13 Mart 2014, Perşembe 21:46:26

BOEING'LER İÇİN ŞOK UYARI

Amerikan Federal Havacılık Otoritesi FAA tarafından önemli bir uyarı yapıldığı ortaya çıktı. The Times’ın haberine göre Boeing 777 tipi uçakların kanat bağlantılarında çatlaklar olabileceği ve bu çatlakların kontrol edilmesi gerektiği uyarısının yapıldığı iddia edildi.
  • Boeing eski teknoloji
  • Haberin İyice araştırmadan yapıldığı belli. AD 9 Nisan'da efektif oluyor. Tamamlanma süresi uçağın uçuş sayısına ve hizmete girdiği yıldan itibaren geçen yıla göre değişmekte. Bu sürenin 10 yıl olduğu uçaklar var. Haberin ingilizcesini yanlış tercüme etmişler.
  • one & only....AIRBUS :)))
  • Airbus tek koridorlu ucaklarda kabin icinde ozellikle on tarafta yolculuk boyunca bir ses var boeing de bu ses yok bilen bir arkadas aciklarsa sevinirim. Bir yolcu olarak gorusum nedense ucak boeing se kendimi daha rahat ve guvende hissediyorum ve daha sessiz sanki.
  • Amerika'nın ilk günden beri bildiği ancak şimdi ortaya çıkardığı son bilgiye göre uçağın transponderlari kapatılmış ve uçak hint okyanusuna doğru 4 saat daha böyle uçmuş. Bakalım bu işin arkasından ne iş çıkacak. Kanat, çatlak olayı vb hasar değil gibi bir duruma gidiyor olay. Sahte pasaport meselesini falanda düşününce terör kaynaklı sebepler olabilir.
  • Uçak okyanusa mı düşmüş? Emin misin?? haber de kesin ifade var.
  • "Yazik" sen ne ictin ya?
  • Ya yazik gercekten yazik, bak ben 25 yillik hairbusciyim, boeinkle de hic aram yoktur, ama bu kadari da fazla yani. Yahu acil durum kanadi yok mu bu ucaklarin? Hairbusta var, iki kere emergency kanatla indi a363 birinde ben kokpitteydm yahu
  • Yapılan yorumları okuyorum da boeing firması çok zan altında kalıyor. Yalnız kanat öyle ani 1 saniyede kırılması fiziken imkansız. Kuleye illa bir bildirim olurdu.Çok karışık ama Kırılsa zaten acıdan duramazdın
  • Boeing uçakları ilk olarak savaş ve nakliye uçağı olarak tasarlanmış ve sonradan yolcu uçağına çevrilmiş uçaklardır. Airbus gibi direkt yolcu uçağı olarak tasarlanıp hem pilot hem de yolcu aısından konfor ve argenomi sağlayan uçaklar değiller. İşin trajik tarafı, THY'nin hükümet güdümünde olmasından dolayı ve Amerika'yı da küstürmemek adına bu uçakların dezavantajlarını bile bile almaya devam etmesi. THY'de Eski B 737 tip müdürü bile B 777 yerine A 330 filosuna geçti. B 737 serisinin A 320-321 yanındaki ilkelliğinden bahsetmiyorum bile. Hem yolcuya, hem uçuş ekibine hem de harcanan paralara yazık!

Amerikan Federal Havacılık Otoritesi FAA tarafından önemli bir uyarı yapıldığı ortaya çıktı. The Times’ın haberine göre Boeing 777 tipi uçakların kanat bağlantılarında çatlaklar olabileceği ve bu çatlakların kontrol edilmesi gerektiği uyarısının yapıldığı iddia edildi.

Malezya Havayolları’na ait Boeing 777 tipi bir yolcu uçağının okyanusa düşmesinin ardından yayınlanan haberde FAA’in uyarılarına dikkat çekildi. Boeing 777 tipi uçakların gövdesinde çatlaklar oluştuğu, bu çatlakların 9 Nisan 2014 tarihine kadar kontrol edilerek düzeltilmesi uyarısında bulunan Amerikan Federal Havacılık Otoritesi’nin, Malezya uçağının bu çatlaklardan kaynaklanan sorun nedeniyle düşüp düşmediğinin de incelenmesi gerektiğini ifade ettiği belirtildi.

FAA’in bu uyarısı Malezya Havayolları’nın düşüşü ile yeniden gündeme gelirken, Boeing kullanıcılarını da endişeye sevk eden bu uyarılar nedeniyle filosunda bu tip uçak bulunan şirketler, uçakları yeniden kontrol etmeye başladı.

Türk Hava Yolları’nda Boeing 777 tipi uçaklardan 15 adet bulunuyor.

BOEING'LER İÇİN ŞOK UYARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Eski ~ 10 yıl önce
Boeing eski teknoloji

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Haberin İyice araştırmadan yapıldığı belli. AD 9 Nisan'da efektif oluyor. Tamamlanma süresi uçağın uçuş sayısına ve hizmete girdiği yıldan itibaren geçen yıla göre değişmekte. Bu sürenin 10 yıl olduğu uçaklar var. Haberin ingilizcesini yanlış tercüme etmişler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CAPTAIN ~ 10 yıl önce
one & only....AIRBUS :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Airbus tek koridorlu ucaklarda kabin icinde ozellikle on tarafta yolculuk boyunca bir ses var boeing de bu ses yok bilen bir arkadas aciklarsa sevinirim. Bir yolcu olarak gorusum nedense ucak boeing se kendimi daha rahat ve guvende hissediyorum ve daha sessiz sanki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tahminim ~ 10 yıl önce
Hidrolik pompasi.
4 saat daha uçmuş ~ 10 yıl önce
Amerika'nın ilk günden beri bildiği ancak şimdi ortaya çıkardığı son bilgiye göre uçağın transponderlari kapatılmış ve uçak hint okyanusuna doğru 4 saat daha böyle uçmuş. Bakalım bu işin arkasından ne iş çıkacak. Kanat, çatlak olayı vb hasar değil gibi bir duruma gidiyor olay. Sahte pasaport meselesini falanda düşününce terör kaynaklı sebepler olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ping ~ 10 yıl önce
Amerikali'lar bir "ping" duyuyorlar hint okyanusunda (satellite'a ucaktan gonderilen). Bu ucaktan geldigini dusunuyorlar.
misafir ~ 10 yıl önce
Uçak okyanusa mı düşmüş? Emin misin?? haber de kesin ifade var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
"Yazik" sen ne ictin ya?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 10 yıl önce
Ya yazik gercekten yazik, bak ben 25 yillik hairbusciyim, boeinkle de hic aram yoktur, ama bu kadari da fazla yani. Yahu acil durum kanadi yok mu bu ucaklarin? Hairbusta var, iki kere emergency kanatla indi a363 birinde ben kokpitteydm yahu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eyvallah ~ 10 yıl önce
süpersin dostum . Hiç Boeink in emergency kanadı olmazmı yaw. Herhalde pilotlar kanadı açmayı unuttular. Harika bir yorum yaptın ağzına sağlık.
Yazik'a ~ 10 yıl önce
Ona emarginsi parasutu derler, kanat degil. Boing'de oturdugun koltugun altinda. Pilotlardada buyugu var.
TangoCharlie ~ 10 yıl önce
Yapılan yorumları okuyorum da boeing firması çok zan altında kalıyor. Yalnız kanat öyle ani 1 saniyede kırılması fiziken imkansız. Kuleye illa bir bildirim olurdu.Çok karışık ama Kırılsa zaten acıdan duramazdın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuş ~ 10 yıl önce
Boeing uçakları ilk olarak savaş ve nakliye uçağı olarak tasarlanmış ve sonradan yolcu uçağına çevrilmiş uçaklardır. Airbus gibi direkt yolcu uçağı olarak tasarlanıp hem pilot hem de yolcu aısından konfor ve argenomi sağlayan uçaklar değiller. İşin trajik tarafı, THY'nin hükümet güdümünde olmasından dolayı ve Amerika'yı da küstürmemek adına bu uçakların dezavantajlarını bile bile almaya devam etmesi. THY'de Eski B 737 tip müdürü bile B 777 yerine A 330 filosuna geçti. B 737 serisinin A 320-321 yanındaki ilkelliğinden bahsetmiyorum bile. Hem yolcuya, hem uçuş ekibine hem de harcanan paralara yazık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777-9 ~ 10 yıl önce
Arkadaşım,bilimsek gerçekliği olmayan,kişisel öngörü tarzı fikirlerinizle ,,yanlış bilgiler veriyorsunuz.B-777 Uzun mesafe uçuşlarında son derece güvenli ve ekonomik bir uçak tipidir.birkaç yıl sonra üretilecek olan yeni tipi olan 777-8/9 çok çok güzel bir uçak olacak.
Uçuş ~ 10 yıl önce
Ben sadece B 777 için değil genel olarak Boeing serisi için yorum yaptım dikkatli okursanız. Airbus ve Boeing arasında geniş gövdede kendini hissettiren farklar dar gövdede hat safhaya çıkmaktadır. Bunu iki tipte de uçmuş her uçucu rahatlıkla farkeder.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000