11 Şubat 2015, Çarşamba 08:02:26

YENİ TERMİNAL İÇİN TEMEL ATILIYOR

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Ercan Havalimanı’nda yeni terminalin ilk etap temelinin perşembe günü atılacağını açıkladı.
  • Daşyapının burayı bitirmek gibi bir niyeti olduğunu hiç sanmıyorum. Yıllarca oyalayıp dutyfree lerden ve yolcu vergilerinden malı götürecek. Dolayısı ile çalışanlarda ona göre seçilmiş. Zaten Türkiyeden oraya profesyonel birinin o paralara gitmesi mümkün değil. Dereyi ıslah et ucagı indir hadi bakalım
  • Geçitkale yapılan ilk peşkeş oldu, mahkemelik. Ercan'da öyle olacak. Dere ıslahı ve yolun temel atması mı olur. Ne bu ülke ne KKTC hırsızlardan bir türlü kurtulamadı.
  • Ercanın işletmesi profesyoneller tarafından yapılmadığı sürece dünyanın en büyük terminalini yapsan faydası yok. Bu işler profesyonel ve vizyon sahibi kişilerin işi. Ordan burdan toplanan kişilerin değil.
  • Alışveriş merkezi büyüyor mu yoksa ?
  • KKTC her zaman ki hüsranlarından birini yaşayacak. Hiç bir tecrübesi olmayan bir şirket kalkıp buraya havalimanı yapacak ve işletecek. Hayal olması bile zor. 3 sene oyaladılar. Şimdi de 5 sene inşaat ile oyalarlar ve parayı kapıp giderler. Olacak bu dur. Sonra da yeni havalimanı yerine AVM yaparlar. Şu anda ki ercanı zaten AVM ye çevirdiler. Ülkede ki en pahalı içki freeshoplarda satılıyor ve ne yazık ki kimse de bir şey diyemiyor. Bir de bunlara karşılık sürekli grev tehdidinde bulunan bir yer hizmetleri var.
  • Ercan son zamanlarda depara kalkan meydanlardan biri oldu. Artık 4 kapı, 2 bagaj bandı, 7 uçaklık apronun bu meydana yetmediği açık. Bu kadar sınırlı bir havaalimanında özel günlerde 90 a yakın sefer yapılıyor. Yolcular uçağa giderken körük, otobüs yok. Yürüyerek uçağa gidiyorsunuz. Uçakların önlerinde otobüsler gibi Ankara, İstanbul, Londra yazan tabelalar konuluyor, karışıklık olmasın diye. Siz yürüyerek uçağa giderken yanınızda Atlasjet'in A 321'i taxi yapıyor, THY'nin 738'i motor çalıştırıyor. Lefkoşa modern bir meydanı çoktan hak etti...

Taçoy, ihaleyi alan Taşyapı İnşaat Şirketi tarafından yapılacak yeni terminalin ilk etabında, yol projesi ve derenin aktarımının bulunduğunu ifade ederek, temel atma törenine Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katılacağını bildirdi.

Hasan Taçoy, Maliye Bakanlığı ile kamuda yetkili sendikalar arasında anlaşmazlığa neden olan konuların Bakanlar Kurulu’nda değerlendirileceğini de belirterek, Bakanlar Kurulu’nda alınacak kararın KTAMS’ın grevi ve olası diğer grev kararlarında etkili olacağına inanç belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, bugün Çukurovalılar Dayanışma ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu’nu kabul etti. Kabul sırada bakanlıkta bulunan Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova da görüşmeye katıldı.

Dernek Başkanı Turgut Kara, Bakan Taçoy’a nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirterek, Taçoy ile Berova’ya derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da, gerek bölgedeki gerekse dernekteki sıkıntıları bildiklerini belirterek, her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelmeye çalıştıklarını söyledi ve “Amacımız derneklerin faaliyetlerini devam ettirebilmesi için gerekli olanakları sağlamaktır’ dedi.

Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, konuşmasında Ercan Havalimanı yeni terminalinin ilk etabıyla ilgili sürece de değindi.

Taşyapı İnşaat Şirketi tarafından yapılacak Ercan yeni terminalinin ilk etabında yol projesi ve derenin aktarımının bulunduğunu, bu çerçevede ilk temellerinin perşembe günü atılacağını belirten Taçoy, temel atma törenine Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katılacağını söyledi. (Kıbrıs Postası)

YENİ TERMİNAL İÇİN TEMEL ATILIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Daşyapının burayı bitirmek gibi bir niyeti olduğunu hiç sanmıyorum. Yıllarca oyalayıp dutyfree lerden ve yolcu vergilerinden malı götürecek. Dolayısı ile çalışanlarda ona göre seçilmiş. Zaten Türkiyeden oraya profesyonel birinin o paralara gitmesi mümkün değil. Dereyi ıslah et ucagı indir hadi bakalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Geçitkale yapılan ilk peşkeş oldu, mahkemelik. Ercan'da öyle olacak. Dere ıslahı ve yolun temel atması mı olur. Ne bu ülke ne KKTC hırsızlardan bir türlü kurtulamadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşletme ~ 9 yıl önce
Ercanın işletmesi profesyoneller tarafından yapılmadığı sürece dünyanın en büyük terminalini yapsan faydası yok. Bu işler profesyonel ve vizyon sahibi kişilerin işi. Ordan burdan toplanan kişilerin değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HolaHop ~ 9 yıl önce
Bir de ukelalık yapmasalar tam süper olacak.
Shop and miles ~ 9 yıl önce
Alışveriş merkezi büyüyor mu yoksa ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Daş ~ 9 yıl önce
KKTC her zaman ki hüsranlarından birini yaşayacak. Hiç bir tecrübesi olmayan bir şirket kalkıp buraya havalimanı yapacak ve işletecek. Hayal olması bile zor. 3 sene oyaladılar. Şimdi de 5 sene inşaat ile oyalarlar ve parayı kapıp giderler. Olacak bu dur. Sonra da yeni havalimanı yerine AVM yaparlar. Şu anda ki ercanı zaten AVM ye çevirdiler. Ülkede ki en pahalı içki freeshoplarda satılıyor ve ne yazık ki kimse de bir şey diyemiyor. Bir de bunlara karşılık sürekli grev tehdidinde bulunan bir yer hizmetleri var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İçki ~ 9 yıl önce
İçkileri kesinlikle freeshoptan almamak lazım. KKTC de bakkalda bile yarı fiyatına
ECN ~ 9 yıl önce
Ercan son zamanlarda depara kalkan meydanlardan biri oldu. Artık 4 kapı, 2 bagaj bandı, 7 uçaklık apronun bu meydana yetmediği açık. Bu kadar sınırlı bir havaalimanında özel günlerde 90 a yakın sefer yapılıyor. Yolcular uçağa giderken körük, otobüs yok. Yürüyerek uçağa gidiyorsunuz. Uçakların önlerinde otobüsler gibi Ankara, İstanbul, Londra yazan tabelalar konuluyor, karışıklık olmasın diye. Siz yürüyerek uçağa giderken yanınızda Atlasjet'in A 321'i taxi yapıyor, THY'nin 738'i motor çalıştırıyor. Lefkoşa modern bir meydanı çoktan hak etti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000