18 Şubat 2012, Cumartesi 08:44:52

FRANKFURT HAVALİMANI'NDA GREV TEHDİDİ

Almanya'nın Frankfurt Havalimanı'nda dünden bu yana grevlerini sürdüren 200 uçuş güvenliği görevlisi, havalimanı işletmecisi Fraport'un taleplerini görmezden gelmeye devam etmesi halinde grevlerini gelecek hafta da sürdüreceklerini açıkladı...
Fraport'un geri adım atmaması durumunda gelecek hafta boyunca da 24 saat öncesinden haber vermek kaydıyla grev yapacaklarını belirten Uçuş Güvenliği Sendikası'nın (GdF) toplu sözleşme sorumlusu Markus Siebers, "Saklanmayacağız. Grevler kesinlikle devam edecek. Ayrıca zaman bizden yana. Gerekmesi halinde grevler birkaç hafta da sürebilir." diye konuştu. Siebers ayrıca sendika ile işveren arasında halihazırda süren bir görüşme olmadığını da sözlerine ekledi. 
 
Perşembe günü yaptıkları yedi saatlik grevin ardından dün grev süresini iki katına çıkaran ve sabah 8.00'den 22.00'ye kadar iş bırakan çalışanlar ilk etapta 1082 uçuştan 280'nin iptal edilmesine sebep oldu. Fraport'tan yapılan açıklamada perşembe günü öğleden sonra planlanan 526 seferden 172'sinin iptal edildiği belirtilirken, GdF sayının 250'den aşağı olmadığını ileri sürdü. 
 
Fraport Sözcüsü Jürgen Harrer ise planlanan uçuşların en az yarısının gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti. (Son Dakika)
FRANKFURT HAVALİMANI'NDA GREV TEHDİDİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000