30 Haziran 2014, Pazartesi 08:08:36

TARİHİ UÇUŞ GERÇEKLEŞTİ

Honda Aircraft, HondaJet'in ilk deneme uçuşunu gerçekleştirdiğini duyurdu. Yolcu uçağı sertifikası almaya bir adım daha yaklaşan jetlerin 2015'te piyasaya sürülecek.
  • Hawker beechcraft premier 1 A .zaten bu sınıfın en iyisi piyasada uçuyor yıllardır .hiç beklemeye gerek yok)))
  • Kaçkere ilk uçuş yapacak bu anlamadım "The HondaJet made its maiden flight in December 2003." debuted to the public at the EAA AirVenture air show in Oshkosh, Wisconsin, in July 2005
  • Fiyatı ne kadar bunun,Bir tane de ben almayı düşünüyorum.

HondaJet'in ilk deneme uçuşunu gerçekleştirildi. ABD'nin Kuzey Carolina bölgesinde yapılan deneme uçuşunda, HondaJet 84 dakika havada kaldı.

Test uçuşu esnasında 15 bin 500 feete ulaşan jet, saatte 483 mil hıza kadar çıkabiliyor. Dış tasarımında koyu yeşil ve altın şeritlerin kullanıldığı HondaJet alternatif olarak gümüş, kırmızı, sarı ve mavi renk paletleriyle müşterilerine dört değişik seçenek sunuyor. Üretime süren firma, Federal Havacılık İdaresi'nden (FAA) gelecek sertifikayla teslimatlara başlmayı hedefliyor.

Şu ana kadar 100 adet sipariş aldıklarını ifade eden firma yetkilileri, Kuzey Amerika ve Avrupa'daki bayilerden satış işlemlerinin gerçekleştirebileceğini ifade ediyor. İlk deneme uçuşunu 1993'te gerçekleştirmekte olan HondaJet, 43 bin feet yüksekliğe ulaşabiliyor. Yeni jet, sınıfının en hızlı, geniş ve yakıt tasarrufu en yüksek modeli olarak görülüyor.

2 BİN 600 KİLOMETRE MENZİLLİ VAR

Honda'nın geliştirdiği jetler tam depoyla 2 bin 600 kilometre gidebiliyor. Honda Uçak CEO'su Michimasa Fujino, "İlk uçuşumuzla bir sonraki aşama olan teslimat sürecine de geçmiş bulunuyoruz" dedi.

TARİHİ UÇUŞ GERÇEKLEŞTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hawker beechcraft premier 1 A .zaten bu sınıfın en iyisi piyasada uçuyor yıllardır .hiç beklemeye gerek yok)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zonda ~ 10 yıl önce
Kaçkere ilk uçuş yapacak bu anlamadım "The HondaJet made its maiden flight in December 2003." debuted to the public at the EAA AirVenture air show in Oshkosh, Wisconsin, in July 2005

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hondacı ~ 10 yıl önce
Fiyatı ne kadar bunun,Bir tane de ben almayı düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
civic ~ 10 yıl önce
civic sur sen
Volvo ~ 10 yıl önce
4.5 milyon $. Tabii bu ABD'de düşünülen satış rakamı. Türkiye'ye gelene kadar vergileri, gümrüğü vs. ile daha da artacaktır.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000