15 Kasım 2013, Cuma 17:09:19

BİLAL EKŞİ: "KONUŞMAYA İZİN VERİLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUZ"

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun, uçaklarda 3G ve 4G teknolojisine izin verdiğini, havayollarının ilgili prosedürü geliştirmesi kaydıyla bu teknolojilerin kullanılmasında bir sakınca görmediğini ifade etti.
  • Uçakta telefonla konuşmak mı? Biz...? Düşünsenize telefonda konuşmasını bilmeyenler bir uçakte bağıra bağıra cep telefonuyla konuşuyor! Kültürlü toplumlara uyar, bize değil. Birkaç kişi için herkese yasak getirmeyin diyenler o birkaç kişinin nasıl kontrol edilebileceğini düşünüyor mu?
  • Üç hafta sonra kalkışta ve inişte uçuş modunda olması şartıyla,cihazları kapatmak zorunluluğu ortadan kalkıyor.
  • Telefon etmekten vazgeçtik, ha bire iniyoruz kalkıyoruz diye tabletlerin kapağını kapattırmaktan vazgeçsinler yeter. Zaten anlamsız bir uygulama. Telefonunda oyun oynayana da karışmasınlar.
  • 10 tane adab bilmeyen için 200 kişinin özgürlüğü kısıtlamayı marifet sanmak... Sn. Ekşi uçakta insanlara nasıl imkan sunarım bunu planlamalı nasıl engel olurumu değil. Sn. Ekşi çağı nasıl yakalarımı düşünmeli nasıl yasaklarımı değil.
  • İzin verilmesin zaten... Bizim kültürümüze uymaz. Otobüslerde bile önceden izin verilmiyordu ne kadar rahattık. Şimdi 1 saatlik yolda 80 defa telefon çalıyor, nerdesin, geldin mi diye... Velhasıl bizde MÜNASEBETSİZ adam çok...

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun, uçaklarda 3G ve 4G teknolojisine izin verdiğini, havayollarının ilgili prosedürü geliştirmesi kaydıyla bu teknolojilerin kullanılmasında bir sakınca görmediğini ifade etti.

AB Komisyonu'nun konuşmaya değil sadece data transferine izin verdiğinin altını çizen Ekşi, şöyle konuştu: "Tabii ki konu havayolu şirketlerinin inisiyatifine bağlı. Bir havayolu 'Ben bu prosedürü geliştirdim ve kullanılmasına izin veriyorum' diyebilir, ancak izin telefonla konuşmaya değil,data transferine verildi. Bunu ilk olarak Federal Havacılık Kurulu (FAA) başlatmıştı. Şimdi AB de buna izin verdi. Biz de sektörle toplantı yapıp prosedür oluşturacağız ve sonrasında isteyene data kullanımı konusunda izin vereceğiz."

Ekşi, Türkiye'de uçaklarda baz istasyonu kurularak cep telefonuyla konuşmaya izin verilip verilmeyeceğine ilişkin soru üzerine, "Telefonla konuşmaya birçok yolcu karşı çıkıyor. Genellikle havayolu seyahatinde daha sakin bir yolculuk isteniyor. Kimse etrafında insanların sürekli konuşmasını istemez. Dolayısıyla telefonla konuşmaya izin verileceğini düşünmüyoruz" dedi.

BİLAL EKŞİ: "KONUŞMAYA İZİN VERİLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Yasak olsun ~ 10 yıl önce
Uçakta telefonla konuşmak mı? Biz...? Düşünsenize telefonda konuşmasını bilmeyenler bir uçakte bağıra bağıra cep telefonuyla konuşuyor! Kültürlü toplumlara uyar, bize değil. Birkaç kişi için herkese yasak getirmeyin diyenler o birkaç kişinin nasıl kontrol edilebileceğini düşünüyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deniz ~ 10 yıl önce
Üç hafta sonra kalkışta ve inişte uçuş modunda olması şartıyla,cihazları kapatmak zorunluluğu ortadan kalkıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Telefon etmekten vazgeçtik, ha bire iniyoruz kalkıyoruz diye tabletlerin kapağını kapattırmaktan vazgeçsinler yeter. Zaten anlamsız bir uygulama. Telefonunda oyun oynayana da karışmasınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlamsız? ~ 10 yıl önce
Anlamsız olduğunu nereden biliyorsun? HIRF testi yaptın mı uçakta? Kullanılan cihazların hangi frekansta ne kadar kuvvetli sinyal verdiği konusunda ne bilgin var? Kerkesin telefonu açıkken kim oyun oynuyor, kim görüşme yapıyor nasıl bilinecek? İşkembeden atmak kolay...
tyler ~ 10 yıl önce
10 tane adab bilmeyen için 200 kişinin özgürlüğü kısıtlamayı marifet sanmak... Sn. Ekşi uçakta insanlara nasıl imkan sunarım bunu planlamalı nasıl engel olurumu değil. Sn. Ekşi çağı nasıl yakalarımı düşünmeli nasıl yasaklarımı değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru ~ 10 yıl önce
10 tane adap bilmeyenden sadece birisinin kullandığı cep telefonu nedeniyle düşen bir uçakta olmak ister miydin?
Kemal ~ 10 yıl önce
İzin verilmesin zaten... Bizim kültürümüze uymaz. Otobüslerde bile önceden izin verilmiyordu ne kadar rahattık. Şimdi 1 saatlik yolda 80 defa telefon çalıyor, nerdesin, geldin mi diye... Velhasıl bizde MÜNASEBETSİZ adam çok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000