13 Şubat 2014, Perşembe 08:24:30

YOLCUYA SERBEST, PİLOTLARA YASAK!

ABD Federal Havacılık Kurulu, yakın bir tarihte, yolcuların uçakta teknolojik cihazlarını kullanmasını serbest bırakmıştı. Şimdi de, bu kararın tam tersini kokpit için verdi…
  • Sen o otarıtenı evde karına gosterebılıyonmu kaptan burda atıp tutmak kolay sıkı bır fo ya catarsın ındırıverır asagı keske daha duzgun bırseyler yazsaydında duzgun bır adam olarak. Algılanırdın sımd ne olarakmı algılandın !!!!!sen anladın onu!!!!!!
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • kim kontrol edecekmiş peki ?
  • kaptanlara tanınan haklar ve verilen maaşlar çok bile..şımarmasınlar !!
  • FEDERAL HAVACILIK İDARESİ İSABETLİ KARAR ALMIŞ PİLOT KENDİ İŞYLE UGRAŞSIN NE İŞİ VAR KOKPİTTE ELEKTRONİK CİHAZLA . GÜVENLİĞİ ZEDELER..
  • Candy crush iyiydi :)) değişik bir nazire olmuş
  • Bana tlf umu kapattiracaksin dayilikla ha insallah ucariz senle otorite kaptan bozuntusu
  • arkadaşım sen kaptan olarak o yabancı pilota müdahale edip telefonununkapattıramıyorsan sen kaptanlık yapma odacılık yap. Ben de kaptanım o cep telefonunu alır elinden münasip bir yere koyarım. orası dingonun ahırı değil. Kokpit..... Orda disiplin her şeyin üstündedir. Üstünlüğünü otoritenle mesleki değerinle göster önce bak gıkları çıkıyor mu?Ben de yabancı kaptan ve pilotla çok uçtum. Ama beden habersiz tuvalete bile gidemezler. okadar basit...
  • Diyelim ki pilot göreve başlamadan önce evde çocuğunu hasta bıraktı,durumunu çok merak ediyor(kendinizi onun yerine koyun),ailesiyle nasıl haberleşecek.Bilgi alamazsa işine odaklaşabilir mi?
  • Zaten her ay bir kamyon dolusu parayi goturuyorsunuz, iki defa da Candy Crush oynamayiverin artik.

ABD Federal Havacılık Kurulu (FAA), yolcuların uçak yolculuklarında teknolojik cihazlarını özgürce kullanabilmelerini serbest bırakmıştı. FAA, kokpitte bulunanlar için tam tersi bir karara imza attı; pilotlar artık uçuş sırasında kişisel elektronik cihazlarını kullanamayacaklar.

Bundan böyle, yolcular tabletlerini, dizüstü bilgisayarlarını ve akıllı telefonlarını özgürce kullanabilecekken, pilotlar yalnızca profesyonel görevleri doğrultusunda bu cihazlara başvurabilecek. İki ay içerisinde yürürlüğe girecek olan kararla birlikte, pilotlar, uçuş sırasında teknolojik cihazları kesinlikle kişisel amaçlar için kullanamayacak.

1981′de kabul edilen steril kokpit kararı, pilotların, 10.000 fit ve altında profesyonel görevleri dışında hiçbir cihazı kullanmamalarını gerektiriyordu. Yeni kararla birlikte, bu kural tüm uçuş boyunca geçerli kılınıyor.

Northwest Hava Yolları uçağı, 2009 yılında gerçekleştirdiği bir uçuşta, bilgisayarı yüzünden dikkati dağılan pilotu yüzünden varış yerini 240 km ‘ıskalamıştı’. Bunun gibi birçok olayın yaşanmasının, kararın alınmasında etkili olduğu belirtiliyor.

Avrupa Komisyonu, geçtiğimiz yılın sonunda, yolculara akıllı telefon dahil, teknolojik cihazlarını kullanma özgürlüğü vermişti. ABD Federal Havacılık Kurulu’nun yeni kararının da, Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilmesi ve Avrupa’da da uygulanması bekleniyor. (Stuff Türkiye)

YOLCUYA SERBEST, PİLOTLARA YASAK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Cep kaptan ~ 10 yıl önce
Sen o otarıtenı evde karına gosterebılıyonmu kaptan burda atıp tutmak kolay sıkı bır fo ya catarsın ındırıverır asagı keske daha duzgun bırseyler yazsaydında duzgun bır adam olarak. Algılanırdın sımd ne olarakmı algılandın !!!!!sen anladın onu!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Otorite ~ 10 yıl önce
Evde karıma gösterdiğime sizin orada otorite mi diyorlar? Edebimizi bozmayalım. Editör bey de bu tür seviyesizliklere müsaade etmemeli. Şirket kuralları önceliklidir. Bizim Şirketin Kurallarında; On duty-Off Duty arasında cep telefonlarının kullanılması yasak olup; acil durumlarda her görüşme için ayrı ayrı Kaptan müsaadesine tabidir. Şirket kurallarına uymayanların da başına gelecekler malumdur.
fo 'a ~ 10 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
kim kontrol edecekmiş peki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hahayt ~ 10 yıl önce
kaptanlara tanınan haklar ve verilen maaşlar çok bile..şımarmasınlar !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇAĞLAR ~ 10 yıl önce
FEDERAL HAVACILIK İDARESİ İSABETLİ KARAR ALMIŞ PİLOT KENDİ İŞYLE UGRAŞSIN NE İŞİ VAR KOKPİTTE ELEKTRONİK CİHAZLA . GÜVENLİĞİ ZEDELER..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Candy crush iyiydi :)) değişik bir nazire olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FO ~ 10 yıl önce
Bana tlf umu kapattiracaksin dayilikla ha insallah ucariz senle otorite kaptan bozuntusu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
S.A. ~ 10 yıl önce
Dayı, Angara'da tanıdıkların varsa beni işe soksana. Thy Toefl dedi, aldık. Şimdi bir de kendi dil sınavlarına sokacaklar.
Kaptan ~ 10 yıl önce
İnşallah...
cep ' ~ 10 yıl önce
arkadaşım sen kaptan olarak o yabancı pilota müdahale edip telefonununkapattıramıyorsan sen kaptanlık yapma odacılık yap. Ben de kaptanım o cep telefonunu alır elinden münasip bir yere koyarım. orası dingonun ahırı değil. Kokpit..... Orda disiplin her şeyin üstündedir. Üstünlüğünü otoritenle mesleki değerinle göster önce bak gıkları çıkıyor mu?Ben de yabancı kaptan ve pilotla çok uçtum. Ama beden habersiz tuvalete bile gidemezler. okadar basit...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Diyelim ki pilot göreve başlamadan önce evde çocuğunu hasta bıraktı,durumunu çok merak ediyor(kendinizi onun yerine koyun),ailesiyle nasıl haberleşecek.Bilgi alamazsa işine odaklaşabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptanlar ~ 10 yıl önce
Zaten her ay bir kamyon dolusu parayi goturuyorsunuz, iki defa da Candy Crush oynamayiverin artik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000