manzara göremeyecek olmaları üzücü tabi.Sen o kadar yükseğe çık ama manzaraya bakama, garip..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Para ~ 6 yıl önce
Arap işi hareketler bunlar. Bırakın ne isterse yapsınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emirateş ~ 6 yıl önce
Olduğunu ne bildiniz, kaynaklarınız gevşemiş sizin. Videoda adı geçmiyor. Reklam kokan hareketler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anti ~ 6 yıl önce
daha neler göreceğiz bakalım. katar da yemek takımı ve gidilen ülkeye göre yemek çeşidi sağlayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bunalim ~ 6 yıl önce
Ben binmek istemem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
# ~ 6 yıl önce
Yine de camdan bakmakla aynı hissiyatı vermez bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAW ~ 6 yıl önce
Çok başarılı bir inavasyon projesi olmuş.tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gereksiz ~ 6 yıl önce
herkes gormek istio mu sanki kimin keyfine gore acilip kapanacak kamera war zaten 777lerde yine ekrana ekle yan kamerayi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000