16 Ekim 2014, Perşembe 15:27:23

ETIHAD KENDİ REKORUNU KIRDI

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları, 2014 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 29 büyüme kaydederek 1,8 milyar ABD Doları gelir elde etti.
  • Yakıtı bedava alan araba kim inanır... Sadece reklam o kadar
  • Emiratese hayranim..resmen avusturalyayi dunyaya bagliyor. pert brisbane adelaide melb.sydney...bir hava yolu dusununki gunde 3 defa johannesburga ucsun wellingtona ucsun rioya ayri saonpaoloya ayri ucsun....para ingiliz irkinda onlarda ingilizlere calisiyo iste...thy hala johanneabur cape town berbaer ucuyor..avusturalyada sifir ..
  • Bir havayolunun en büyük maliyet kalemi yakıttır. Nerdeyse toplam giderlerin yarısına hatta bazen fazlasına denk gelmektedir. Yakıtın vanasını elinde tutan ve bizdeki yakıt maliyetinin onda biriyle iş yapan Arap ülkelerinin rekor kar açıklaması kadar doğal bir şey olamaz.. Eh tabi bi de gayri resmi para girişleri de cabası;)
  • Area control center air traffic control departmani zaten over flight ETD UAE QTR sirketlerine hizmet ediyor dikkat edin en cok turkey airspace cross bu sirketler tarafindan yapiliyor.Bu uc firmada dunyada zirveye oynuyor.
  • Emirates etihad ve qatar in iç hatı olamaz zaten.koskoca qatar dedigin izmir istanbul kadar topraği olan ülkeler nereye iç hat uçacak?
  • INANDIRICILIKTAN UZAK...MALIYET KONTROLU PEK YAPILMIYOR SANIRIM CIROYU KAR OLARAK ACIKLAMISLAR..ABU DHABI EMIRI PARA POMPALAYIP DURUYOR..MALUM GUNUMUZ ARABI SOHRETI EGOYU SEVER...
  • Ortadoğuda sendika yok, grev yok, yanlız kabin ekibi maaşları yüksek, fakat petrol ve vergiler düşük. Etihad, Emirates hizmet süper, özellikle business ve first class.
  • Ortadoğuda sendika yok, grev yok, yanlız kabin ekibi maaşları yüksek, fakat petrol ve vergiler düşük. Etihad, Emirates hizmet süper, özellikle business ve first class.
  • BAE VE Katardaki havayolları iç hatları olmamasına rağmen birde kendi yolcu potansiyelleri az olmasına rağmen nasıl böyle kar ediyorlar anlamıyorum. Çalıştırdıkları uzak doğulu ve hintliler sayesindemi
  • ortadoguki etihad/qatar/emirates ... sayesinde fiyat rekabeti oldukça artı. onlar sayesinde gerçekten uçmak kolaylaştı. özellikle uzakdoğuya. bu gidişle rekabet kızışacak. yolcu olarak bu sefer biz karlı çıktık (tabii aralarında batan olmazsa:)

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları, 2014 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 29 büyüme kaydederek 1,8 milyar ABD Doları gelir elde etti. Şirketin kaydettiği büyümede, yaz aylarında yolcu ve kargo hacminde sağlanan yükselişin önemli etkisi oldu. Temmuz ve Eylül ayları arasında 3,9 milyon yolcu taşıyarak, bir önceki yıla oranla yüzde 30 artış yakalayan Etihad Havayolları, bu dönemde kargo rakamlarında da yüzde 9 artış elde etti.

Etihad Havayolları’nın yılın ilk dokuz ayında taşıdığı toplam yolcu sayısı ise 10,5 milyon olarak gerçekleşti ve şirket böylece bugüne kadarki en yüksek dokuz aylık performansına ulaştı.

Şirketin yakaladığı yolcu sayısı artışı, koltuk kapasitesindeki artışın çok daha üzerinde gerçekleşti. Nitekim, Etihad Havayolları’nın Eylül 2014 sonu itibarıyla Arz Edilen Koltuk Kilometre (AKK) değeri yıllık bazda yüzde 16 oranında yükselerek,22 milyara ulaştı. Bu dönemde uçtuğu ya da uçacağını duyurduğu destinasyon sayısını 110’a yükselten şirket; yılın ilk yarısında Medine, Caypur, Zürih ve Los Angeles’ı; üçüncü çeyrekte ise Erivan, Perth ve Roma’yı uçuş ağına dahil etti ve aralarında Dublin ve Atina’nın da yer aldığı sekiz destinasyona gerçekleştirdiği uçuşların frekansını arttırdı.

Üçüncü çeyrek içinde üç yeni uçak teslim alan Etihad Havayolları’nın filosundaki toplam uçak sayısı 105’e yükseldi.Yılın dördüncü çeyreğindebeş yeni uçak daha teslim almaya hazırlanan şirketin ilk Airbus A380 ve Boeing 787 uçakları Aralık ayında, yeni first, business ve ekonomi sınıfı kabinleriyle hizmete girecek. Filoya katılacak A380’de; oturma odası, ayrı yatak odası ve duş bölümüyle dünyanın ilk üç odalı özel kabini olan ResidencebyEtihad™ da yer alacak.

Organik büyümeyi destekleyen ortak uçuş ve öz sermaye ortaklıklarının 2014’ün ilk yarısında Etihad Havayolları’na getirdiği yolcu sayısı ise bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 41 arttı ve 1,1 milyona ulaştı. Stratejik işbirliklerinin şirkete sağladığı gelir 352 milyon ABD Doları olarak gerçekleşti ve toplam yolcu gelirinin yüzde 27’sini oluşturdu.

ETIHAD KENDİ REKORUNU KIRDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yakıtı bedava alan araba kim inanır... Sadece reklam o kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uae... ~ 9 yıl önce
Emiratese hayranim..resmen avusturalyayi dunyaya bagliyor. pert brisbane adelaide melb.sydney...bir hava yolu dusununki gunde 3 defa johannesburga ucsun wellingtona ucsun rioya ayri saonpaoloya ayri ucsun....para ingiliz irkinda onlarda ingilizlere calisiyo iste...thy hala johanneabur cape town berbaer ucuyor..avusturalyada sifir ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maliyet ~ 9 yıl önce
Bir havayolunun en büyük maliyet kalemi yakıttır. Nerdeyse toplam giderlerin yarısına hatta bazen fazlasına denk gelmektedir. Yakıtın vanasını elinde tutan ve bizdeki yakıt maliyetinin onda biriyle iş yapan Arap ülkelerinin rekor kar açıklaması kadar doğal bir şey olamaz.. Eh tabi bi de gayri resmi para girişleri de cabası;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Area control center air traffic control departmani zaten over flight ETD UAE QTR sirketlerine hizmet ediyor dikkat edin en cok turkey airspace cross bu sirketler tarafindan yapiliyor.Bu uc firmada dunyada zirveye oynuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bmx e cvp ~ 9 yıl önce
Emirates etihad ve qatar in iç hatı olamaz zaten.koskoca qatar dedigin izmir istanbul kadar topraği olan ülkeler nereye iç hat uçacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
man ~ 9 yıl önce
çokbilmiş! Adam da onu söylüyor zaten.. Kıt!!
hikaye ~ 9 yıl önce
INANDIRICILIKTAN UZAK...MALIYET KONTROLU PEK YAPILMIYOR SANIRIM CIROYU KAR OLARAK ACIKLAMISLAR..ABU DHABI EMIRI PARA POMPALAYIP DURUYOR..MALUM GUNUMUZ ARABI SOHRETI EGOYU SEVER...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ortadoğuda sendika yok, grev yok, yanlız kabin ekibi maaşları yüksek, fakat petrol ve vergiler düşük. Etihad, Emirates hizmet süper, özellikle business ve first class.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ortadoğuda sendika yok, grev yok, yanlız kabin ekibi maaşları yüksek, fakat petrol ve vergiler düşük. Etihad, Emirates hizmet süper, özellikle business ve first class.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bmx ~ 9 yıl önce
BAE VE Katardaki havayolları iç hatları olmamasına rağmen birde kendi yolcu potansiyelleri az olmasına rağmen nasıl böyle kar ediyorlar anlamıyorum. Çalıştırdıkları uzak doğulu ve hintliler sayesindemi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tee ~ 9 yıl önce
ortadoguki etihad/qatar/emirates ... sayesinde fiyat rekabeti oldukça artı. onlar sayesinde gerçekten uçmak kolaylaştı. özellikle uzakdoğuya. bu gidişle rekabet kızışacak. yolcu olarak bu sefer biz karlı çıktık (tabii aralarında batan olmazsa:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000